• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

dışkıda koku

anydayykk

Aktif Üye
yani az önce fark ettim böylr garip bir koku var dışkısında, kendisi iyi iştahı yerinde halsiz değil

Screenshot_20250518_114821_Gallery.jpg

yakın zamanda vitamin ya da meyve sebze vermedim bugün verecektim entrobac ve havuç. acaba ciddi bir durum var mıdır?

Screenshot_20250518_115027_Gallery.jpg

Screenshot_20250518_115031_Gallery.jpg

kalçasında koku falan yok kendisi de kötü kokmuyor ağzında da koku yok ben alamadım ama dışkısı elime bulaştı yanlışıkla ve bariz bir koku var nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
yani az önce fark ettim böylr garip bir koku var dışkısında, kendisi iyi iştahı yerinde halsiz değil

Ekli dosyayı görüntüle 87009

yakın zamanda vitamin ya da meyve sebze vermedim bugün verecektim entrobac ve havuç. acaba ciddi bir durum var mıdır?

Ekli dosyayı görüntüle 87010

Ekli dosyayı görüntüle 87011

kalçasında koku falan yok kendisi de kötü kokmuyor ağzında da koku yok ben alamadım ama dışkısı elime bulaştı yanlışıkla ve bariz bir koku var nasıl tarif edeceğimi bilmiyorum
Merhabalar elinizde hangi takviyeler mevcut? Yem yeme içmede sorun var mı? Dışkıları beyaz peçetede, 4-5 adet, taze ve birikmiş şekilde görelim. Ayrıca streamable.com üzerinden de videosunu görelim.

anydayykk

Aktif Üye
Merhabalar elinizde hangi takviyeler mevcut? Yem yeme içmede sorun var mı? Dışkıları beyaz peçetede, 4-5 adet, taze ve birikmiş şekilde görelim. Ayrıca streamable.com üzerinden de videosunu görelim.
Öncelikle, gerwit, b vitamini, zeolit tozu, entrobac vesaire elimde mevcut. şu an suluğuna entrobac koydum içmesini bekliyorum. Yem yemede sorun yok, hatta şu an yem yiyor, keyfi yerinde oyun oynadık 1 saat önce. Tüylerde sorun yok.

Screenshot_20250518_115027_Gallery.jpg Şu an birikmiş dışkı olarak bunlar var. Ve az önce kokladım kuşu tekrar ve sanki biraz koku var gibi paranoyak olduğumdan mıdır bilmiyorum :( Kusma yok, ağızda beyazlık yok ama sanki hafif bir koku var bilemedim. halsizlik de yok, titreme vesaire yok. tüylerinde bozulma da gözlemlemedim. Grit kumu var.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Öncelikle, gerwit, b vitamini, zeolit tozu, entrobac vesaire elimde mevcut. şu an suluğuna entrobac koydum içmesini bekliyorum. Yem yemede sorun yok, hatta şu an yem yiyor, keyfi yerinde oyun oynadık 1 saat önce. Tüylerde sorun yok.

Ekli dosyayı görüntüle 87014 Şu an birikmiş dışkı olarak bunlar var. Ve az önce kokladım kuşu tekrar ve sanki biraz koku var gibi paranoyak olduğumdan mıdır bilmiyorum :( Kusma yok, ağızda beyazlık yok ama sanki hafif bir koku var bilemedim. halsizlik de yok, titreme vesaire yok. tüylerinde bozulma da gözlemlemedim. Grit kumu var.
Biz kuşunda birer videosunu görelim. Dışkıları da beyaz kağıtta değil beyaz peçetede 4-5 adet taze birikmiş şekilde görelim. Şimdilik suyuna birşey katmayın ki idrar rengi bizi yanıltmasın.

anydayykk

Aktif Üye
Biz kuşunda birer videosunu görelim. Dışkıları da beyaz kağıtta değil beyaz peçetede 4-5 adet taze birikmiş şekilde görelim. Şimdilik suyuna birşey katmayın ki idrar rengi bizi yanıltmasın.
Watch unnamed | Streamable

kafesinde mi kalsın o zaman dışkıları biriktirmem için? Bir de suya koymuştum ama o zaman geri boşaltıyorum entrobaclı suyu.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Watch unnamed | Streamable

kafesinde mi kalsın o zaman dışkıları biriktirmem için? Bir de suya koymuştum ama o zaman geri boşaltıyorum entrobaclı suyu.
Maşallah. Yemesi, içmesi keyfi yerinde. Ekstra suluk varsa ona icme suyu koyun, bu suluk beklesin biryerde. 4-5 adet dışkı dan sonra geri takarsınız. Dışkıları net görebilmek için kafeste durmalı evet.

anydayykk

Aktif Üye
Maşallah. Yemesi, içmesi keyfi yerinde. Ekstra suluk varsa ona icme suyu koyun, bu suluk beklesin biryerde. 4-5 adet dışkı dan sonra geri takarsınız. Dışkıları net görebilmek için kafeste durmalı evet.
Teşekkür ederim. Ben o zaman onu kafeste bekleteyim biraz. Biraz dışkılasın buraya görselleri koyarım. Ama ciddi bir problem yoktur değil mi?

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Teşekkür ederim. Ben o zaman onu kafeste bekleteyim biraz. Biraz dışkılasın buraya görselleri koyarım. Ama ciddi bir problem yoktur değil mi?
Hali keyfi yerinde, bir sorun varsada zeolitle düzelir endişe etmeyin.

anydayykk

Aktif Üye
Hali keyfi yerinde, bir sorun varsada zeolitle düzelir endişe etmeyin.
Screenshot_20250518_134429_Gallery.jpg
Screenshot_20250518_134442_Gallery.jpg

Screenshot_20250518_134447_Gallery.jpg

Buyurun, dışkıları. Hoş olmayan bir koku hala mevcut. Hali keyfi hala yerinde uyuşukluk falan yok. Dışkı rengi açık gördüğünüz gibi. Sebebi nedendir acaba ki? Dışarı çıkarttım şimdi uçsun diye genelde hep dışarıda çünkü.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Ekli dosyayı görüntüle 87020
Ekli dosyayı görüntüle 87021

Ekli dosyayı görüntüle 87022

Buyurun, dışkıları. Hoş olmayan bir koku hala mevcut. Hali keyfi hala yerinde uyuşukluk falan yok. Dışkı rengi açık gördüğünüz gibi. Sebebi nedendir acaba ki? Dışarı çıkarttım şimdi uçsun diye genelde hep dışarıda çünkü.
3 gün üst üste entrobac takviyesi yapalım ve zeolit de verelim. 4. gün sade su içtiği gün dışkıları eklersiniz. Bu süreçte kuşun yemesine, içmesine, kilosuna ve keyfine dikkat ediniz.

anydayykk

Aktif Üye
3 gün üst üste entrobac takviyesi yapalım ve zeolit de verelim. 4. gün sade su içtiği gün dışkıları eklersiniz. Bu süreçte kuşun yemesine, içmesine, kilosuna ve keyfine dikkat ediniz.

Zeoliti de entrobacla birlikte 4 gün üst üste vereceğim yani?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Karaciğer ve sindirim problemi dışkısı bu, kanatlı uzmanına götürüp röntgen çektirin derim ☺

anydayykk

Aktif Üye
Karaciğer ve sindirim problemi dışkısı bu, kanatlı uzmanına götürüp röntgen çektirin derim ☺
Öyle mi? :( Karaciğerinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum bence sindirimden dolayıdır çünkü benim kuşumun hep sindirimi hassas oldu, muhtemelen sebebi bu. Karaciğerde sorun olduğunun diğer belirtileri nedir acaba? onu izlerim. kötüleştiği anda götürürüm. Şu an her şeyi iyi.

Entrobac 3 gün olacak 4. gün sade su veriyorsunuz. Zeoliti de yaklaşık 10 gün kadar kullanacağız ve entrobac günlerinde de zeolit verilecek.
Acaba zeolit tozunu verirken sebze versem sorun olur mu başka nasıl vereceğim bilmiyorum çünkü. bu durumda 10 gün üst üste sebze versem onun için sorun olur mu ki?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Öyle mi? :( Karaciğerinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum bence sindirimden dolayıdır çünkü benim kuşumun hep sindirimi hassas oldu, muhtemelen sebebi bu. Karaciğerde sorun olduğunun diğer belirtileri nedir acaba? onu izlerim. kötüleştiği anda götürürüm. Şu an her şeyi iyi.

Acaba zeolit tozunu verirken sebze versem sorun olur mu başka nasıl vereceğim bilmiyorum çünkü. bu durumda 10 gün üst üste sebze versem onun için sorun olur mu ki?
Karaciğerde bir sorun olduğunu ben düşünmüyorum karaciğerde sorun olduğunda dışkıda çok daha sarımtırak bir renk olur ve yağlı bir görünüm olur. Ayrıca varsa bile zeolit tozu karaciğer içinde kullanılmalıdır dolaşım sistemi organlarını destekler. Ufak bir sebze parçasına yada yumurta parçasına mercimek tanesi kadar zeolit ekleyip verebilirsiniz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye

Karaciğer birden belirti vermez ek olarak sindirim sisteminin de bir parçasıdır zeolit tozu işe yarar ancak yine de kontrol ettirmekte fayda var ☺ Karaciğer bozulursa vitamin sentezi ve deposu da bozulur, pankreas da bozulur o nedenle siz kontrol ettirin ☺

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yediği ve içtiklerini kontrol edin bişey etki ediyor olabilir 👍Dışkılar çok değişken ama sindirimi bozan birşey var onu bulursaniz sorunu çözersiniz. Yem, takviye vs kontrolü yapın bunu anlamanın yolu da sade su ve sadece yem verin bir kaç gün sonra tekrar temiz peçete üzerinde dışkılar görelim.

anydayykk

Aktif Üye
Karaciğerde bir sorun olduğunu ben düşünmüyorum karaciğerde sorun olduğunda dışkıda çok daha sarımtırak bir renk olur ve yağlı bir görünüm olur. Ayrıca varsa bile zeolit tozu karaciğer içinde kullanılmalıdır dolaşım sistemi organlarını destekler. Ufak bir sebze parçasına yada yumurta parçasına mercimek tanesi kadar zeolit ekleyip verebilirsiniz.
Bir bakayım sarımsı ve yağlı mı görünüyor diye. Ben de sindirimden olduğunu düşünüyorum çünkü hep çok hassastı hemen en ufak şeyde dışkısı bozulur. Bazen durduk yere bile oluyor.