• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Evde kraker tarifi🍪

Bahar Y.

Müdavim
Merhabalar herkese sağlıklı günler dilerim 2 kuşuma kraker yaptım ve tarifi sizlerle paylaşmak istedim😊

- 1 yumurtanın beyazını karıştırma kabına alıyoruz.
- Yumurta beyazının içine havuç (isteğe göre kuşlarımıza zararsız olan meyve sebze ekleyebilirsiniz) rendeliyoruz.
- Yaklaşık 1 su bardağı normal yem koyuyoruz. (ben göz kararı koydum kıvamına göre)
- Güzelce karıştırdıktan sonra eğer kıvam gözümüze sıvı gelirse çok az un ekliyoruz. ( 1 kaşık bile değildi eklediğim)
- Daha sonra fırını 180 dereceye getirip çalıştırıyoruz.
-Fırın ısınırken, fırın tepsisine folyo açıp yaptığımız kraker lapasını varsa bir çubuğa yoksada minik kek kalıplarına döküp kalıbı kaldırıp ip asabileceğimiz bir delik açıyoruz. Folyoyu üstüne kapatıyoruz
- İstediğimiz şekilli verdiğimizde tepsiyi önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
- 10 dakika piştikten sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz daha sonra kuşlarımıza afiyet olsun :)

Not: Ben yemin içinden çıkan hediye ballı krakerin krakerini çöpe atıp çubuğunu sakladım evde kraker yapma düşüncem olduğu için, verdiğim tariften 2 tane kraker çıkardım 2 kuşum olduğu için yeterli geldi eğer sizin daha fazla kuşunuz varsa tarifi ona göre ayarlayabilirsiniz 😊

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kraker ek olarakta mineral blokk yapıyorduk eskide biz kurutuyorduk meyve sebzeleri güzel bir şey oluyordu

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Gördüm görmüşken bildiriyim dedim meyve sebzeleri fırınlayıp kurutup aynı şekilde yapabilirsiniz gaga taşı gibi

Merve00

Paylaşımcı
Çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık🥰

yraseuu

Yeni Üye
Merhabalar herkese sağlıklı günler dilerim 2 kuşuma kraker yaptım ve tarifi sizlerle paylaşmak istedim😊

- 1 yumurtanın beyazını karıştırma kabına alıyoruz.
- Yumurta beyazının içine havuç (isteğe göre kuşlarımıza zararsız olan meyve sebze ekleyebilirsiniz) rendeliyoruz.
- Yaklaşık 1 su bardağı normal yem koyuyoruz. (ben göz kararı koydum kıvamına göre)
- Güzelce karıştırdıktan sonra eğer kıvam gözümüze sıvı gelirse çok az un ekliyoruz. ( 1 kaşık bile değildi eklediğim)
- Daha sonra fırını 180 dereceye getirip çalıştırıyoruz.
-Fırın ısınırken, fırın tepsisine folyo açıp yaptığımız kraker lapasını varsa bir çubuğa yoksada minik kek kalıplarına döküp kalıbı kaldırıp ip asabileceğimiz bir delik açıyoruz. Folyoyu üstüne kapatıyoruz
- İstediğimiz şekilli verdiğimizde tepsiyi önceden ısıtılmış fırına veriyoruz.
- 10 dakika piştikten sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz daha sonra kuşlarımıza afiyet olsun :)

Not: Ben yemin içinden çıkan hediye ballı krakerin krakerini çöpe atıp çubuğunu sakladım evde kraker yapma düşüncem olduğu için, verdiğim tariften 2 tane kraker çıkardım 2 kuşum olduğu için yeterli geldi eğer sizin daha fazla kuşunuz varsa tarifi ona göre ayarlayabilirsiniz 😊
ne kadar süre dayanabilir benim 1 kuşum var yaptım 4 tane çıktı ve nerede saklamam gerekiyor

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
ne kadar süre dayanabilir benim 1 kuşum var yaptım 4 tane çıktı ve nerede saklamam gerekiyor
Merhaba. Buzdolabında saklayabilirsiniz. Dondurucu da uzun süre dayanır sanırım istersenizde orda saklayın vereceğiniz zaman çıkarıp oda sıcaklığına geldiğinde ikram edersiniz kuşunuza.

Üst Alt