• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Evde Makineyi çektikten sonra muhabbet kusum agzini acip kapatmaya basladi

Can erdem

Paylaşımcı
Evi süpürge makinesi ile çekiyordum ev sıcaktı biraz bi anda dişi muhabbet kusum agzini açıp kapatmaya başladı kuyruğu sanki titriyo gibiydi sanki kafasını öne itip geri çekti bi an neden lütfen acil cevap verir misiniz Not kuşum 1 yaşında fln
Acaba makineden korktu normalde de korkardı

Bahar Y.

Müdavim
Evet benim dişi kuşta makineye kanatlarıyla tepki veriyor, havanın sıcak oluşuyla beraber makine çalışınca daha sıcak olmuştur, ayrıyeten korkmuştur, o yüzden yapıyordur, güzel ses tonuyla konuşun, veya dışarıya çıkarın mutlu olacağı şeyler yapın, geçer :)

Can erdem

Paylaşımcı
Cok teşekürler bi an solunum hastalığı oldu sandım korktum şimdi geçti zaten teşekürler

Can erdem

Paylaşımcı
Arada bi agzini acip kapatiyo gecer inşallah

Can erdem

Paylaşımcı
Evet benim dişi kuşta makineye kanatlarıyla tepki veriyor, havanın sıcak oluşuyla beraber makine çalışınca daha sıcak olmuştur, ayrıyeten korkmuştur, o yüzden yapıyordur, güzel ses tonuyla konuşun, veya dışarıya çıkarın mutlu olacağı şeyler yapın, geçer :)
Kusum şuan gene agzini acip kapatiyo ne zaman geçer ve sürekli yapmiyo aralıklı yapiyo

Selin

Paylaşımcı
Evi süpürge makinesi ile çekiyordum ev sıcaktı biraz bi anda dişi muhabbet kusum agzini açıp kapatmaya başladı kuyruğu sanki titriyo gibiydi sanki kafasını öne itip geri çekti bi an neden lütfen acil cevap verir misiniz Not kuşum 1 yaşında fln
Acaba makineden korktu normalde de korkardı
Ben makine çalıştığı zaman kuşu başka odaya alıyorum orada işim bitince kafesini yerine koyuyorum çok korkuyor çünkü, siz de o şekilde yaparsanız kuş için daha iyi olur diye düşünüyorum

Bahar Y.

Müdavim
Ben makine çalıştığı zaman kuşu başka odaya alıyorum orada işim bitince kafesini yerine koyuyorum çok korkuyor çünkü, siz de o şekilde yaparsanız kuş için daha iyi olur diye düşünüyorum
Aynen bende yüksek bir yere alıyorum korktuğunu anladığımdan beri faydası oluyor

Bahar Y.

Müdavim
Kusum şuan gene agzini acip kapatiyo ne zaman geçer ve sürekli yapmiyo aralıklı yapiyo
Havaların sıcaklığı çok etkiliyor bu ağız açıp kapama durumunu, korkuda eklenince henüz normale dönememiştir, fıs fıs ile 2 3 fıs sıkabilirsiniz iyi gelecektir

Can erdem

Paylaşımcı
Havaların sıcaklığı çok etkiliyor bu ağız açıp kapama durumunu, korkuda eklenince henüz normale dönememiştir, fıs fıs ile 2 3 fıs sıkabilirsiniz iyi gelecektir
2 3 fis su sıkıcam demi
Bide benim 2 disi muhabbet kusum var bazen öpüşüyorlar ve birbirlerinin kafasını kaşıyorlar bazen de çok kavga ediyorlar nr yapmalıyım

Can erdem

Paylaşımcı
Fotoğraflarını atar mısınız
bişey sorucam ben muhabbet kuşumu balkona çıkardım ağzını açıp kapatıyo dediğim kuşum balkonda da ağzını açıp kapatıyo neden acaba makineyi çektiğimde ağzını açıp kapatmıştı geçmişti şimdi balkona çıkardım gene ağzını açıp kapatıyo ve kanatları titriyo gibi geldi neden acaba lütfen acil cevap yazar mısınız

Can erdem

Paylaşımcı
bişey sorucam ben muhabbet kuşumu balkona çıkardım ağzını açıp kapatıyo dediğim kuşum balkonda da ağzını açıp kapatıyo neden acaba makineyi çektiğimde ağzını açıp kapatmıştı geçmişti şimdi balkona çıkardım gene ağzını açıp kapatıyo ve kanatları titriyo gibi geldi neden acaba lütfen acil cevap yazar mısınız

içeri aldım geçti neden böyle yapıyo

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Görsel görelim yardımcı olalım 👍

Can erdem

Paylaşımcı
şuan durumları iyi eğer bidaha öyle olursa görsel hemen çekip atarım balkonda kaç dakika kalmaları gerekiyo bide neden öyle yapmış olabilir gölge yere koymuştum acaba korkup strese mi girdi yoksa hasta mı oldu bilgi verir misiniz

Bahar Y.

Müdavim
şuan durumları iyi eğer bidaha öyle olursa görsel hemen çekip atarım balkonda kaç dakika kalmaları gerekiyo bide neden öyle yapmış olabilir gölge yere koymuştum acaba korkup strese mi girdi yoksa hasta mı oldu bilgi verir misiniz
Havalar çok sıcak olduğundan yapıyorlardır diye düşünüyorum ben, çünkü balkon güneş falansa veya güneş daha yeni geçmişse ondan olma ihtimali yüksek

Can erdem

Paylaşımcı
Hasta olduklarını sanmıyorum ama korku ve stres sebebiyle olabilir. Kafes yerinin sık değiştirilmesi hoşlarına gitmez.
tm teşekkürler peki balkona çıkarırsam zaten yanında duruyomda kaç dakka balkonda kalsınlar

Rusalka

Aktif Üye
10-15 dk yeterli bence ama çok sık yapmayın sürekli kafes yerinin değişmesi strese sebep olabilir
Ben balkona hiç çıkarmıyorum Taha bey. Çünkü hep odaya alışkın bir hayvan bir anda balkona çıkınca şok olacak gibi geliyor ve diger kuş seslerini duyup, uçtuklarını görüp onlara katılmak isteyecek( odanın penceresinden bile onları görüp hevesleniyor) ancak kafeste olacak yani ona işkence ediyormuşum gibi geliyor açıkçası. Bu nedenle çıkarmadım hiç. Doğru mu yapıyorum sizce yanlış mı

Emredemo

Paylaşımcı
Benim sultan papağanımızda öyle yapcam Balkona çoksamaya korkuyorum ama hemde yaz mevsimi hava sıcak çoktaysam sorun olur mu

Can erdem

Paylaşımcı
2 dişi muhabbet kuşum öpüşüyo normal mi :LOL::LOL: bide kuşu kaç günde bir dışarı çıkarmalıyız ve kaç saat dışarda kalmalı