• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus Papağanı Sahiplendim

Goncaa

Yeni Üye
Dün yeni bir forpus papağanı sahiplendim. Hiç yem yemiyor su içmiyor, ötmüyor. Daha önce bir muhabbet kuşumuź öldü. Ailecek yıkıldık. 12 yaşında bir kızım var. Cok bağlıydı. Atlamatamadı hala. Forpus u biraz daha uzun yaşıyor ve muhabbet kuşuna göre daha az hassas diye tercih ettik. Çok korkuyorum ayni şeyleri yaşarız diye. Dünden beri kafesinde öylece duruyor. Çok endişeliyim. Dişi mi erkek mi acaba?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Merhaba, ilk birkaç gün ortam değişikliğinden kaynaklı çekingen olabilir. Siz bakmıyorken yem yer, su içer. Aynı şekilde dışkıda da anormallikler olabilir. Birkaç gün sonra ortama alışınca normale döner, ötmeye başlar. Bu süreçte çok rahatsız etmeden gözlemleyin.

Biraz size ve ortama alıştıktan sonra cinsiyetini öğrenmek için kanat altından fotoğraf atarsanız @Şehmus BAKIR hocam yardımcı olacaktır.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz☺
Evin yeni bireyi hayırlı olsun. Yavru erkek ilk gün stresten yem yemeyebilirler 24 saatten sonra yemezse mutlaka elle besleme yapılması lazım

Goncaa

Yeni Üye
Sehmus bey çok teşekkür ederim. Erkek olduğuna da cok sevindim. Daha kolay konuşur inşallah.

Goncaa

Yeni Üye
Elle nasıl besleriz ki biz. Daha önceki muhabbet kusumuz ishal oldu. Evimizin neşesi cırcır böcegimiz hiç susmazdı. 2 veterinere götürdük. İlaçlar antibiyotikler elle besleyeceğiz dediler 2 gece hastanede yattı. Öldü😭Seyhmus bey. Şimdi aynısı yine olacak diye çok endişeliyim. Poco koyduk adını. Ama hiç kıpırdamıyor. İzmirdeyiz nereye götürürüz bilemiyorum

Son düzenleme:

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bugün yer merak etmeyin. Yumurta haşlayıp koyun.

Buarada kafes silindir olduğu için uygun görülmüyor. Yön kabiliyetlerini bozuyor. İmkanınız varsa köşeli kafesle değiştirmeniz uygun olur.

reverse

Aktif Üye
Yem konusunda kimse bir şey yazmamış. Dal darılar uygun ancak tabandaki kap içerisindeki yem pek uygun gibi gözükmüyor. Paraket yemi almanız daha iyi olabilir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yem konusunda kimse bir şey yazmamış. Dal darılar uygun ancak tabandaki kap içerisindeki yem pek uygun gibi gözükmüyor. Paraket yemi almanız daha iyi olabilir.
Evet haklısınız gözümden kaçmış ☺👍yemler uyumlu değil aspur,kenevir ve muhabbet yemi karışımı olsun.
Elle nasıl besleriz ki biz. Daha önceki muhabbet kusumuz ishal oldu. Evimizin neşesi cırcır böcegimiz hiç susmazdı. 2 veterinere götürdük. İlaçlar antibiyotikler elle besleyeceğiz dediler 2 gece hastanede yattı. Öldü😭Seyhmus bey. Şimdi aynısı yine olacak diye çok endişeliyim. Poco koyduk adını. Ama hiç kıpırdamıyor. İzmirdeyiz nereye götürürüz bilemiyorum
Yani gonca hanım istanbul da olsaydınız seve seve yardımcı olurdum ama daldarı, aspur koyun rahat kıracağı yemlerdir. Yinede yemezse besleme yapabilecek bir kuşçu etrafınızda mutlaka bulursunuz aldığınız üreticisine de götürebilirsiniz ben forpus verdiğimde yanında herşeyini verip takıp ederdim

Goncaa

Yeni Üye
Çok teşekkür ederim ilgi alakanıza. Ölür diye dayanamadık geri götürdük aldığımız yere strese girmiş dediler elle besleyelim ya da değiştirelim dediler. Değiştirelim istedim ölmesin dayanamam bir daha. Diğerlerinin yanina gidince hemen yedi yemeğini. Yenisini verdi inşallah buna bakmayı becerebiliriz❤‍🩹

Son düzenleme:

papagai33

Aktif Üye
yerini yadırgamıştır benimki de ilk günde öyleydi. alıştı şimdi

pardon konudan ayrı olarak forpus papağanı cennet papağanı mı oluyor? çok benzziyor da.

Goncaa

Yeni Üye
Yok değilmiş. Cennet papağanı aşk kuşu diye geçiyor onlar pek konuşmazmış. Forpus konuşur dedi kuşçu. Konuşmazsa da sorun yok yaşasın alışsın bize de. Forpus minik papağangillerden bu da yeni Poco Erkek dedi kuşcu bakalım. Ömrü uzun olsun💞

papagai33

Aktif Üye
Yok değilmiş. Cennet papağanı aşk kuşu diye geçiyor onlar pek konuşmazmış. Forpus konuşur dedi kuşçu. Konuşmazsa da sorun yok yaşasın alışsın bize de. Forpus minik papağangillerden bu da yeni Poco Erkek dedi kuşcu bakalım. Ömrü uzun olsun💞
hadi hayırlı olsun çok güzel bir kuş. beraber uzun mutlu yıllara

Yuki

Yeni Üye
İzmirde kuş almışsınız nerden aldınız almayı düşünüyorum bende

Goncaa

Yeni Üye
Kemeraltinda başdurak cami nin orda balıkçıların geçince balıkçının sırasında Şeref Beyden aldık. Çok ilgili tavsiye ederim.

Üst Alt