Yakın zamanda erkek muhabbet kuşumun eşini kursak mantarı dan kaybettik. Stres olmaması için tekrar eş tutması için yeni bi dişi kuş sahiplendik. Fakat bi süre uzakta tutmayı düşünüyorum sizinde fikrinizi almak istedim. Çünkü gelen kuşa zaten karantina uygulamam gerek o ayrı. Birde erkekte kaybettiğimiz eşinden kaynaklı bi enfeksiyon mântar vs bişey var mı diye emin olmak istiyorum. Durumu şöyle özetleyim kısaca. Kaybettiğimiz dişide kusmayı gördüğümün ikinci günü ayırdım. İlk gün anlamadım durumu erkeğin tünekte tellerde hasta dişi tarafından kusulan yemleri yediğini gördüm kaç kez. Sonraki gün hemen ayırdım çünkü dişinin hasta olduğu belliydi artık. Kanatlı veterineri yoktu cevremde yanlış tedavi vs derken maalesef kaybettik. Şimdi sormak istediğim erkekte hiçbir belirti halsizlik dışkı problemi istahsızlık yok. Herşeyi olması gerektiği gibi. Hasta dişi ile ayırmanın üzerinden tam bi hafta geçti ama herşeyi güzel. Acaba taşıyıcı olabilir mi veya mantar, enfeksiyon vs birşey var bi kuluçka süresi var mı. Erkeği ne kadar süre karantina altında tutmalıyım yeni dişiyi yanına koymadan önce . Siz tecrübeli dostlara sormak istedim.