• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Makale Dostlarımızı kafese kapatmayalım

Dostlarınız ne kadar süre dışarda?

• 1-2 saat (Daha fazla kala da bilir.)

Kullanılan: 3 33.3%
  • 3-4 saat (Gayet iyi.)

Kullanılan: 4 44.4%
  • 5-6 saat (Biraz değil çok fazla.)

Kullanılan: 0 0.0%
  • 7-8 saat (Herşeyin fazlası zarar.)

Kullanılan: 2 22.2%

• Kullanılan toplam oy
    9
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Bu küçük minik sevimli dostlarımız... Ömürlerini ailelerinden belki dostlarından uzak geçiyorlar. Hayatları, yiyecekleri, evleri hepsi bizim elimiz de değil mi? Peki bir düşünelim. Normal şartlarda biz ne kadar süre dışardayız. (Pandemi süreci dışında.) Çoğunlukla en az 5-6 saat dışarda oluyoruz. Peki dostlarımız ne kadar dışarda? O da bizim elimiz de. Dostlarınız ne kadar süre dışarda kalırsa o kadar mutlu. Genelde görürüz cam açıksa izlerler. Çıkmaya çalışırlar. Şimdi şey diyebilirsiniz madem bu kadar önemli almayalım!? Belki siz almasaydınız 30 santimlik bir kafesin için de suyu haftada 1 defa değişen pet shopda ki en kötü yemle besleyen birisine denk gelebilirlerdi. Burda ki kuşunun canını ve refah seviyesini düşünen arkadaşlarım sizler iyi ki varsınız :) sizin gibi kuşunun mutluluğunu ve sağlığını düşünen her insana ben kendim çok teşekkür ederim 🤗.

Geri konuya dönmek istiyorum. Arkadaşlar kuşlar anotomisi gereği uçmazsa kanatlarında bir sürü sorun olur. En basiti insanlarda görünen kireçlenme. Az uçan kuşların kanatları tutulmaya başlar. Ve durduk yere tutulur. Daha sonra strese bağlı gerçekleşen tüy yolması bana göre en kötüsü bu çünkü köküde yamulan tüyler bir daha düzelmeyebilir. Tek sağlıkla ilgisi de yok bu saydıklarımın. Dostlarımızın mutluluğu için de çok önemlidir. Kafesten çıkmayan kuşlar (kafes ölçüsü küçükse özellikle) mutsuz olurlar.

Unutmayın kafes dışında kalması kadar içinde kalıp ihtiyaçlarını gidermesi de çok önemlidir. Yani yemini ve suyunu yemesi için belli aralıklarla kafeste de durmalı. Örneğin 45 dakika uçup 5 dakika yemesi gibi. Hem dinlenmesi de gerektiği için ara sıra kısa süreli koymalısınız.

Peki siz dostlarınızı ne kadar süre kafes dışında kalmasına izin veriyorsunuz?

MERVE

Paylaşımcı
Çok güzel bir konuya değinmişsin Şimâl. Biz dostlarımızı sadece yem ve su verip kapalı kutu gibi saklamak için sahiplenmedik. Ben günde en az 2 kez çıkartıyorum ve serbest kalıyor canı ne isterse onu yapıyor yani. İstediği kadar uçuyor, yaramazlık yapiyor. Böylelikle daha mutlu olduğu bariz belli oluyor. :)

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Çok güzel bir konuya değinmişsin Şimâl. Biz dostlarımızı sadece yem ve su verip kapalı kutu gibi saklamak için sahiplenmedik. Ben günde en az 2 kez çıkartıyorum ve serbest kalıyor canı ne isterse onu yapıyor yani. İstediği kadar uçuyor, yaramazlık yapiyor. Böylelikle daha mutlu olduğu bariz belli oluyor. :)
Teşekkür ederim. Bence de onlar oyuncak değil. Canımız isteyince çıkaralım oynayıp geri koyalım. Öyle birşey kesinlikle olmamalı. :)

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Onlar çok ayrı konular bence. Kendimizden düşünebiliriz hastayken nasıl biz oynayamıyoruz. Onlar da aynı.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Çok güzel bir çalışma olmuş şimâl emeğine sağlık kardeşim oy kullandım ☺

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...