• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Fıstık & Tosun Bulut İlk Kuluçka

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
20220908_215349.jpg

Sezonun ilk çifti Tosun ve Fıstık'ı iki hafta önce eşe atmıştım. Bugün ilk yumurtamız gelmiş. 🤩

Fıstığı daha önce Boncuk ile eşlemiştim ama iki kuluçka sürecinde 19 boş yumurta yapmıştı. İnşallah bu sefer yumurtalar dolu olur ve umarım ilk yumurta kızgınlık yumurtası değildir. 😅

Eğer yumurtalar yine boş olursa, bu sefer kuşları biraz dinlendirip Fıstık'ın popo tüylerini kesip tekrar deneyeceğim. Tabi yumurtalar dolu olurda buna gerek kalmaz inşallah. 🙂

IMG-20220926-WA0012.jpg

*Tosun'un önceki sahipleri adını Bulut koymuştu.Bizde bizim Bulut ile karışmasın diye adını Tosun koymuştuk ama Tosun Bulut diye de seviyoruz. 🤭

Maviş Paşa

Tutkulu
Kavga etmiyorlar mı 🙄 bende eş yapmayı düşündüğüm kuşları alışsın diye aynı kafese koyuyorum 4 saat kumru gibiler 1 saat düşman.

İnşallah dolu olur yumurtalar. 😊😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kavga etmiyorlar mı 🙄 bende eş yapmayı düşündüğüm kuşları alışsın diye aynı kafese koyuyorum 4 saat kumru gibiler 1 saat düşman.

İnşallah dolu olur yumurtalar. 😊😊
Eğer kavga kanlı değilse korkmayın. Bizimkilerde ediyor dediğiniz gibiler sürekli. 😀 Birbirlerini seviyorlar mı dövüyorlar mı belli değil ama ileride azalır kavga gürültü. 😊

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hey maşallah 🤗 hadi inşallah sağlık sıhhatle yavrucaklar dünyaya gözlerini açsın ☺♥

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Bahar Y.

Müdavim
Adaletin bu mu dünya ne yavru verdin ne yumurta...
Tosun Bulut'a hızlı çıktı he biz 1 buçuk senedir kös kös kızgınlık yumurtasını razı bekleyelim😢
Şaka bir yana inşallah çok çok güzel yavruları olur bizimde gözümüz gönlümüz açılır 🥰

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Adaletin bu mu dünya ne yavru verdin ne yumurta...
Tosun Bulut'a hızlı çıktı he biz 1 buçuk senedir kös kös kızgınlık yumurtasını razı bekleyelim😢
Şaka bir yana inşallah çok çok güzel yavruları olur bizimde gözümüz gönlümüz açılır 🥰
😂😂 Şarkıya bayıldım. 🤭 İşin sırrı bence dişinin hazır olmasında. 😅 Eşe atmadan önce Fıstık yuva istediğini belli ediyordu. O koca cüssesiyle yemliğin içine girip yatıyordu. 🤭 Tosunda baya kızışmıştı ama ilk attığımda hemen pas vermedi Fıstık bir kaö gün sonra çifte kumrulara döndüler.

Teşekkür ederim Baharcım. İnşallah. Bende çok merak ediyorum nasıl olacak yavruları. İnşallah babaları gibi çekik gözlü olurlar. 🥰

Ve inşallah Güneş ile Şimal'in yavrularını da görürüz. 🥰

Bahar Y.

Müdavim
😂😂 Şarkıya bayıldım. 🤭 İşin sırrı bence dişinin hazır olmasında. 😅 Eşe atmadan önce Fıstık yuva istediğini belli ediyordu. O koca cüssesiyle yemliğin içine girip yatıyordu. 🤭 Tosunda baya kızışmıştı ama ilk attığımda hemen pas vermedi Fıstık bir kaö gün sonra çifte kumrulara döndüler.

Teşekkür ederim Baharcım. İnşallah. Bende çok merak ediyorum nasıl olacak yavruları. İnşallah babaları gibi çekik gözlü olurlar. 🥰

Ve inşallah Güneş ile Şimal'in yavrularını da görürüz. 🥰
Kesinlikle bencede dişinin hazır olmasında, ne hikmetse Şimalde hazır olmadı gitti 🤭 neyse herşeyde bir hayır vardır diyelim🙏

nymeria

Eski Forumcu
Şampiyon Üye
Yardımsever üye
Hayırlı uğurlu olsun, dopdolu ve sağlıklı yumurtalar olur umarım 😍😍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR abi merak ettiğim bir şey var. 👀

Ben Limon ve Yağmur'un kuluçkalarından sonra yaptıkları yumurtaları almıştım. Limonun yumurtasını alalı 2 ay olmuştur, Yağmurunda 1 ay, 3 hafta ve 2 hafta öncesinde toplam 3 tane yumurtasını aldım.
Üzerine hiç yatmadılar. Bu yumurtalar bozulmuş mudur? Yada bozulma süreleri nedir acaba?

Fıstık'ın yumurtaları yine boş çıkarsa onları koymayı düşünüyorum ama bozulup bozulmadıklarını nasıl anlarım bilmiyorum. 😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Üzerine yat7lmayan, soğuyan yumurta bozulur diye biliyorum 🤔