• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Fazla idrar &Tüy yolma

ezgi99

Müdavim
Sıkıntı olmaz kendi yıkansın 🤗
Abla kuşumun o şişlik gitmiş ötekileride çekeyim mi iyileşmiş gibi duruyor emin olamadım tam birde abla dökülen tüy kökleri siyah oluyo kan gibi durmuyor ama siyah neden olabilir abla ya bugün öteki kanadına da baktım tüy kökü siyah olan 3 4 tane solda 3 tane falanda sağ kanadinda var o siyah köklü olanları çekeyim mi hepsini 4 taneyi ben çektim ama sen cevap vermeden dedim cekmiyeyim hepsini

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Artık çekmeyin. Rif fayda sağladıysa rifi bırakın ve haftada iki b vitamini verin.

ezgi99

Müdavim
Kuş uçabiliyor mu.
Birde aslı abla uyku halinde mesela biraz kaşınıyor temizliyo kendini geri uyukluyo sonra devam ediyor temizlenmeye geri yani yeni tüylerinde çıkıyor o yüzden den de olabilir mi birde ben 20 günlüğüne ailemin yanına geldim kafes ortam değişti ondanda olabilir diyorum ama ara ara ötüyor ama eskisi gibi değil malesef sabahları uyutmazdi şimdi tık yok biz uyaninca azıcık birde gün içinde onun dışında uyku + temizlik geçiyor

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Şöyle tüy virüsü olma ihtimali olabilir tabi. Sağlıklı bir kuş tüy dönemini ağır atlarsa bile uçar. Kuşun kendi tüylerini çekmeye çalışması kaşıntıdan olabilir. Ense damlası yaptırmakta fayda var eğer yapilmadıysa. Birde tüy köklerinde hastalık virüs varsa tüyler çıkar ama sağlıklı uzamaz. Evet destekleyicilere devam edin ama tüy virüsü varsa ne yazıkki vitaminler iyileştirmez. Tüy analizi yapan fakülteler var biz anlatımınıza göre yorum yapıyoruz analizde hastalık var mı yok mu netleşir.

ezgi99

Müdavim
Şöyle tüy virüsü olma ihtimali olabilir tabi. Sağlıklı bir kuş tüy dönemini ağır atlarsa bile uçar. Kuşun kendi tüylerini çekmeye çalışması kaşıntıdan olabilir. Ense damlası yaptırmakta fayda var eğer yapilmadıysa. Birde tüy köklerinde hastalık virüs varsa tüyler çıkar ama sağlıklı uzamaz. Evet destekleyicilere devam edin ama tüy virüsü varsa ne yazıkki vitaminler iyileştirmez. Tüy analizi yapan fakülteler var biz anlatımınıza göre yorum yapıyoruz analizde hastalık var mı yok mu netleşir.
Uçuş tüyleri döküldü o yüzden ucamiyor fazla abla şuan çektiği tüyler o kökü siyah olan tüyleri çekmeye çalışıyor ense damlasıni 10 gün önce yaptim demet abla 10 gün sonra tekrar dedi bugün gene yaptım formix te haftada iki defa veriyorum bu önümüzdeki hafta ne der bilmiyorum 2 defa mı 1 defami tüy analizi büyük şehirlerde var galiba ama bi anda oldu yani önceden birşeyi yoktu tüy analizi PBFD testi tek yoksa PCR mi

Son düzenleme:

ezgi99

Müdavim
Antepe bir kaç kliniğe sordum yapan yokmuş malesef Şehmus abi 10 kalın 10 ince tüy dedi kargo ile tüyleri gönderme yapsam başka illerdeki kliniklere olurmu acaba öyle aslı abla

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Egzotik veteriner kliniklerinde yapmayabilirler ama şehrinizin fakültesinde yapabilirler. Yada oluyorsa evet kargo ile gönderim.

ezgi99

Müdavim
Egzotik veteriner kliniklerinde yapmayabilirler ama şehrinizin fakültesinde yapabilirler. Yada oluyorsa evet kargo ile gönderim.
Yapabilecek tanıdığınız veteriner kliniği varmi yapan göndersem aslı abla tüylerini uygun yapan yer

Üst Alt