• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Eş Seçtirmeye Giderken Eşi Değiştirmek

Münzevi

Aktif Üye
Haftada iki sebze salatası kalamar kemiği ve gaga taşı mutlaka verin, kendi hallerinde kalsınlar yumurta dursun, 3.gelince alıp atın, anne de kırabilir yuvada bilginiz olsun, o zaman hemen atın👍
Aklınıza takılan soru olursa memnuniyetle cevaplarım, hiç endişe etmeyin
Öncelikle ilginiz ve bilgilendirmeniz için çok ama çok teşekkür ediyorum. :)

3 kafesimde de kalamar, mineral taşları ve grit kumları mevcut. Versele Laga'nın normal ve meyveli maması da elimde ayriyeten Mamaist'in sanırım 28 tahıl unluydu o maması da mevcut. :)

Sarı-mavi takım (yumurtalı olan) henüz yeni geldikleri için direkt kuluçkaya geçmeyeceklerini düşünüyorum. Bu çiftin gelir gelmez yuvalığa alışıp yumurta yapması normal mi yoksa fazla anaç mı bilmiyorum. Ancak bu çifte kızıştırıcılı mama vermeyi düşünüyorum bu süreçte kuluçkadan soğumasınlar diye. Diğer çiftin ise dişisi kızışkın olsa da çok tüye girmiş durumda. O çifte de normal mama ve BT Amin Forte takviyesi yapayım diyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Öncelikle ilginiz ve bilgilendirmeniz için çok ama çok teşekkür ediyorum. :)

3 kafesimde de kalamar, mineral taşları ve grit kumları mevcut. Versele Laga'nın normal ve meyveli maması da elimde ayriyeten Mamaist'in sanırım 28 tahıl unluydu o maması da mevcut. :)

Sarı-mavi takım (yumurtalı olan) henüz yeni geldikleri için direkt kuluçkaya geçmeyeceklerini düşünüyorum. Bu çiftin gelir gelmez yuvalığa alışıp yumurta yapması normal mi yoksa fazla anaç mı bilmiyorum. Ancak bu çifte kızıştırıcılı mama vermeyi düşünüyorum bu süreçte kuluçkadan soğumasınlar diye. Diğer çiftin ise dişisi kızışkın olsa da çok tüye girmiş durumda. O çifte de normal mama ve BT Amin Forte takviyesi yapayım diyorum.
Rica ederim 😊Yumurta var, yuvalığı takın çifleşme fotoğrafındaki dişi büyük yaşça 1 üzeri hatta 2 yaş olabilir sarı erkek olan , mavi dişinizi söylüyorum , yumurta gelince kızıştırıcı vermeyin,
Çok normal geldiği yerde çifleşme olmuştur, yadırgamıyordur, bu çok iyi, sonuç alırsınız,
Son çiftsiniz daha gençler 1 yaş altı, yaklaşık 7-8 aylıklar

mortsvivants

Paylaşımcı
Ekli dosyayı görüntüle 76652

Sarı lacivertli sözde rainbowa ben de çok yükseldim açıkçası.😂😂

Ve ilk yumurta daha gelir gelmez yapmış. Muhtemelen kızgınlık yumurtası ama yeni ortam yeni kafes ve yuvaya hemen böyle tepki vermesi şaşırtıcı. Bir de poposu yine şiş sanırım var yine bi yumurta. :D

Bu yumurta da böyle kırılmış ama güveni zedelenmesin diye 1 2 gün tutup sonra atayım diyorum.
Biraz afilli bir giriş yapmış :) Gerçekten çok tatlı ve sanat tablosu gibi renk geçişleri var ya bir ayrı düşüyorum bu arkadaşlara

Münzevi

Aktif Üye
Rica ederim 😊Yumurta var, yuvalığı takın çifleşme fotoğrafındaki dişi büyük yaşça 1 üzeri hatta 2 yaş olabilir sarı erkek olan , mavi dişinizi söylüyorum , yumurta gelince kızıştırıcı vermeyin,
Çok normal geldiği yerde çifleşme olmuştur, yadırgamıyordur, bu çok iyi, sonuç alırsınız,
Son çiftsiniz daha gençler 1 yaş altı, yaklaşık 7-8 aylıklar
Getirir getirmez yuvalığı takmıştım çiftler hazır ve dişide yumurta var diye. :) Salmada kuş bakarken bu arkadaşlar 5 dakikada 5 kere çiftleştiler. :) Dedim işte aradığım çift bu! :D Eve getirdiğimde yuvalığa hemen alışmazlar stres yaparlar zannederken de 10 dakika içerisinde dişi hemen yuvalığın sağını soluğu kolaçan edip kemirmeye başladı. İlk saatte de artık içine girmişti. :) Tabi şuan yine dışarıda tünekte uyuyorlar ancak ben yine de bu kadar çabuk olacağını düşünmemiştim. Umarım bu süreç böyle devam eder ve en erken zamanda yumurtaya yatar ve umarım dediğiniz gibi de güzel bir sonuç alırız hep birlikte. :)

Tamamdır o vakit kızıştırıcıya başlamadan son veriyorum. :)

Son çifti bir aileden aldım 8-9 aylık civarı demişlerdi. Dişi sanki 1 tık büyük duruyor gibi ancak çok sorun değil. Tüyden çıkınca çok daha çalımlı olacak gibi geliyor. :) Dişi bir de ele alışıkmış sonra farkettim. :) Bir de sanırım az buçuk konuşuyor, ne zaman öpücük atsam 2 saat bana öpücük atıyor deli. :D Rainbow eşiyle de çok güzel anlaşıyorlar. Bakalım 2 çiftten de umutluyum. Zaten şu yavru duygusunu yaşamak istiyorum, en başından beri hevesim bu. :) Sonrasında çiftleri teke indirmeyi düşünüyorum da nasıl karar veririm hiç bilmiyorum. :)

Tekrardan çok ama çok teşekkür ederim. :)

Münzevi

Aktif Üye
Biraz afilli bir giriş yapmış :) Gerçekten çok tatlı ve sanat tablosu gibi renk geçişleri var ya bir ayrı düşüyorum bu arkadaşlara
Ben de düşüyorum ancak rainbow için sadece belli başlı renklerin gerçekten rainbow olduğu düşünülüyor. Eski bir forumdan yıllarını vermiş bir ustayla tanışmıştım, o da aynı şekilde. Bu yüzden bu erkeğe sözümona rainbow diyorum. Herhalde rainbowdur, bilemiyorum. :D

mortsvivants

Paylaşımcı
Ben de düşüyorum ancak rainbow için sadece belli başlı renklerin gerçekten rainbow olduğu düşünülüyor. Eski bir forumdan yıllarını vermiş bir ustayla tanışmıştım, o da aynı şekilde. Bu yüzden bu erkeğe sözümona rainbow diyorum. Herhalde rainbowdur, bilemiyorum. :D
Açıkçası muhabbetlerle ilgili çok çok az bilgiye sahibim, hiç bilmiyordum bunu öğrenmiş oldum :) Tek bildiğim bu şüpheli rainbow arkadaşımız gibilerini imkanım olsa kesinlikle alırdım 😄

Üst Alt