• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Exolt kullanım şekli

efeyilmazbursa

Aktif Üye
Merhabalar,

Bit nedeniyle muhabbet kuşumun tüneklerini, kafes altlığını ızgarasını tamamen yeniledim. Bütün malzemeleri, kafesi sirkeli suyla sildim. İçinde çok az sebacid ilacı olan suyla kafese fısfıs yaptım ve iyice duruladıktan sonra kuruyunca kuşları kafese geri aldım. Umarım bu yanlış bir hamle olmamıştır. (Sebacidi aslında enseye damlatmam gerekirdi fakat ona çekindiğim için böyle yaptım ve onun yerine Exolt ürünü aldım)

Exolt ürünü için kuşlarımı yarım gün susuz bıraktım ve şimdi 1 litreye 1 ml olacak şekilde uygulayıp suluklarına koyacağım.

1-) Suluk be kadar süre kafeste kalmalı?
2-) 2. tur uygulamayı yapmam gerekir mi/gerekirse ne zaman?

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Forumda parazit için vilmectin gibi ivermektin içeren ense damlaları önerilmekte. Sizin bahsettiğiniz ürünü araştırdığımda da bir hafta arayla iki doz şeklinde verildiği yazıyordu. Birinci doz pazartesi verildiyse ikinci doz diğer hafta pazartesi şeklinde. 6 ayda bir tekrarlanır. Bir gün boyunca durduğu yazıyordu diğer günler taze su. Kullanan varsa dönüş yapacaklardır fakat dediğim gibi burada çoğunlukla vilmectin kullanımı mevcut.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Exzolt ve ivermektin aynı şekilde görev görüyor aslında parazitlerin sinir Sistemini felç ediyor kullanım için de çok etkili bir ilaç olduğu ve genelde tavuklarda kullanıldığı için bir ay boyunca ikinci doz uygulanmaz ☺ İç parazit için de 7-14 gün kullanılır ancak veteriner hekim ayarlamalı ☺

Üst Alt