• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

dışkıda koku

anydayykk

Aktif Üye
Karaciğer birden belirti vermez ek olarak sindirim sisteminin de bir parçasıdır zeolit tozu işe yarar ancak yine de kontrol ettirmekte fayda var ☺ Karaciğer bozulursa vitamin sentezi ve deposu da bozulur, pankreas da bozulur o nedenle siz kontrol ettirin ☺
Eğer imkanım olursa yapacağım :) şu an önemli bir sınava hazırlanıyorum, pek vaktim olmuyor fakat acil bir durum olursa elbet götürürüm.

anydayykk

Aktif Üye
Yediği ve içtiklerini kontrol edin bişey etki ediyor olabilir 👍Dışkılar çok değişken ama sindirimi bozan birşey var onu bulursaniz sorunu çözersiniz. Yem, takviye vs kontrolü yapın bunu anlamanın yolu da sade su ve sadece yem verin bir kaç gün sonra tekrar temiz peçete üzerinde dışkılar görelim.
Yani annem çok salatalık veriyor kuşlara kıyamıyor, belki ondandır. Haftada bir bazen iki bile oluyor. Bu hafta yedi yine bir sürü. onun dışında sebze vermedim, vitaminleri aksattım bazı sebeplerden dolayı. yem ve su içiyor, salatalık yedi birkaç gün önce. Yani ne bozuyor bilemedim hep de yanımda duruyor. Ve hep dışarıda evin içinde kafasına göre takılıyor. Acaba evde bir şey mi bulup yiyor çözemedim. Ama halsiz değil yani. Yarını bekleyeceğim sabah belli olur ciddi bir şey var mı yok mu.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hayır yemedi, bugün fotoları attıktan sonra kırmızı biber verdim zeolit ile.
Siz Şehmus BAKIR hocamızın yazdığı gibi birkaç gün sadece kapalı şişe su ve yem verin ek takviye vermeyin, dışkı netleşir o zaman, hocamız bakar tekrar, geçmiş olsun

anydayykk

Aktif Üye
Siz Şehmus BAKIR hocamızın yazdığı gibi birkaç gün sadece kapalı şişe su ve yem verin ek takviye vermeyin, dışkı netleşir o zaman, hocamız bakar tekrar, geçmiş olsun
Yani zeolit verdim bugün, entrobac vermeyeyim mi daha? İçti ama bugün sudan. Vermesem içim rahat etmez sanki :( Ama hangisi daha iyi olacaksa. Belki probiyotik ile toparlar

anydayykk

Aktif Üye
Aaa bir de biz arıtmayı değiştirmiştik ondan önce kapalı şişe su kullanıyordum ama çoğunun içeriği kötü çıktı. Acaba arıtma suyunda mı bir şey var onu etkileyen? bir/iki aydır oradan içiyor hiç hatırlamıyorum ilk verdiğim zaman dışkısı bozuldu mu bozulmadı mı diye

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Bir bakayım sarımsı ve yağlı mı görünüyor diye. Ben de sindirimden olduğunu düşünüyorum çünkü hep çok hassastı hemen en ufak şeyde dışkısı bozulur. Bazen durduk yere bile oluyor.
Siz Şehmus abinin dediği gibi yiyeceklere dikkat edin.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Aaa bir de biz arıtmayı değiştirmiştik ondan önce kapalı şişe su kullanıyordum ama çoğunun içeriği kötü çıktı. Acaba arıtma suyunda mı bir şey var onu etkileyen? bir/iki aydır oradan içiyor hiç hatırlamıyorum ilk verdiğim zaman dışkısı bozuldu mu bozulmadı mı diye
Olabilir arıtma suyu gerekli filtrelemeleri ve dezenfeksiyonu saglayamiyor.

anydayykk

Aktif Üye
Olabilir arıtma suyu gerekli filtrelemeleri ve dezenfeksiyonu saglayamiyor.
yeni değiştirdik ph'ı 8.5. Kaliteli su tadından belli oluyor o yüzden güvendim. O vakit birkaç marka paketli suyu ölçtürmüştüm değeri olması gerekenden daha yüksek çıkınca bıraktım. Bir de paketli sularda bayatlama da olabiliyor taze olmuyor yani :( Arıtma sürekli taze su üretiyor. Ama arıtmadan olsa o zaman olurdu sanırım bilemedim 1/2 aydır oradan içiyor. bir de diğer kuşum da aynı oradan içiyor. Onun da bir dışkılarına bakayım koku var mı. varsa sudandır o vakit.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Olabilir, ağır metaller olabilir, minerali çok fazla süzüyor yada bakteri olabilir suda
Kapalı şişe suya geçin lütfen, gözlemleyin🤲🥰

anydayykk

Aktif Üye
Olabilir, ağır metaller olabilir, minerali çok fazla süzüyor yada bakteri olabilir suda
Kapalı şişe suya geçin lütfen, gözlemleyin🤲🥰
Teşekkürler ☺ Yani ama dediğim gibi marka vermeyeyim bilindik sulardan birkaçını ölçtürdüm içeriği kötü çıktı o yüzden bıraktım güvenilir olmuyor kendi suyuma daha çok güvendim. Bir de yeni dediğim gibi. Bir bakacağım diğer kuşumda da aynı sorun var mı. Çünkü ikisini de aynı besliyorum zaten. Varsa sudandır deyip suyu değiştireceğim.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Teşekkürler ☺ Yani ama dediğim gibi marka vermeyeyim bilindik sulardan birkaçını ölçtürdüm içeriği kötü çıktı o yüzden bıraktım güvenilir olmuyor kendi suyuma daha çok güvendim. Bir de yeni dediğim gibi. Bir bakacağım diğer kuşumda da aynı sorun var mı. Çünkü ikisini de aynı besliyorum zaten. Varsa sudandır deyip suyu değiştireceğim.
Rica ederim , geçmiş olsun 😊

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Sağlık Bakanlığı'nın su kalitesiyle ilgili bir listesi var o listeye bakabilrisiniz.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye

anydayykk

Aktif Üye
Gayet iyi salatalık verirseniz su vermiş olursunuz yorar sebze mesela haftada 2 gün verin ki dengeli olsun koku yoksa korkmayın ☺
evet evet biliyorum ama annem kıyamıyor asla. Biz çok sebze tüketen bir aileyiz e kuşlar da hep bizimle yeşilliği salatalığı görünce atlıyorlar hemen annem de kıyamıyor veriyor 😊 daha dikkatli olacağım. Bu yeni dışkının formu iyi ama hala biraz koku var, sanki daha az. Kokuyu da nasıl anlatabilirim bilmiyorum, hoş olmayan bir koku fakat yoğun değil.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
@Burçak A.

Ekli dosyayı görüntüle 87060

Ekli dosyayı görüntüle 87061
az önce dışkıladı ☺ sanki düzelmiş o sarımsı renk yok. Sabah olsun hayır olsun diyelim.
Çok güzel dışkı maşallah 😊akşam dışkısı baz alınmaz,gün içinde yarın dışkı fotoğraflarını paylaşın lütfen, ben yine söylüyorum turuncu dışkı beslenme etkisiyle ilgili, tohum seçmiş olabilir yeminde, siz 3 gün gözlemleyin suyu değiştirin inşallah düzelecektir😊🤲

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
evet evet biliyorum ama annem kıyamıyor asla. Biz çok sebze tüketen bir aileyiz e kuşlar da hep bizimle yeşilliği salatalığı görünce atlıyorlar hemen annem de kıyamıyor veriyor 😊 daha dikkatli olacağım. Bu yeni dışkının formu iyi ama hala biraz koku var, sanki daha az. Kokuyu da nasıl anlatabilirim bilmiyorum, hoş olmayan bir koku fakat yoğun değil.
İç parazit de yapar o kokuyu zeolit tozu denediniz mi