• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! forpus papağanım kendini yaraladı

Nora

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Ve mümkünse yarın sabah ilk işiniz kanatlı uzmanına gitmek olsun . Kuşunuzun beslenmesi yarayla ilgilenilmesi lazım, forumda aratırsanız Ankara'da ilgili uzmanların isimlerini bulursunuz .

usag00

Yeni Üye
Arkadaşımız doğru demiş öncelikle kuşunuzun yemesi nasıl? Aç kalmasın. Dış parazit damlası; bit ve parazite karşı enseye damlatılan koruyucu uygulamadır. Boyunluk temin edip kullanmanız gerek bu süreçte, rif ampul sürülmesi gerek enfeksiyon riskine karşı
yemek yemıyor ıste halı yok cekırdek cok sever cıtlemıyor mama ve elma yedı sadece su ana kadar onlar da azıcık yarın boyunlukla beraber rifi de alacagım bır de mıneral ve damla umarım ıse yarar umarım bır sey olmadan atlatırız tesekkur ederım

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
yemek yemıyor ıste halı yok cekırdek cok sever cıtlemıyor mama ve elma yedı sadece su ana kadar onlar da azıcık yarın boyunlukla beraber rifi de alacagım bır de mıneral ve damla umarım ıse yarar umarım bır sey olmadan atlatırız tesekkur ederım
Merhaba geçmiş olsun
Öncelikle siz sakin olun ki yardım edebilesiniz
Şuan tüm iş sizde bakım ve besleme
Bugün Nöbetçi eczaneden Rif ampulü bulun lütfen kulak pamuğu ile boynuna sürün, parazit kaynaklı olabilir kanaması kaşımasına buna sebeptir, günde 2/3 defa sürün hızlı tedavi olur
Rif antibiyotik ve antibakteriyeldir faydası çoktur
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Kuşu o şekilde sarmanı kan dolaşımını olunuz etkileyebilir, strese sokar
Karnını doyurun el besleme maması varsa hemen verin uyusun yoksa, yumurta haşlayın mısır unu ile karıştırıp şiringa ile verin
Aç kalmaması gerek, bağışıklık sistemi üst seviye olmalı

usag00

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun
Öncelikle siz sakin olun ki yardım edebilesiniz
Şuan tüm iş sizde bakım ve besleme
Bugün Nöbetçi eczaneden Rif ampulü bulun lütfen kulak pamuğu ile boynuna sürün, parazit kaynaklı olabilir kanaması kaşımasına buna sebeptir, günde 2/3 defa sürün hızlı tedavi olur
Rif antibiyotik ve antibakteriyeldir faydası çoktur
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen
Kuşu o şekilde sarmanı kan dolaşımını olunuz etkileyebilir, strese sokar
Karnını doyurun el besleme maması varsa hemen verin uyusun yoksa, yumurta haşlayın mısır unu ile karıştırıp şiringa ile verin
Aç kalmaması gerek, bağışıklık sistemi üst seviye olmalı
ya yemek vermeye calısıyoruz ama su bıle ıcmıyor gozlerını acmıyor yumurta nası verelım mısır unu verdık ama yemıyor ısye cok zor yarın sabah alacagım rıf ampul dısarı cıkamam su an maalesef sarmamızın sebebu de orayı sureklı koparmaya calısması zaten sıkı degıl ama ulasmasını engellıyor su an uyuyor

Uygar

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
ya yemek vermeye calısıyoruz ama su bıle ıcmıyor gozlerını acmıyor yumurta nası verelım mısır unu verdık ama yemıyor ısye cok zor yarın sabah alacagım rıf ampul dısarı cıkamam su an maalesef sarmamızın sebebu de orayı sureklı koparmaya calısması zaten sıkı degıl ama ulasmasını engellıyor su an uyuyor
İnşallah daha kötü sonuçlanmaz Allah’ım şifa versin hiçbir şey yemiyor ise el şırıngası da alın el besleme dediğimiz şey bu mama yapıp şırıngayla besleyin yoksa daha güçsüz düşecek

usag00

Yeni Üye
İnşallah daha kötü sonuçlanmaz Allah’ım şifa versin hiçbir şey yemiyor ise el şırıngası da alın el besleme dediğimiz şey bu mama yapıp şırıngayla besleyin yoksa daha güçsüz düşecek
evet sırıngayla yaptım fakat agzını acmıyor ben kendım acınca da yutkunamıyor gıbı hıssedıyorum bogulavak dıye korkuyorum

usag00

Yeni Üye
amin inşallah uyanınca deneyecegım tekrar sırıngayla

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Crystalin animal health sıkın 10 dakika sonra rif sürün ancak kuşunuzda mantar veya iç parazit olabilir bunun için oral yoldan da ilaç kullanması gerekir mutlaka kanatlı uzmanına götürün ve dışkı analizi yaptırın 🙏

usag00

Yeni Üye
Crystalin animal health sıkın 10 dakika sonra rif sürün ancak kuşunuzda mantar veya iç parazit olabilir bunun için oral yoldan da ilaç kullanması gerekir mutlaka kanatlı uzmanına götürün ve dışkı analizi yaptırın 🙏
tamamdır goturucem yarın ılk ıs

Üst Alt