• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! forpus papağanım kendini yaraladı

usag00

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
yara
Hastalık Belirti Tarihi
22 Nis 2026
Kullanılan İlaç
crystalın anımal health bakım solusyonu ve batıkon
merhabalar carsamba gunu kusumun gagasının altında bır kan gordum yıkadım sonra bır baktım ugrasıp duruyor cok korktum batıkon surup sarıp bantladım ıyıce, kucagımda uyudu sonra yerıne koydum kundaklayıp. gece acmıs bır sekılde yıne ugrasmıs orasıyla tekrar kanıyordu yıne sardım ettım bugun veterınere goturdum kendısı yara yapmıs boyunluk takın ugrasmasın yeter dedı ama su an yemek yemıyor halsız su ıcmıyor bıraz mama verdım ve yururken yarasının oldugu tarafa dogru yalpalıyor tam yuruyemıyor ve cok halsız cok korkuyorum sureklı gozlerı kapalı lutfen yardım edın ne yapabılırım cok korkıyorum

usag00

Yeni Üye
CEVAP VERIN LUTFEN COK KORKUYORUM OLECEK DIYE ALLAHIM KURBAN OLURUM BEN ONA YALVARIRIM BIRI BIR SEY YAZSIN COK CARESIZIM NE LAZIMSA ALACAGIM HEMEN

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kuşunuza dış parazit uygulaması yapıyor musunuz? Kendisi yaraladıysa şayet dış parazit durumu olabilir . Dış parazit aşısı yapıp , yara olan bölgeye kulak pamuğu ile rif ampul sürün, ayrıca sanırım gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı değil, bir daha ihtiyaç halinda gideceğiniz veterinerin kanatlı uzmanı olmasına dikkat edin

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşa boyunluk takmalısınız. Nora arkadaşımızın dediği gibi yara olan yere rif ampül ile pansuman yapın ve dış parazit ense damlası yaptırın. Tüy sağlığı içinde BT amin haftada iki verin. Ama kuş fotolarda iyi görünmüyor. Videosunu da görebilir miyiz.

usag00

Yeni Üye
Kuşunuza dış parazit uygulaması yapıyor musunuz? Kendisi yaraladıysa şayet dış parazit durumu olabilir . Dış parazit aşısı yapıp , yara olan bölgeye kulak pamuğu ile rif ampul sürün, ayrıca sanırım gittiğiniz veteriner kanatlı uzmanı değil, bir daha ihtiyaç halinda gideceğiniz veterinerin kanatlı uzmanı olmasına dikkat edin
hayır hıc yapmadım nasıl yapacagım ve yakınımda kanatlı uzmanı yok maalesef

Ekli dosyalar

usag00

Yeni Üye
Merhaba kuşa boyunluk takmalısınız. Nora arkadaşımızın dediği gibi yara olan yere rif ampül ile pansuman yapın ve dış parazit ense damlası yaptırın. Tüy sağlığı içinde BT amin haftada iki verin. Ama kuş fotolarda iyi görünmüyor. Videosunu da görebilir miyiz.
boyunluk yarın temın edecegıö sabahtan sımdı kucagımda uyuyor ellemesın dıye rıf ampul nerede bulabılırım

usag00

Yeni Üye
ense damlasını sımdı yapmak dogru olur mu herhangı bır veterıner yapar mı yarın gotursem

usag00

Yeni Üye
gec mı kaldım olecek mı cok kotu gorunuyor halsızlıgını gorunce ıcım gıdıyor elımden bır sey gelmıyor cok kotuyum

Paşa01

Aktif Üye
Gelmiş geçmiş olsun yavrum kıyamam rabbim acil şifalar versin inş. @Aslı Ö. @Demet bükay @Şehmus BAKIR cvp vereceklerdir. İyi düşünün iyi olsun. Kanatlı uzmanı olmaması çok kötü bir durum. Keşke olsa hemen götürseniz

Paşa01

Aktif Üye
@usag00 konumunuz ankara görünüyor arkadaşlar görünce size hemen öneri yapar. Şimdi durumu nasıl

usag00

Yeni Üye
@usag00 konumunuz ankara görünüyor arkadaşlar görünce size hemen öneri yapar. Şimdi durumu nasıl
uyuyor su an bıraz su ıcırmeye calıstım ama sankı bogazından hecmıyor gıbı hıssettım oyle sesler gelıyordu umarım bogazında bır sey yoktur yemek yemıyor cunku mama yıyor bıraz, evet ankaradayım ama akyurtta yasıyorum her yer uzak maalesef

Ekli dosyalar

usag00

Yeni Üye
veterıner bır tanıfıgımız durumu cok kofu gorunuyor olecek muhtemelen dedı cok kotuyum goz gore gore elımden bır sey gelmıyor kızım uc yasına gırmıstı cok kotuyum

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
veterıner bır tanıfıgımız durumu cok kofu gorunuyor olecek muhtemelen dedı cok kotuyum goz gore gore elımden bır sey gelmıyor kızım uc yasına gırmıstı cok kotuyum
Evde yapabileceğiniz şeyler kısıtlı eczaneden rif ampul almanız lazım vs fakat bu tip acil durumda direkt götürmek lazım hangi konumdaydınız bizde bakalım 🙏🏻🙏🏻

usag00

Yeni Üye
Evde yapabileceğiniz şeyler kısıtlı eczaneden rif ampul almanız lazım vs fakat bu tip acil durumda direkt götürmek lazım hangi konumdaydınız bizde bakalım 🙏🏻🙏🏻
bugun goturdum bır sey dememıslerdı keske dja once anlasaydım cıddıyetını au an gofuremem bır yere maalesef, ankaradayım

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Arkadaşımız doğru demiş öncelikle kuşunuzun yemesi nasıl? Aç kalmasın. Dış parazit damlası; bit ve parazite karşı enseye damlatılan koruyucu uygulamadır. Boyunluk temin edip kullanmanız gerek bu süreçte, rif ampul sürülmesi gerek enfeksiyon riskine karşı

Üst Alt