• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

    Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Katılım
25 Kas 2021
Mesajlar
3,795
Tepkime puanı
6,721
Puanları
113
Forpus Papağanı İnsana Nasıl Alışır? Forpus Papağanı Eğitimi Nasıl Olur? Eğitim Yaşı Nedir?

3.jpg

Forpus papağanını almadan önce kuşumuzu koyacağımız kafes ona uygun olmalı ve kafes içi düzeninin iyi olması şarttır. Kuşumuzun kafesini evimizin sakin bir yerine yerleştirmeliyiz. Forpus papağanımızın eve gelmeden önce kuşumuzu korkutacak her şeyden uzak tutacağımızdan emin olmalıyız. Forpus papağanları çok zeki kuşlardır. Ona güven hissi verdiğimizde ona zarar vermeyeceğimizi kısa sürede anlayacaktır. Bu hissi kuşunuzun anlayıncaya kadar lütfen kuşunuza sabır gösterin. Yüksek seslerden uzak tuttun. Ani hareketlerden çekinin. Alçak sesle konuşun. Kafes dışında sizden kaynaklı herhangi heyecanlı bir davranış sergilemeyin. Kuşunuzun huzurlu bir ortam içinde bulunması gerekiyor. Onunla vakit geçirin. Ona sesinizi alıştırın. Avucunuzun içinde sevdiği yiyecekleri sunun. Aksi taktirde forpus papağanınızın size alışması mümkün değildir.

5.jpg

Forpus papağanı olsun veya muhabbet kuşu olsun kendimize veya elimize alıştırmak için aldığımız kuşun yaşı büyük önemi vardır. Kendimize ve elimize alıştırmak için aldığımız forpus papağanın en fazla 3 aylık olmasına ve aldığımız forpus papağanın nereden aldığınıza dikkat edin. Üç ayı geçen forpus papağanların kalabalık bir kafesten aldığınızda o forpus papağanının yabani olmuş olması çok büyük olasıdır. Bu durumda kuşumuzun bize alışması bize güvenmesi çok zor olacaktır. Forpus papağanları 3 aylıktan büyük olması ve kalabalık bir kafesten almamız durumunda forpus papağanın konuşması da zorlaşıyor. Yaşlı kuşların kendimize ve ele alışması zor oluyor. O kuşların ele alışması zorlaşır ve onların konuşma dönemi geçmiş sayılır. Forpus papağanını yavruyken alınması size alışması için büyük bir avantajdır. 30 günlüyken daha yeni yeme düşen forpus papağan yavrusu daha uçmasını bilemez ve sakin bir ortamda avucumuzun üzerinde durabilir. Avucumuza gelen yavru forpus papağanı aynı zamanda kokumuzu algılayıp bize alışma sürecinde gelecekte çok büyük kolaylık sağlayacaktır ve bize oldukça bağımlı hale gelecektir. Ancak ne kadar daha günlük olarak yaşlanırsa kafes içi eğitimi şart olmaktadır. Uçmaya başlayan yavru forpus papağanları ancak kafes içi eğitimi yolluyla onlara kendimize alıştırabiliriz.


2.jpg

Forpus papağanların yavrusunu boş zamanlarınızda sürekli elimizde dışarı çıkarıyoruz. Parmaklarımızda sürekli geçişler yapıyoruz. Ufak dokunuşlar yapıyoruz ve bol bol seviyoruz. Bunu yaptığınızda kuş bizden korkmayacaktır ve ona güven gelecektir. Bunu yaşlı bir kuşa yapamazsınız. Yaşlı bir kuşun kafesin içine parmağınızı soktuğunuzda kuş kafesin içinde sağ sola çarparak kaçar ya da kafesi açtığınızda kuş sizden kaçmaya çalışır. Bunun için forpus papağanını 30 günlük ile 3 aylık arası alınması tavsiye edilir. Bu yolla kuş size alışsın ve elinize konsun. Sizin ona zarar vermediğini düşünsün ve sonrasında size bağlansın. Lütfen onun için forpus papağanını yavruyken ve güvenilir bir üreticiden alın. Forpus papağanını yeme düştüğü zaman çok kolay alıştırırsınız. Avucunuzdan yem yemeğe başlar. Daha sonra da size bağlanır. Erkekse konuşmaya da başlar. Ancak muhabbet kuşları kadar fazla konuşamazlar. Ama size bağlandıklarında muhabbet kuşlarından size daha sadık olurlar.

Dikkat: Bu yazı kafeskuslari.com'a aittir. İzinsiz paylaşılamaz.
 

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Katılım
28 Şub 2022
Mesajlar
5,144
Tepkime puanı
6,474
Puanları
113
Eline bileğine sağlık Levent hocam ☺🙏🏻
 

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Katılım
20 Ağu 2018
Mesajlar
18,267
Tepkime puanı
24,223
Puanları
113
Yaş
40
emeğine sağlık abi
 

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Katılım
5 Kas 2021
Mesajlar
6,216
Tepkime puanı
7,496
Puanları
113
Makale yagmuruna devam ellerine saglık abi
 

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Katılım
25 Kas 2021
Mesajlar
3,795
Tepkime puanı
6,721
Puanları
113
Teşekkür ederim... :)
 

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Katılım
16 Ara 2021
Mesajlar
2,622
Tepkime puanı
3,496
Puanları
113
Ellerine sağlık abim 🙏
 

Benzer konular

Üst Alt