• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Forpus besleyenlere sorularım var

FurkiDede

Aktif Üye
Forpus papağanları çok tatlı araştırdım forpus almayı düşünüyorum fakat aklıma takılan şeyler var
1. Forpus Papağanı çok ısırıyor mu?
2. Forpus mobilya koltuklar perde vs. Eşyalara zarar veriyor mu?
3. Dışkısı büyük mü temizlemek sorunu oluyor mu

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
1. Isırmak, ele alışmak, cana yakın olmak vs hayvanın karakterine, size gelmeden önce yaşadığı bir travmaya veya sizin ilgilenme şeklinize ve sürenize bağlıdır.
2. Kemirme huyu çoğu papağan türünde vardır, yavruyken alıp yaparken gördüğünüzde kesin bir dille fakat bağırıp korkutmadan, her seferinde taviz vermeden 'hayır' diyip ilgilenmeyi bir süreliğine kesmek huydan vaz geçmesinde etkili olabilir.(küsmekten bahsetmiyorum mesela alıp kafesine koymak, oyunu sonlandırmak ve on dakikalığına ötüşlerine vs karşılık vermemek, sonrasında hiçbir şey olmamış gibi sevip oynamaya devam etmek, yani sadece o davranışa tepki vermek ama hayvanı kendimizden mahrum bırakmamak..)
3. Dışkısını normalde küçük müdür bilemem, fakat hasta olduğunda, strese girdiğinde vs dışkısı,huyu, hareketleri vs değişebilir, karakteri huysuz olabilir, çeşitli farklı sebeplerle size zorluk çıkarabilir. Bunları dert edecekseniz baştan sahiplenmeyin, küçük de olsa dışkı temizlemeksonuç olarak pis ve sorunlu bir iştir. Ama çok sevdiğimiz için hepsini hoş görürüz :)
Ek olarak, forpuslar genellikle çok cana yakın, oyuncu, sahibini eğlendirmeyi seven hayvanlardır. Yalnız kalmayı sevmez ve sürekli ilgi isterler. Mutlu bir hayvan olduğunda size en sevimli ve cana yakın dost olur 😇

FurkiDede

Aktif Üye
Cevabınız için teşekkür ederim evet cok insan canlısı hayvanlar temizlemekten ziyade temizledikten sonra leke kalıyor mu felan bunları merak ettim evimde şuan muhabbet kuşum var mesela pek seviyorum

FurkiDede

Aktif Üye
Döker saçar sorun değil hastayken ilgilenirim çok hayvan besledim sadece forpus besleyenlerden birebir tecrübeleri için yardım istiyorum dediğiniz gibi alıp pişman olmamak için önceden güzel bir bilgi edinmek istiyorum

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Forumumuzda forpuslarla ilgili makaleleri de okumanızı tavsiye ederim :) Ben bizzat beslemedim, fakat forumda öğrendiklerimi paylaştım sizinle :) umarım güzel bir dost edinirsiniz 🙏

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
1. Papağan türü kuşlar kemirgendir ancak evcilleştiklerinde bundan vaz geçer. Huzurlu bir ortam yaratın. Isırırsa da ısırmasına müsaade edin elinizi verin ısırsın ama acıttığını hissettirmeyin yoksa oyun sanır ve böyle zamanla unutur... Forpus papağanları oyuncu bir karakterleri var...
2. Her evcil hayvanda olduğu gibi takip şart. Forpus papağanları kemirgendir... Kafesten çıkarttığınızda güvenliği için zaten onu takip etme durumundasınız... Sizin takibiniz bu sorunuza cevap verecektir...
3. Muhabbet kuşlarının dışkı büyüklüğünde olur... Temizlik her kuşta olması gereken gibidir... Her kuş temizliği hak ediyor... Onu da sen itinayla yapmalısın...

FurkiDede

Aktif Üye
Şimdi ben takip ederim aynı ortamda bulunucaz zaten fakat sürekli kuşu izleyemem yani imkansız bunu kimse yapamaz siz lafa dalarsiniz birşey olur evdekilere esyalara zarar veriyor mu bunu öğrenmek istiyorum ben genel kuşların temizliği nasıl olur bilmiyorum siz genel kuşların temizliği nasılsa öyle demişsiniz fakat ben bir tek muhabbet kuşu baktım onuda peçete ile hafif dokun çek temizleniyor şuan evimde muhabbet kuşum var geçenlerde hastaydı gece 3 te uyanıp bakiyodum durumuna sürekli vs. Alıyorsan ilgileniceksin sahiplendiysen güzel bakicaksin bunlarin bende farkındayım o yüzden forpus papağanı bakan arkadaşların tecrübelerini benimle paylaşması için açtım konuyu

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Forpus papağanları çok tatlı araştırdım forpus almayı düşünüyorum fakat aklıma takılan şeyler var
1. Forpus Papağanı çok ısırıyor mu?
2. Forpus mobilya koltuklar perde vs. Eşyalara zarar veriyor mu?
3. Dışkısı büyük mü temizlemek sorunu oluyor mu
1-)kızgınlık ve tüy dönemlerinde çok agresif oluyolar
2-)çok hiperaktif oldukları için tek bırakıldığı zaman zarar verebilirler
3-) dışkı büyük değil normal

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Şimdi ben takip ederim aynı ortamda bulunucaz zaten fakat sürekli kuşu izleyemem yani imkansız bunu kimse yapamaz siz lafa dalarsiniz birşey olur evdekilere esyalara zarar veriyor mu bunu öğrenmek istiyorum ben genel kuşların temizliği nasıl olur bilmiyorum siz genel kuşların temizliği nasılsa öyle demişsiniz fakat ben bir tek muhabbet kuşu baktım onuda peçete ile hafif dokun çek temizleniyor şuan evimde muhabbet kuşum var geçenlerde hastaydı gece 3 te uyanıp bakiyodum durumuna sürekli vs. Alıyorsan ilgileniceksin sahiplendiysen güzel bakicaksin bunlarin bende farkındayım o yüzden forpus papağanı bakan arkadaşların tecrübelerini benimle paylaşması için açtım konuyu
Ben forpus papağanı besliyorum... Kuşu kafesten çıkarttığında dikkatli olmalısın... Kafesi ve ortamını temiz tutacaksın... Bunları yapamıyorsan kuş almayacaksın...

FurkiDede

Aktif Üye
Kardeşim neden tersler gibi emir verir gibi konuşuyosun bilinçsizce gidip alıp pişman olmamak için baştan bilgi ediniyorum yok almiycaksin felan gelen cevaplara göre kafamda degerlendirip bakımını yapabilicegimi düşünürsem alicam yoksa alıp niye eziyet ediyim cevap vermek için mi veriyosun terslemek için mi gelmişsin belli değil ben temizlemem gibi bir cümle kurmadım kuşa bakmam gibi birşey demedim dedim ki kuş ısırıyor mu kardeşim ısırıyor bu kuşlar seviyor ya da güzel alistirdim ben benimki isirmiyor 2.benim perdemi kemirmisti dikkatli olmak lazim gözetmek gerek ısırmayi seviyolar bunu yazmak çok mu zor tersliyosun sanki ya da bulmaca gibi cevaplar veriyosun

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Seni terslemiyorum ama sana kafes temizliğini ve ortam temizliğini yapmalısın diyorum... Kafesten çıkardığın kuşu takip etmelisin güvenliği için... Dolayısıyla diğer zararları da bertaraf etmiş olursun... Bunları yapmasan kuş sağlıklı yaşayamaz... Bunlar tüm kuşlar için geçerli... Bunlar olmazsa olmazlar... Sen şu olursa bu olursa diyorsun... Bunlar hepsi bununla ilgili... Sorduğun sorulara gayet açık cevap verdim...

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Konuyu forpus uzmanı @Şehmus BAKIR a illettim... O da bu 3 soruya müsait bir zamanda cevap verecektir...

FurkiDede

Aktif Üye
Boşver güzel kardeşim yine de ilgilendiğin için sağol

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Furkidede sorularına gayet güzel cevaplar almışsın tatmin olmamışsin sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama kardeşim dediğin adam 42 yaşında üstelik forumun en şeker adamı daha saygılı olursan ona göre ilgi görürsün burası bir aile ortamıdır. Sorularina cevap
1.forpuslar evet ısırır ve bunu kıskandığı zamanlar, kızgınlık zamanı,tüy döneminde, yumurtlama dönemi gibi vb. At sahibine göre kisner deyimini takip ederek birşeyler çıkarabilirsiniz forpuslarda
2.yukardaki durum ve dönemlerde yapabilirler karakterine göre değişir yapmayanda olur bu tamamen eğitimine göre de değişir 👍
3.Diski normal muhabbet kuşu gibi ama yediklerine göre, yumurtlama dönemine göre dışkı büyümesi görülebilir
İyi forumlar dilerim

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aslında forumda aylardır varım, ve sevgili @Levent T. Hocamızı tanıdığım için terslemediğini biliyorum. Kendisi gayet saygılı efendi ve forumda hayvanlara en çok değer veren insanlardan biri, çok sevdiğimiz bir abimiz. Mesaj dilinde yüz ifadesi, gözler, mimikler görülemediği için böyle yanlış anlaşılmalar olabiliyor. O kadar çok alıştık ki, 'tamam.' yazan için, cümlenin sonu diye nokta koymuştur demiyoruz da, tersliyor diye düşünüyoruz veya emoji koymayan kesin kızdı bize laf çarpıyor gibi algılanıyor malesef 🤷 fakat burada tersleme yok bazı kişiler üslup olarak terstir ben burada yanlış anlaşılmamak adına normalde konuştuğumdan çok daha kibar konuşuyorum sürekli emoji kullanmaya çalışıyorum fakat herkes bunu yapmayabilir. Yüzyüze olmadığımız için yanlış anlamamak iyiye yormak gerekir diye düşünüyorum 😇

FurkiDede

Aktif Üye
Ben yaşını bilmediğim için levent abiyi tanımadığım için kardeşim demem gayet normal yazdığı cümlelerde bakmiycakmisim temizliğini sağlamayacakmışım gibi oyleyse yapmiycaksin söyleyse almiycaksin gibi emri vaki tabirler bulunduğu için gayet saygılı bir biçimde rahatsız olduğumu dile getirdim

FurkiDede

Aktif Üye
Aslında forumda aylardır varım, ve sevgili @Levent T. Hocamızı tanıdığım için terslemediğini biliyorum. Kendisi gayet saygılı efendi ve forumda hayvanlara en çok değer veren insanlardan biri, çok sevdiğimiz bir abimiz. Mesaj dilinde yüz ifadesi, gözler, mimikler görülemediği için böyle yanlış anlaşılmalar olabiliyor. O kadar çok alıştık ki, 'tamam.' yazan için, cümlenin sonu diye nokta koymuştur demiyoruz da, tersliyor diye düşünüyoruz veya emoji koymayan kesin kızdı bize laf çarpıyor gibi algılanıyor malesef 🤷 fakat burada tersleme yok bazı kişiler üslup olarak terstir ben burada yanlış anlaşılmamak adına normalde konuştuğumdan çok daha kibar konuşuyorum sürekli emoji kullanmaya çalışıyorum fakat herkes bunu yapmayabilir. Yüzyüze olmadığımız için yanlış anlamamak iyiye yormak gerekir diye düşünüyorum 😇
Evet tabi yanlış anlaşılmalar olabilir ben o şekilde konuşulmasını doğru bulmuyorum fakat yaşından ötürü kalbini kirdiysam özür dilerim sorun yok