• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Emre Yem Evi :D

Emre A.

Tutkulu
1667491304452.png1667491238188.png

Yulaftan, aspirden gereksiz tohumlardan bıkmış biri olarak kuşlarımın zevkine göre güzel bir karışım hazırladım:

1kg oranı:
500gr akdarı
200gr aspur
150gr kırmızı darı
150gr sarı darı

aspur oranının düşük olması bizim dişi kuş yemiyor aspuru erkek kuşta kilosu var %20 aspur yeterli olacaktır.

Kendi karışımınızı hazırlamanın zevki de başka oluyor ve @Şehmus BAKIR abinin dediği gibi nokta atışı tam olarak...

Tohumları pmbden aldım 1 günde ulaştı. Paketlemeleri vs. harika vakumlu poşetlerde geldi 500gr olacak şekilde böldürdüm toplam 4kg yem aldım.

Melisa41

Tutkulu
Ekli dosyayı görüntüle 35767Ekli dosyayı görüntüle 35765

Yulaftan, aspirden gereksiz tohumlardan bıkmış biri olarak kuşlarımın zevkine göre güzel bir karışım hazırladım:

1kg oranı:
500gr akdarı
200gr aspur
150gr kırmızı darı
150gr sarı darı

aspur oranının düşük olması bizim dişi kuş yemiyor aspuru erkek kuşta kilosu var %20 aspur yeterli olacaktır.

Kendi karışımınızı hazırlamanın zevki de başka oluyor ve @Şehmus BAKIR abinin dediği gibi nokta atışı tam olarak...

Tohumları pmbden aldım 1 günde ulaştı. Paketlemeleri vs. harika vakumlu poşetlerde geldi 500gr olacak şekilde böldürdüm toplam 4kg yem aldım.
Elinize sağlık afiyet olsun kuslariniza 🙂

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye

1kg oranı:
500gr akdarı
200gr aspur
150gr kırmızı darı
150gr sarı darı

Eline sağlık afiyetle yesinler. :)

Yamakasi

Aktif Üye

1kg oranı:
500gr akdarı
200gr aspur
150gr kırmızı darı
150gr sarı darı

Hiç aspur olmasa daha iyi değil mi yada 100-120 gr gibi aspur oranı olsa daha iyi değil mi. Diğer yemlerde iyi neticede o yüzden soruyorum. Benim erkek kuşta cins hep aspur yiyor. Dişim ise MaşAllah pirana gibi hepsini yiyor onda sorun yok.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Afiyetle yesinler. 🤗

Yemi hazırlamak ayrı bir zevkli oluyor ama bizimkilere artık yetmiyor yem. Çuvalla falan alacağım bu gidişle. 😀

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Herkes karışım yapar ama doğru karışım takiple olur kuşunu bileceksin tanıyacaksın neyi yiyip neyi yemediği ve gereksiz tohum vermiycen @Emre A. Tebrikler kardeşim 😊 eline emeğine sağlık afiyet olsun canlara 👍

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Kıdemli Üye
Üretici

1kg oranı:
500gr akdarı
200gr aspur
150gr kırmızı darı
150gr sarı darı

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Kuşlara da afiyet olsun :)

Emre A.

Tutkulu
Hiç aspur olmasa daha iyi değil mi yada 100-120 gr gibi aspur oranı olsa daha iyi değil mi. Diğer yemlerde iyi neticede o yüzden soruyorum. Benim erkek kuşta cins hep aspur yiyor. Dişim ise MaşAllah pirana gibi hepsini yiyor onda sorun yok.
yemin belli bi standartı yok şu iyidir bu iyidir diye kuşlar ne yiyorsa onu vermek lazım şayet aspur çok yağlı bir tohum olduğu için maksimum %35 den fazla verilmemesi tarafındayım kışın genelde yağlı tohumları tercih ederler üreticiler direnci iyi olsun diye falan ama palavra geliyor. işin özü temiz tozsuz tohum almakta birazda kuşun ne yediğini bileceksin.

Mert.

Eski Forumcu
yemin belli bi standartı yok şu iyidir bu iyidir diye kuşlar ne yiyorsa onu vermek lazım şayet aspur çok yağlı bir tohum olduğu için maksimum %35 den fazla verilmemesi tarafındayım kışın genelde yağlı tohumları tercih ederler üreticiler direnci iyi olsun diye falan ama palavra geliyor. işin özü temiz tozsuz tohum almakta birazda kuşun ne yediğini bileceksin.
Ben artık yem işine girmiyom Şehmus abiden sipariş ettim geldi onu veriyorum birde kafam rahat çünkü zararlı birşey olmadığını bildiğim için

Limonbey33

Tutkulu

1kg oranı:
500gr akdarı
200gr aspur
150gr kırmızı darı
150gr sarı darı

Ben duruma göre Nijer tohumu,kenevir,keten tohumu,çiğ susam,şalgam tohumu filan da ekliyorum bir sorun olur mu ki?

Emre A.

Tutkulu
Ben duruma göre Nijer tohumu,kenevir,keten tohumu,çiğ susam,şalgam tohumu filan da ekliyorum bir sorun olur mu ki?
valla bende japon darısı atacaktım içine fakat atmadım. bu tarz tohumları ayrı vermek daha iyi olacaktır. japon darısı heleki normal tohuma göre bi tık daha küçük dibe çöküyor

sizin dediğiniz tohumları haftada 1 ayrı kapta verseniz daha iyi olur.

Emre A.

Tutkulu
Ben artık sadeliğe geçtim nedir bu sadelik?

yemde bir standart
mamada bir standart

yumurtalı mama yapacaksam başka bir şey katmıyorum içine yumurta ve kuru mama sadece katıyorum.
sebzeli olacaksa yumurtasız o zaman detaylandırıyorum.

fazla bulamaç etmeyince daha bi keyifle yiyorlar. birde kuşlar yayvan kapta yemeyi çok severler. bu çok etki ediyor saksı altı gibi bir kap aldım pmbden onda vereceğim artık mamayı didikleyip yesinler.

+ olarak editleyeyim. benim için kuru mamanın markası farketmiyor. kıvam tutturmak için kullanıyorum ben kuru veya hazır mamayı (nasıl isimlendiriyorsanız artık)

şayet isterdim bende teknik olarak mamanın içeriğine göre yorum yapabilmek ama yemedikleri için hazır mamayı bir ton marka denememe rağmen içindeki yumurtayı falan yiyorlar. ben birde kısa tutuyorum mamayı

Son düzenleme:

Emre A.

Tutkulu
@Emre A. kardeşim bize kısa zaman içinde sonuç bildir lütfen...:)
abi bu yemi karıştırırken yemden tattırdım yediler ki yemedikleri farklı bir şey yok içinde yulafı çıkardım yemedikleri diğer tohumları çıkardım.. cumartesi dökeceğim yemliğe detaylı temizleme günüm o gün tekrardan bildiririm.

Emre A.

Tutkulu
Giriş, gelişme ve son olarak sonuçtayız!

Bugün sabah kafes temizliklerini yaptıktan sonra yeni yemlerini koydum. Gayet güzel ve iştahlı yiyorlar. İçime sinen bir karışım olmuştu zaten tereddütsüz hazırladım ve sonucu aldık..

@Levent T.

Yamakasi

Aktif Üye
Peki arkadaşlar;
Bu yem oranı için özellikle hiç aspur koymasak yeme. Sadece kırmızı sarı ve ak darı koysak, kuşlar yemez mi ? ( evet yerler )

Lakin Ayrıca benim merak ettiğim; aspur hariç, diğer darı çeşitlerinin içerisinde yok mu karbonhidrat protein ve yağ oranı. Eğer varsa aspuru çıkarıp sadece darı çeşitlerini karıştırıp versek nasıl olur kuşlar için. İlerisi için sıkıntı yaratır mı kuşlara ?

Emre A.

Tutkulu
Peki arkadaşlar;
Bu yem oranı için özellikle hiç aspur koymasak yeme. Sadece kırmızı sarı ve ak darı koysak, kuşlar yemez mi ? ( evet yerler )

Lakin Ayrıca benim merak ettiğim; aspur hariç, diğer darı çeşitlerinin içerisinde yok mu karbonhidrat protein ve yağ oranı. Eğer varsa aspuru çıkarıp sadece darı çeşitlerini karıştırıp versek nasıl olur kuşlar için. İlerisi için sıkıntı yaratır mı kuşlara ?
Tabi ki tohum oranları farklı dediğiniz gibi burada protein ve yağ oranını üretim yapmadığım için düşünmem absürt kaçar ki böyle çok uçuk bir yem karışımı hazırlamadım.

Olması gerektiği gibi. bana göre her yemde akdarı, aspur (azda olsa), kırmızı darı (diğer adıyla kahverengi darı kızıl dal darıdan bahsetmiyorum), ve sarı darı

bu 4 tohumun olması tarafındayım. bu işin üretimini vs. yapmıyoruz amacımız burda kuş ne seviyorsa onu vermek atıyorum benim dişi kuş aspuru yemiyor buna illa aspurlu yem vericem diye bir olay yok. şayet bence aspur yemeyen kuşa aspur oranını arttırarak daha çok zarar vermiş oluruz neden?

kuş yemin içinden birde aspur haricinden diğer yemleri seçmesi zor olacak.

evet okey iyi ve sağlıklı kuş bakmaya çalışıyoruz ama derin bi konu bi uzman kadar bunu bilemeyiz o sebeple kuşlarım neyi seviyorsa onu karıştırıp veriyorum ki sürekli diyorum yukarda belirttiğim 4 tohumu eksik etmiyorum zaten ana 4 tohum var trde olacak.

Üst Alt