• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Fıstık & Tosun Bulut İlk Kuluçka

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yumurtayi alıp dik bir şekilde yemin içine batırdıginda mevsime göre 3 gun ila 1 hafta bozulma olmuyor sonrasında malesef yediğimiz tavuk yumurtası gibi yemeklik 😂

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yumurtayi alıp dik bir şekilde yemin içine batırdıginda mevsime göre 3 gun ila 1 hafta bozulma olmuyor sonrasında malesef yediğimiz tavuk yumurtası gibi yemeklik 😂
Tüh, gitti yumurtalar o zaman. 🥺 Ama yemin içine batırsam bile 1 haftayı geçmişti. Nasip artık.😅
Fıstık ın önceki kuluçkalarındaki 19 yumurta duruyor hala. Onları yesek mi napsak. 🤣

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tüh, gitti yumurtalar o zaman. 🥺 Ama yemin içine batırsam bile 1 haftayı geçmişti. Nasip artık.😅
Fıstık ın önceki kuluçkalarındaki 19 yumurta duruyor hala. Onları yesek mi napsak. 🤣
Ben onları kızıma veriyordum üzerinde resim yapıyor şekillendiriyordu😂

FATİHHANCER

Yeni Üye
Bol yavrular diliyorum maşallah çok güzel kuşlar:)Yumurta boş olmasının bir çok sebebi olabilir;yeteri kadar kuşların dinlenmemeleri,ilk kuluçka olup tecrübesiz olmaları,kalsiyum eksikliği.. Kalsiyum eksikliği için yumurta maması ve kalamar kemiği alabilirsiniz ya da mamaist den kısa süre önce aldım nekton msa mutlaka deneyin:)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ben onları kızıma veriyordum üzerinde resim yapıyor şekillendiriyordu😂
İyi fikir aslında.🤭

Bol yavrular diliyorum maşallah çok güzel kuşlar:)Yumurta boş olmasının bir çok sebebi olabilir;yeteri kadar kuşların dinlenmemeleri,ilk kuluçka olup tecrübesiz olmaları,kalsiyum eksikliği.. Kalsiyum eksikliği için yumurta maması ve kalamar kemiği alabilirsiniz ya da mamaist den kısa süre önce aldım nekton msa mutlaka deneyin:)
Teşekkür ederim. 😊

Ben kızıştırıcı kullanma taraftarı değilim pek. Üretici olmadığım için doğal yoldan zamanı gelince olur, acelem yok onların isteğine kalmış.😊
Fıstık'ın önceki yumurtalarının boş olmasının nedeni benim teorime göre, dişinin erkekten daha iri olması.
Erkeği başka bir dişiyle eşledim onlarda yumurtalar dolu oldu.
Eğer bu seferde Fıstık'ın yumurtaları boş olursa, o zaman Fıstık'ta bir sorun var demektir. Ona göre çözümüne bakarım. 🤗

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Fıstık bugün 3. Yumurtayı yaptı. İlk ikisine baktım maalesef yine boş. 🥺
İlk yumurtadan itibaren yatıyor yumurtalara.
Bir hafta daha bekleyeceğim yine bir gelişme olmazsa bu sefer popo tüylerini keseceğim. Bu süreçte e vitamini takviyesi de yapsam iyi olacak galiba. 🥲

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Yumurtalara bugün baktım damarlanma yok maalesef. Yine hüsrana uğradık. 😢
Yumurtaları aldım. Poposundaki tüyleride.

Son çare olarak e vitamini de deneyeceğim. Kalsiyum olarak kalamar var onu tüketiyor.
Acaba Tosunla çiftleşmediler mi diye de düşünüyorum. Galiba bizim kız kısır diye de düşünüyorum.😅

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Yumurtalara bugün baktım damarlanma yok maalesef. Yine hüsrana uğradık. 😢
Yumurtaları aldım. Poposundaki tüyleride.

Son çare olarak e vitamini de deneyeceğim. Kalsiyum olarak kalamar var onu tüketiyor.
Acaba Tosunla çiftleşmediler mi diye de düşünüyorum. Galiba bizim kız kısır diye de düşünüyorum.😅
Bu aşiretin sonu nerede duracak? :)