• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş yapmak istediğim sevda papağanlarım

Belina

Yeni Üye
Merhaba, evimde 6-7 aylık yeşil bir erkek sevda papağanım vardı. Bugün 3-4 aylık sarı bir dişi sevda papağanı sahiplendim. Kafesleri farklı olacak. Aynı odada ikisini saldım alışırlar mı diye ancak kendi papağanım yeni gelen papağanımın perdede ayağına saldırdı bikaç kez. Bende onları farklı odalara koydum. Birde yeni gelen papağanım uçarken duvarlara çarpıyor :( Bu neden ? Biri 3-4 aylık, diğeri 6-7 aylık olduğu için birbirlerine alışmaları zor mu olur? Ve alışmaları için ne yapabilirim?

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba, evimde 6-7 aylık yeşil bir erkek sevda papağanım vardı. Bugün 3-4 aylık sarı bir dişi sevda papağanı sahiplendim. Kafesleri farklı olacak. Aynı odada ikisini saldım alışırlar mı diye ancak kendi papağanım yeni gelen papağanımın perdede ayağına saldırdı bikaç kez. Bende onları farklı odalara koydum. Birde yeni gelen papağanım uçarken duvarlara çarpıyor :( Bu neden ? Biri 3-4 aylık, diğeri 6-7 aylık olduğu için birbirlerine alışmaları zor mu olur? Ve alışmaları için ne yapabilirim?
Papağanlar çok kıskanç türlerdir, kuşunuz da sizi kıskandığı için saldırmış 😔 birbirlerine alışmaları için aynı ortamda bulunmalarına hemen müsaade etmeyin. Birbirlerini görüp seslerini duysunlar ama temas olmasın bir süre. Sonra yavaş yavaş gözlemlemeye başlarsınız.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Acaba erkek dişi değilde ikisi de aynı cinsiyette mi? cinsiyetlerinden eminsiniz değil mi

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Hayırlısı olsun inşaallah genelde iki dişide olur o şekil ayak ısırmalar

Belina

Yeni Üye
Papağanlar çok kıskanç türlerdir, kuşunuz da sizi kıskandığı için saldırmış 😔 birbirlerine alışmaları için aynı ortamda bulunmalarına hemen müsaade etmeyin. Birbirlerini görüp seslerini duysunlar ama temas olmasın bir süre. Sonra yavaş yavaş gözlemlemeye başlarsınız.
Feyza hanım teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. Ama ailem salıyor kuşları birlikte. İlk baş büyük olan küçüğe kur yapıyor. Birlikte ötüyorlar, gagalarını öpüyorlar. Sonra başlıyor erkek dişinin ayağına saldırmaya. Mesela dişi kafesteyden erkek ise dışarıdayken de erkek gelip kafese tutunan dişinin ayağına hep saldırıyor. Kafayı yicem çok üzülüyorum ☹

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@Belina diğer konudaki mesajınıza istinaden yazıyorum. Kaç cevap gelsin istiyorsunuz bilmiyorum ama bence önce kuşların fotoğraflarını atın. Birde haftasonuolduğu için çoğu kişinin tatil günü. Dolayısıyla forumda fazla mesaj olmaması normal.:)

Aynı cinsiyette olabilirler, erkek dişiyi benimsememiş olabilir. Bunun bir çok sebebi olabilir. Ya sabredip zamana bırakacaksınız ya da dişiyi değiştereceksiniz.

Üst Alt