• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Evde üretim yapan arkadaşlar oda nemini nasıl ayarlıyorsunuz?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Bende peteğe su asıyorum ama buhar makinası daha garanti sanırım. Gerçi ben üretim yapmıyorum ama üretim harici normal kuş besleyenlerde kullansa yararlı olur sanırım.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@Tuğrul Bey çok geçmiş olsun. Okurken bende çok üzüldüm ama olacağı varsa oluyor. Onun ömrüde bu kadarmış demek ki. Allah yaşayamadığı ömrünü kardeşlerine versin inşallah,uzunca yaşasınlar. :)

Doğan_bilen

Aktif Üye
Odada nem düşüklüğünden kuşlarımın yavruları yumurtadan çıkamadı. Buna istinaden çözüm yolları arıyorum. Nasıl ne şekilde yapıyorsunuz cevaplarınızı bekliyorum 🙏🏻☺
Kuşların bulunduğu odada akşamları çaydanlıkta 1 saat su kaynatsan geçici süreliğine nem sorununu çözebilirsin.

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bana öyle bir alet lazım ki kışın nemi artırsın yazın da nemi azaltsın... Çok ses çıkarmasın... Bir de çok pahalı olmasın... Evet çok fazla şey istiyorum... Farkındayım... :ROFLMAO:

beyyza02

Müdavim
Yok ben kendim öldürdüm. Besleme aparatı elimden kaydı boğuldu kuş kurtaramadim. 8 günlük et yavruydu
benim de profildeki kuşumu 6 ay önce kaybettim forumda da yazmıştım şundan bundan kaybettim diye. 3 4 gün önce cesaret ettim baktım, ben boğmuşum kuşu. çok incelik isteyen bir iş burada da veterinerlerde de elle besle deniyor hemen görünce özellikle yazmak istedim. güzelce araştırıp yapmak gerek.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kuşların bulunduğu odada akşamları çaydanlıkta 1 saat su kaynatsan geçici süreliğine nem sorununu çözebilirsin.
Oda büyükse oda fayda etmiyor bir anlık kurtarsanda günün 23 saatini nemsiz havada geçiriyorlar su koydum bende kafes içine banyoluk taktım bakalım nasıl olacak doğmazlarsa zaten dinlendirmeye alacağım sezonu kapatacağım ☺

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Mersin'de nem oranı yüksek olduğu için ne buhar makinesine, ne de nem ölçere pek ihtiyaç duymadım ben açıkçası yazin ne yapacam nasıl üretim yaparım düşünüyorum kara kara, kışı atlattık sorunsuz ama yazın kuluçka beni çok zorlaştırır eminim, çünkü sıcağı berbat buranın

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Mersin'de nem oranı yüksek olduğu için ne buhar makinesine, ne de nem ölçere pek ihtiyaç duymadım ben açıkçası yazin ne yapacam nasıl üretim yaparım düşünüyorum kara kara, kışı atlattık sorunsuz ama yazın kuluçka beni çok zorlaştırır eminim, çünkü sıcağı berbat buranın
Haziranda sezon biter Eylül Ekim gibi başlar kuşlar bu sürede dinlenir. Her zamn kuş uretilmez ev ortamında. Doğada durum farklı onların döngüsü var bunu ev ortamında ayarlaman lazım.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yazın zaten yuvalıklar sökülür

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Eşimde zaten bana bu ay son dedi yapmıyorlarsa hiç uğraşma üretim zaten eylüle kadar yapamazsin çok sıcak havayla nemin yüksek olduğu yerde zaten kuluçkaya giremez dedi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Buhar makinası almadan önce nem ve ısı ölçer alın ve iki gün sonra resmini çekip burada paylaşın size ne yapmanız gerektiğini söyleyelim 👍