• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpusumla ilişkimiz

Jostos

Yeni Üye
Herkese merhaba aranıza yeni katıldım. Erkek bir forpusla ev arkadaşlığı ediyoruz, henüz 40 gün falan oldu eve gelişi. Zaten kendisi de 3 aylık oldu daha yeni. Sizlere sorum kuşum elime geliyor, omzumdan ayrılmıyor, kendisini sevdiriyor ama çok çok hareketli yetişemiyorum ona acaba yaşı ilerledikçe durulur mu örneğin 1 yaşına geldiğinde sakinleşir mi biraz? Okuduğum kadarıyla çok hareketli kuşlarmış, gerçekten yoruyor beni.
Asıl önemli sorunum ise ısırma huyu var. Bir şeye kızmasa da durduk yere ısırıyor ve çok acıtıyor. Merakından ısırıyor gibi yorumladım ama kızdırdığımda da aynı şekilde ısırıyor anlayamadım ne yapmalıyım bu konuda acaba.
Son sorum kuşum kendisini sevdiriyor ama ben avucuma da almak istiyorum akşamları loş ışıkta alınca herhangi bir tepkisi olmuyor ama gündüz karşılık veriyor. Boynunu okşayıp sakinleştiriyorum ama uzun sürüyor tabi. Ele alınmaktadır hoşlanan bir tür değil sanırım. Buna alıştırmak istiyorum bir yolu var mıdır? İnternette görüyorum forpus papağanını elinde seven insanlar var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Jostos

Yeni Üye
Hocam avuca alıştırmak mümkün mü avuca gelmiyor bir türlü

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Maşallah bu şekilde devam edin alışmaya başlıyor gördüğüm fotolar çok iyi sadece eğitimi kafes içinde yapın bir süre