Bilmiyorum benden büyük müsünüz değil misiniz isminizi de bilmiyorum hitap için her neyse hiç sorun değil abim burası bilgi platformu siz bir konu açıp soru sordunuz bizlerde bildiklerimizi sizinle paylaştık bu yöntem yanlış dedik kuşlarda hasar bırakıyor nerden ogrendiyseniz onlarda yanlış yapıyor lütfen hayvanlara eziyet etmeyin güvenip yediğini sanıyorsunuz ama o değil hayvan aç olduğu için elinizden yiyor çünkü başka bir çaresi yok kafese kapatılmış ve yiyecek yok siz ona açken elinizle yem verip size alışmasını bekliyorsunuz oysaki biz size yapmanız gerekeni söyledik bir tanesini bırakıp diğerini başka birine hediye edin veya satın ayrıca kuşlar sizin istediğinizi yapabilirsiniz bizi yanlış anlamayın sadece deneyimlerimiz var bakın burada 5 kişi cevap vermiş yöntem yanlış demiş ben ve diğer arkadaşlar bir çok konuda aç bırakmak,kanat bağlamak gibi yöntemleri eleştiriyoruz
Şimal kardeşime gelince aslında tepkisi size değil yöntemedir bunu ilk yapan değilsiniz ki siz zaten bilmediğiniz için yapıyorsunuz eğer bilerek yapıyor olsaydınız burada bize sormazdiniz gelin bu yöntemden vazgeçin biraz daha sabırla normal egiteceginize eminim..iyi forumlar dilerim
İsmim murat. Evet haklisin. Ben senin soyledigin hic birseye yanlis demedim zaten. O bayana da demedim. Ben sadece riske girip ele alistirmak istedim. Ayrica kus egitimi bakimi temizligi sagligi vs vs iddiali oldugumuda dusunmuyorum. Araştırıyorum okuyorum öğreniyorum. Niye bunu uyguladim. Cunku kisa zamanda sinuca ulasmak istedim. dediginiz yontemleride uyguladim. Sonuc alamayinca baska carede yoktu. Yontemi de biraktim zaten. Sonuc verdi bir kusumda. Diğer kus icin uygulamayi düşünmüyorum . Cunku sonuc alamayacagimi anladim. Dediginiz gibi eğitimsiz kusu vermem konusunda haklisiniz
Cocukluk yillarimda 7 sene iki kusa baktim. O zamanlar kus konusunda egitimmis saglikmis gibi bilgilere ulaşabileceğiniz internet forum vs vs hicbirsey yok iken sadece 3 sene sonra kafeste yemini suyunu vererek ilgilenmekten baska hic bir sey yapmayan ben,
3. Senenin sonunda kuşlarin kafes ortaminda insana nasil alistiginida görmüş idim.
Ben size baska bir konuda bir husus danismak istiyorum. Ben kuslari oncelikle ciflestirmek icin almistim. Daha dogrusu 8 yasindaki kızım cok merakli idi. baba bunlarin yavrulari oluyormu vs vs dedigi icin gostermek istiyorum. Bu sebeple diger kusu vermek yerine ayni kafesin icine bir erkek kus alsam(yani toplamda ayni kafeste 3 kus olacak), egitimsiz olan kus (disi) , yeni alacagim (erkek) kus ile ayni kafesin icinde ciftlesirmi. Yoksa farkli bir kafesmi gerekir ciftlesmeleri icin. (Kizim kuslari vermek istemiyor.)
Birde ciflesme zamani geldigini nasil anlariz. Egitimsiz olan kusumun fotosunu atsam anlasilir mi zamani gelip gelmediginin.
Kuslar es konusunda secicimidir.
Alacagim erkek kus ile ciftlesmeme ihtimali varmidir. ornegin kusu bir petshopa belli sure verip eş secmesi hususu daha mi mantiklidir(petshoplar boyle yaparmi bilmiyorum)