• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dodonun durumu

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Herkese merhaba, kuşumun durumunu anlatmak istiyorum. Kuşum dodo 1 buçuk yıldır çok fazla şekilde kızgınlık döneminde. Sürekli etrafa, kafesin teline, oraya buraya kur kusması yapıyordu. Bu durum hem çok hijyensiz olurken benimde psikolojimi çok bozuyordu. En sonunda yanına bir arkadaş aldık ama arkadaşıyla hicbirsekilde ilgilenmiyor. Hala çelik yemlikte ki yansımasına kur yapıyor hala daha kafesine kur yapıp kusuyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum mental olarak çok yoruldum, öneriniz varsa bekliyorum.

Demir E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Herkese merhaba, kuşumun durumunu anlatmak istiyorum. Kuşum dodo 1 buçuk yıldır çok fazla şekilde kızgınlık döneminde. Sürekli etrafa, kafesin teline, oraya buraya kur kusması yapıyordu. Bu durum hem çok hijyensiz olurken benimde psikolojimi çok bozuyordu. En sonunda yanına bir arkadaş aldık ama arkadaşıyla hicbirsekilde ilgilenmiyor. Hala çelik yemlikte ki yansımasına kur yapıyor hala daha kafesine kur yapıp kusuyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum mental olarak çok yoruldum, öneriniz varsa bekliyorum.
İki kuşuda görebilirmiyiz acaba

cimennnn

Tutkulu
Erkek diye aldığınız dişi olabilir yani aynı cinsiyet olabilir bu sefer ilgisizlik sebebi o olabilir arkadaş o yüzden fotoğraflarını istiyor.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Erkek diye aldığınız dişi olabilir yani aynı cinsiyet olabilir bu sefer ilgisizlik sebebi o olabilir arkadaş o yüzden fotoğraflarını istiyor.
İki kuşumda erkek lakin dodo için karşısındaki kuşun dişi yada erkek olması fark etmiyor. Dişi kuş almamız dodonun durumu için yasak kalp rahatsızlığı var veteriner hekim almayı yasakladı.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
İki kuşumda erkek lakin dodo için karşısındaki kuşun dişi yada erkek olması fark etmiyor. Dişi kuş almamız dodonun durumu için yasak kalp rahatsızlığı var veteriner hekim almayı yasakladı.
Oyüzden ilgisini çekmemiş olabilir. Erkek kuş almısınız ama disi kusta olacak sorunlar yanında erkek kuş varken de olmazmı?

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Oyüzden ilgisini çekmemiş olabilir. Erkek kuş almısınız ama disi kusta olacak sorunlar yanında erkek kuş varken de olmazmı?
İlgi ile alakalı değil çünkü dişi kuşlarla da yanyana geldi kaç kere ama onlarlada aynı ilgilenmiyor, herhalde kafes teli daha cezbedici geliyor. Dişi kuşla çiftleşirken kalbini çok yorabileceğini söyledi veterinerimiz. Eğer çiftleşme yarım kalırsa dişinin ona saldirabileceğini de söyledi.

Aynısını benimkide yapıyor kur kusmasını aynasını çıkardım bazen salıncağına bazende tellere yapıyor bende arkadaş aldım onunla ilgilenmedi hiç geri vermek zorunda kaldım tek başına daha mutlu kendi halinca takılıyor😅

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Çok evcimen kuşlarda yeni gelen kuşu dişi veya erkek farketmez reddedebiliyorlar. Hala kafes tellerine veya yansımalara kur yapmaya devam edecek. Bunun maalesef çözümü yok. 🌸

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Çok evcimen kuşlarda yeni gelen kuşu dişi veya erkek farketmez reddedebiliyorlar. Hala kafes tellerine veya yansımalara kur yapmaya devam edecek. Bunun maalesef çözümü yok. 🌸
Yani hiçbirşekilde düzelmeyecek anladım.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Aynısını benimkide yapıyor kur kusmasını aynasını çıkardım bazen salıncağına bazende tellere yapıyor bende arkadaş aldım onunla ilgilenmedi hiç geri vermek zorunda kaldım tek başına daha mutlu kendi halinca takılıyor😅
Bu durum benim hiç hoşuma gitmiyor işte. Okadar özenerek düzenlediğim kafeste herşeye kusunca hevesimde kalmıyor. Çelik yemliğe kusuyor hastalığada davetiye çıkarıyor. Bıktım açıkçası.

Bu durum benim hiç hoşuma gitmiyor işte. Okadar özenerek düzenlediğim kafeste herşeye kusunca hevesimde kalmıyor. Çelik yemliğe kusuyor hastalığada davetiye çıkarıyor. Bıktım açıkçası.
Ne yapsakta düzelicek birşey değil onuda öyle kabul edin bende artık böyle kabullendim😅

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Peki birşey daha aklıma geldi de acaba bu durum normal mi? Yani her bulduğu yere kur yapması vs. hormonel bir sorun olabilir mi?

cimennnn

Tutkulu
Benim de dişi kuşum var sürekli yumurtladı 3 4 sene boyunca aralıksız yumurtlama kuluçka kuluckadan çıkma tekrar kur ve yumurtlama döngü hiç değişmedi. Veterinerin dediği normal bir durum bir yaştan sonra bırakacağı oldu. Yani erkek yada dişi farkedecegini sanmıyorum ikisinin de normaldir ve bir yaştan sonra bırakacak. Malesef bizimki fıtık ameliyatı, eklemlerinde kemik erimesi, karaciğer yağlanması vs diye giden bir ton şeyden sonra yumurtlamayı bıraktı. Erkeklerde bu süre nedir tahmin etmek pek de kolay değil yani veterinere de sorsanız net bir cevap alamazsınız. Süreci zamana bırakmanızı tavsiye ederim elbet son bulacaktır.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Peki birşey daha aklıma geldi de acaba bu durum normal mi? Yani her bulduğu yere kur yapması vs. hormonel bir sorun olabilir mi?
Hormonsal bir sorun değil. Bu kuşun karakteri ve daha çok libidosu ile alakalı. Arkadaşın dediği gibi belki zamanla yaş ilerledikçe azalma olabilir.

Mert G.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Benim fikrim var acıkcası parlayan şeyleri ortandan kaldırırsan . En azından belli baslı yerlere kusmaya başlar

Üst Alt