• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus Papağanım Kendini Yaralıyor

kusumhasta21

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hastalıgı bılınmıyor
Hastalık Belirti Tarihi
1 Tem 2022
Forpus Papağanını 3 Ay önce Üreticiden yavru İken aldık fakat kuşta sorunlar cıkmaya başladı zaman zaman yemek yemedı belirli bir zamandan sonra kendını ısırıp kanatmaya başladı cozum olarak kafasına boyunluk taktık fakat onunlada cok moralı bozuk sakin oldu yemekle arası olmadı vitamın verdik hayata tutuk cok saglam kus saglıklı ölmüyorda yaşıyorda diyemeyiz her türlü tedaviyi yaptık birde size soralım dedık cozemesek sorunu kendı halıne bırakıcagız aldıgımız gunden berı hastaya bakıyoruz resmen muhhabet kusumuzda var 3 tane cok saglıklı ve enerjıkler ama forpus ılk geldıgı gunkı gıbı degıl

Ekli dosyalar

kusumhasta21

Yeni Üye
Anlatiminiza bakarsak stres sebebiyle yoluyor kendini. Probiyotik ve b vitamini kullanın önerin mutavit ya da nekton bio. Kuş gün içinde çok yalnız kalıyorsa oyuncak vs alın ya da eş alın
Kuşa Öyle Temiz Öyle baktık Ki emin olun coğu kuş sahibinin Alamadığı pahalı yemler aldık vıtamını verdık Kus geldıgı gunden 1 hafta alısır dedık alsıtı ama saglık sorunları cıktı kusla 3 aydır aralıksız ılgılendık Belırlı haftalar yem yemedı Dışkı yapamaz oldu Bende ıstemem ölsün ama Bunun sonu iyi değil acık sözlü konuştum lafı evırıp cevırmeme resmı konusmama gerek yok bende bır ınsanım hayvan sever olduğum ıcın aldım Ama Herseyı yapmama ragmen Bir cözüm bulamıyorum
Not: Eklemeyı Unutum Kanadının ütünde şişkinlik var kuşun gagası da morarmıstı ama morluk bugun gectı ama kulondakı şişliği cozemedık kırık veya iltihap olabılır mı kuşum da belirtiler kuşum tüy cıkarma dönemine girdiğinde kendini yeme başladı kendini ısırarak kanatdı ozaman iltihap kapmış olabilir mi?

kusumhasta21

Yeni Üye
Anlatiminiza bakarsak stres sebebiyle yoluyor kendini. Probiyotik ve b vitamini kullanın önerin mutavit ya da nekton bio. Kuş gün içinde çok yalnız kalıyorsa oyuncak vs alın ya da eş alın
Allah(cc) buyuruyor ki; "hayvanlar benim sessiz kullarımdır.
onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır!"
Hz. Mevlâna ✍ anlatımınızda bunu gördüm sitede yeniyim bana yazdınızmı inanın bilmiyorum ama kuşa evladımmış gibi baktım bu kuşa kıyıp zulum eden insan değildir.

Bahar Y.

Müdavim
Allah(cc) buyuruyor ki; "hayvanlar benim sessiz kullarımdır.
onlar şimdi zulme susuyorlar ama hesap günü konuşacaklardır!"
Hz. Mevlâna ✍ anlatımınızda bunu gördüm sitede yeniyim bana yazdınızmı inanın bilmiyorum ama kuşa evladımmış gibi baktım bu kuşa kıyıp zulum eden insan değildir.
Sizinle ne alakası var hoşuna gitmiş yazmış Taha abi

Konuya gelecek olursak kuş çok bakımsız görünüyor vitamin ne veriyorsunuz

kusumhasta21

Yeni Üye
Sizinle ne alakası var hoşuna gitmiş yazmış Taha abi

Konuya gelecek olursak kuş çok bakımsız görünüyor vitamin ne veriyorsunuz
Veternere götürdük Kuş Kendisi piskopat kendini yaralıyor Vitamin a ve b veriyoruz Meyve ve yeşilik yemiyor sadece dal darısı pahalı yem ve cekirdek kuşa cok iyi bakıyoruz muhabett kuşlarımın fotosunuda atarım ıstersenız bu kus ozelıkle boyle ne yaparsak aynı degısen b ırsey yok aldıgımızda bazı yerlerınde tüy yoktu Üretici Zamanı gelince cıkıcak dedi tüyleri cıkmaya başladığı gibi kendine zarar vermeye başladı gaga taşı kafesi oyuncağı er şeyi var lütfen alakasız sorular sorarak rahatsız etmeyın hastalıgına tedavısı varmı ne yapmalıyım bu konuyla ılgılı cevap verırsenız sevınırım

Bahar Y.

Müdavim
Veternere götürdük Kuş Kendisi piskopat kendini yaralıyor Vitamin a ve b veriyoruz Meyve ve yeşilik yemiyor sadece dal darısı pahalı yem ve cekirdek kuşa cok iyi bakıyoruz muhabett kuşlarımın fotosunuda atarım ıstersenız bu kus ozelıkle boyle ne yaparsak aynı degısen b ırsey yok aldıgımızda bazı yerlerınde tüy yoktu Üretici Zamanı gelince cıkıcak dedi tüyleri cıkmaya başladığı gibi kendine zarar vermeye başladı gaga taşı kafesi oyuncağı er şeyi var lütfen alakasız sorular sorarak rahatsız etmeyın hastalıgına tedavısı varmı ne yapmalıyım bu konuyla ılgılı cevap verırsenız sevınırım
Alakasız cevaplara dönüş yapmıyorum, alakalı soru soran arkadaşlar destek olacaktır.

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Kardeşim yazını tekrar gözden geçirirmisin kimse alakasız soru sormuyor mesaj düzenleme yerinden mesajını düzenleyebilirsin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Bu ne şimdi soru soran cevabı da veriyorsa konu açmanın ne anlamı var 🙄 kuş iyileşene kadar boyunluk takın yemezse mecbur kursaktan besleme yapın bunun başka bir yolu yok bizler sormadan sorunu nasıl çözecez müneccimmiyiz kardeşim kuşun hakkında herşeyi bir fotodan anlayalım.. forpus papağani üreten birisi olarak diyorum bu kuş stres yapmış onu da siz bulun geçmiş olsun

kusumhasta21

Yeni Üye
Bu ne şimdi soru soran cevabı da veriyorsa konu açmanın ne anlamı var 🙄 kuş iyileşene kadar boyunluk takın yemezse mecbur kursaktan besleme yapın bunun başka bir yolu yok bizler sormadan sorunu nasıl çözecez müneccimmiyiz kardeşim kuşun hakkında herşeyi bir fotodan anlayalım.. forpus papağani üreten birisi olarak diyorum bu kuş stres yapmış onu da siz bulun geçmiş olsun
Kuşa temiz Bakıldı İlgi verildi fakat Yukarda yazanlar Kuşa sanki hic bakmıyormuşum gibi son care olarak Buraya yazdım onun dışında kuşla sürekli ilgileniyoruz Sağ Kanadının Dırsek kısmında şişkinlik var Kusuruma bakmayın öyle Söylememeliydim ama kuşuma bukadar ilgi gösterip sonucunda Ölüme Gitmesini istemiyorum

Üst Alt