• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Forpus papağanım ishal olmuş

burakcy

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 94013

Bu şekilde uyumaları bir problem olacağı anlamına gelmiyor bence, genelde bu şekilde uyuyorlar zaten. Muhabbet kuşları da benzer şekilde uyur.

Vitaminleri karıştırmanı önermem, gün aşırı vermen daha sağlıklı olur. Dışkı bozukluğu stres kaynaklı dönemsel yaşanabiliyor hatta saatlik dışkılar arasında bile fark oluyor eğer yediklerine eminsen gözlemleyip probiyotik kullanman şu aşamada mantıklı olur gibi. Dışkı konusunda çok yorum yapamayacağım bu konuda tecrübeli arkadaşlar periyodik olarak yorumlayacaktır.
Çok teşekkür ederim üstadım 🙏 probiyotik siparişi verdim yolda geliyor vitaminle birlikte. Gelince takviyelerle devam edicem inşallah

burakcy

Yeni Üye
Forpuslarımdan biri ishal olmuş. Halsiz. Devamlı uyku modunda.
Probiyotik takviyesine başladım. 3 gün boyunca vereceğim. Ayrıca sade kanarya yeni vermeye başladım bugün. Toprak, mineralli kum var kafeslerinde. Haşlanmış patates de koymalımıyım. Başka yapabileceğim bişey varmı

burakcy

Yeni Üye
Yardımcı olacak arkadaş yok mu acaba?
Probiyotik 2. gününde. Yemini yiyor. Probiyotikli suyu içiyor. Ancak devamlı uyku halinde. Arada dışarı çıkıyor kafes kapısı devamlı açık. Dışkı fotosunu da birazdan ekliycem

Son düzenleme:

burakcy

Yeni Üye
Kuşun dışkı ve diğer fotoları ektedir
Dipnot. Fotoları ekledikten sonra sırf şu olarak yaptı. En son fotoya ekledim
@Şehmus BAKIR

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Elle besleme yapın kuşunuz çok bitkin kalmış bağışıklık düşmüş muhtemelen kilo kaybı da var eğer ilaç verecekseniz bile 1 Hafta öncesinde onu ilaca hazirlamaniz gerekiyor 👍 vitamin, probiyotik ve elle besleme

burakcy

Yeni Üye
Elle besleme yapın kuşunuz çok bitkin kalmış bağışıklık düşmüş muhtemelen kilo kaybı da var eğer ilaç verecekseniz bile 1 Hafta öncesinde onu ilaca hazirlamaniz gerekiyor 👍 vitamin, probiyotik ve elle besleme
Elle besleme hiç yapmadım üstadım. El besleme mamalarından alıp mı yapıcam. Kaşıkla yapsam olurmu. Günde kaç defa el besleme yapmam gerekiyor. Üç gündür probiyotik veriyorum üstadım. Cevabınız için teşekkür ederim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Elle besleme hiç yapmadım üstadım. El besleme mamalarından alıp mı yapıcam. Kaşıkla yapsam olurmu. Günde kaç defa el besleme yapmam gerekiyor. Üç gündür probiyotik veriyorum üstadım. Cevabınız için teşekkür ederim
Merhaba elbesleme maması alın petshop veya internetten
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Mama içine probiyotik ekleyebilirsiniz
Uçsuz şiringa veya yerse çay kaşığı ile verilebilir

burakcy

Yeni Üye
Merhaba elbesleme maması alın petshop veya internetten
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Mama içine probiyotik ekleyebilirsiniz
Uçsuz şiringa veya yerse çay kaşığı ile verilebilir
Teşekkür ederim, şimdilik iki kuşu ayrı kafeslere ayırdım. Ne olur ne olmaz diye. Bide mama ile deneyelim. Olmadı veterinere götürücem artık

burakcy

Yeni Üye
Maalesef dün akşam kuşumu kaybettim 😢
Erkek forpus ile iyi eş olmuşlardı. Tek kalsa sıkıntı olurmu onun için. Yoksa yanına bi eş almalımıyım. Aldığım üretici ile konuştum. Abi hastalıklı olabilir dedi ölen kuş için.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Maalesef dün akşam kuşumu kaybettim 😢
Erkek forpus ile iyi eş olmuşlardı. Tek kalsa sıkıntı olurmu onun için. Yoksa yanına bi eş almalımıyım. Aldığım üretici ile konuştum. Abi hastalıklı olabilir dedi ölen kuş için.
Başınız sağolsun Rabbim sabır versin 🤲
Farklı bir kafes varsa kuşu oraya alın lütfen, diğer kafesi iyce virkon s veya sirkeli su ile komple temizleyin
Entrobac probiyotik verin 3 gün üst üste
Size alışıksa kafesten çıkarın oyun oynasın dikkati dağılsın

burakcy

Yeni Üye
Başınız sağolsun Rabbim sabır versin 🤲
Farklı bir kafes varsa kuşu oraya alın lütfen, diğer kafesi iyce virkon s veya sirkeli su ile komple temizleyin
Entrobac probiyotik verin 3 gün üst üste
Size alışıksa kafesten çıkarın oyun oynasın dikkati dağılsın
Yeni yeni alışmaya başladı. Omuza kola gelmeye. Akşam gidince direk temizlik yapıcam mutlaka. Üretici kuş verecek yanına özür maiyeti olarak. Dilekleriniz için teşekkür ederim 🙏

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yeni yeni alışmaya başladı. Omuza kola gelmeye. Akşam gidince direk temizlik yapıcam mutlaka. Üretici kuş verecek yanına özür maiyeti olarak. Dilekleriniz için teşekkür ederim 🙏
Anladım inşallah uzun sağlıklı bir ömrü olur😊🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ailenizin yeni üyesi geldiğinde dikkat etmeniz gerekenler makalede yazıyor
Okuyun lütfen

burakcy

Yeni Üye
Ailenizin yeni üyesi geldiğinde dikkat etmeniz gerekenler makalede yazıyor
Okuyun lütfen
Teşekkür ederim
Daha önce kanarya beslemiştim. Kuşumu 18 yaşında kaybettim. Kuş bakım kültürünü biliyorum. Ancak forpus cinsini ilk defa basleyeceğim için açmıştım konuyu. Farklı birşeyler varmı vs diye. Yavru da büyüttüm :)
Gelen kuş hastalıklıydı maalesef. Yaşatamadım. Ve ilk defa bir canlıyı bu kadar kısa sürede kaybettim.
Şimdi tek kalan cana bir eş almak olacak ilk işim.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim herkese 👋

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim
Daha önce kanarya beslemiştim. Kuşumu 18 yaşında kaybettim. Kuş bakım kültürünü biliyorum. Ancak forpus cinsini ilk defa basleyeceğim için açmıştım konuyu. Farklı birşeyler varmı vs diye. Yavru da büyüttüm :)
Gelen kuş hastalıklıydı maalesef. Yaşatamadım. Ve ilk defa bir canlıyı bu kadar kısa sürede kaybettim.
Şimdi tek kalan cana bir eş almak olacak ilk işim.
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim herkese 👋
Rica ederim, kanaryanız için verdiğiniz emeğe ben teşekkür ederim 😊🤲

burakcy

Yeni Üye
Ancak erkek kuşum çok durgunlaştı. Ötmeyi bıraktı. Yem bile isteksiz yiyor 😢. Sanırım bir kaç güne açılır tahminimce

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ancak erkek kuşum çok durgunlaştı. Ötmeyi bıraktı. Yem bile isteksiz yiyor 😢. Sanırım bir kaç güne açılır tahminimce
Arkadaşını kaybetti çok normal
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir 3 gün üst üste verin lütfen
Allah Korusun sıkıntı olmasın

burakcy

Yeni Üye
BT Amin forte vermiştim dün. Bugün de sade su verdim. Yarın probiyotik vermeye başlarım inşallah. Üzerime geliyor orda kalmak istiyor. Sanırım üzüntü halinde. Bunuda kaybetmeye niyetim yok kesinlikle

Üst Alt