• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Dişi sultanları napcaz, Gülhaneye salsam mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

özgürkuş

Aktif Üye
Yawrularım dişi olursa diye soruyorum, kimse dişi yawru istemiyor, satıcılaradq vermek istemiyorum çünki zavallıları çekirdekle besliyolar iki üç yıl sonra esrette ölüyor. Bende şöyle düşündüm istanbulda Gülhane parkında biliyorsunuz özgür hint papağanları var bende gülhaneye salsammı 5. Aydan sonra. Ne diyosunuz?

Özkan

Aktif Üye
Yawrularım dişi olursa diye soruyorum, kimse dişi yawru istemiyor, satıcılaradq vermek istemiyorum çünki zavallıları çekirdekle besliyolar iki üç yıl sonra esrette ölüyor. Bende şöyle düşündüm istanbulda Gülhane parkında biliyorsunuz özgür hint papağanları var bende gülhaneye salsammı 5. Aydan sonra. Ne diyosunuz?
Oradada kargalara yem olur kendilerini koruyamaz bu kuşlar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sahiplendirin lütfen yapmayın, doğaları burası değil, yırtıcı kuşlara yem olur. Yavruyken dişi veya erkek olduklarını da anlayamazsınız zaten kolay kolay. Madem doğaya salacak kadar vaz geçtiniz, burada ücretsiz sahiplendirin isteyen olacaktır mutlaka. Dişi veya erkek olsun fark etmez, hepsi can taşıyor

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sen satamiyirsundur. Yada çok uçuk paralar istiyorsundur

özgürkuş

Aktif Üye
Ne canavar yaptınız beni beee. Videoda 3 aylık dişi kuşum var. Netten ona wf pied erkek arıyordum, herkes erkek die dişi kakalamaya çalışıyor, o yüzden dedim. Fotoya bakın sıkılmasınlar diye, paslı demirli küçük kafeste uraşmasınlar diye devasa elimle aluminyum profilli, teli kalın galvanizli kafes yaptım. 900 tllik orta boy kafese bende bilirdim put gibi oturtmalarını. Yawru hala fıstık fındıkla besliyorum. Kargaları düşünmedim çünki gülhanede hint papağanları işgalci baskın tür olmuş zaten diye. Bu kadar ön yargılı olmayın, olsanızda bu kadar belli etmeyin. Boşa buraya sormadık fikriniz ne diye.

Son düzenleme:

Umur E.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
pakistan papağanları zamanında sürü halinde bırakıldığı için ortamada adaptasyon sağlamışlar bundan dolayı yaşayabiliyolar.Kafes ortamına alışkın bi kuş dışarda yaşayamaz

özgürkuş

Aktif Üye
Sahiplendirin lütfen yapmayın, doğaları burası değil, yırtıcı kuşlara yem olur. Yavruyken dişi veya erkek olduklarını da anlayamazsınız zaten kolay kolay. Madem doğaya salacak kadar vaz geçtiniz, burada ücretsiz sahiplendirin isteyen olacaktır mutlaka. Dişi veya erkek olsun fark etmez, hepsi can taşıyor
Herkes erkek mi dişi mi olacağını anlamak için 6 ay beklemesi gerektiğini öğrenmiştir heralde. Bende 3 ay bekledim yavrumu, şimdi ona göre wf pied erkek arıyorum, özelikle öteki yawruları bekledimki erkek kardeşi çıkarsa, başka erkekle takas etmesi kolay olur diye, satma derdinde olsaydım 3 ay bekletmezdim dişiyi vermiş olurdum.

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kuşu kendin diyorsun dışarı salsam mi diye ondan sonra burda millete ahkam kesiyorsun. Hiç düşünmedin mi peki oradaki papağanların farklı bir türe karşı tutumlarını. Sana örnek vereyim mi zamaninda Avustralya'dan Amerika kıtasına kolonilerle muhabbet kuşu taşınıp doğaya salındı işin sonunda Amerika kıtasındaki serçeler muhabbet kuşlarının büyük bölümünun ölümüne sebep oldu. Şimdi Gülhane deki Hint papağanları dediğin kuşlar senin saldigin bir tane sultan papaganina ne yaparlar düşün..

Mert.

Eski Forumcu
Gulhaneye salimmi diyon. Yerin yoksa sahiplandirceksin. Bu hayvanlar orda yaşayamaz evcil çünkü ben sana bir örnek vercem mesela ailenden birini bırakırsan ne olur çaresizce kalır sen onu çaresiz ölüme terk ediyon burdanda sahiplendirme yapabiliyorsun ilan açıp ama fiyat belirtmek yasak özelden yazman gerekiyor fiyatı ilgilenlerle

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kuşları eşleştirip çiftleştirirken zaten ya dişi ya erkek olacak başka seçenek yok sizde bunları bilerek üretiyorsunuz. Dişi olması sizin için sorunsa üretim yapmayın. O dişileride forumda konu açın ücretsiz sahiplendirin. Belli bir tür kuş topluluğun arasına farklı tür kuş salarsan gözünün önünde kaparlar kuşu.

Emre A.

Tutkulu
Ne canavar yaptınız beni beee. Videoda 3 aylık dişi kuşum var. Netten ona wf pied erkek arıyordum, herkes erkek die dişi kakalamaya çalışıyor, o yüzden dedim. Fotoya bakın sıkılmasınlar diye, paslı demirli küçük kafeste uraşmasınlar diye devasa elimle aluminyum profilli, teli kalın galvanizli kafes yaptım. 900 tllik orta boy kafese bende bilirdim put gibi oturtmalarını. Yawru hala fıstık fındıkla besliyorum. Kargaları düşünmedim çünki gülhanede hint papağanları işgalci baskın tür olmuş zaten diye. Bu kadar ön yargılı olmayın, olsanızda bu kadar belli etmeyin. Boşa buraya sormadık fikriniz ne diye.
konudan alakasız kafes gayet güzel ve hoş olmuş telleri nereden temin ettiniz hocam? ve kaça patladı kafes

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sende kendini bu kadar belli etmiyeydin iyiydi. :)
Ben kendimi belli ederim kardeşim. Sen kendini belli etmeseydin keşke yazık senin kuşlarına. Ben kuşlara üzüldüm yoksa senlik bir durum değil. Yoksa kendini istediğin gibi doğaya salabilirsin ona birşey demem bak😃😃😃

Ahmetcan

Paylaşımcı
Parka salacağına komşuna falan veya akrabalarına hediye et. O kadar korkuyorsan hayvanların başına bir şeyin geleceğinden en azından tanıdık kişilerde durursa kontrol edersin.

özgürkuş

Aktif Üye
Teli n11 de bir satıcıdan aldım, 1000x2000 ölçülerinde ama papağana uygun gözenek aralıkları 20x10 mm çünki, profilleri yine bir hepsiburadadan heralde, aluminyum pro pahalı ama tam ölçüsünde kesip gönderdiler. Alet edavatta almak zorundaydım, tel kesme makası, şarjlı vidalama ve plstikleride var bide. Plastik tozlukları yorucuydu baya yapması.
Beğenip sorduğuna sevimdim, çok uraştım çünki. Toplamda tümü 3000 ne ptladı. Plastik diyip geçemeyin petrol türevi vs. Baya artmış fiyatlar. Ama 5000 tllik kafesten daha geniş bi kafes oldu sonuçta.
Ekli dosyayı görüntüle 31129

Ahmetcan

Paylaşımcı
Teli n11 de bir satıcıdan aldım, 1000x2000 ölçülerinde ama papağana uygun gözenek aralıkları 20x10 mm çünki, profilleri yine bir hepsiburadadan heralde, aluminyum pro pahalı ama tam ölçüsünde kesip gönderdiler. Alet edavatta almak zorundaydım, tel kesme makası, şarjlı vidalama ve plstikleride var bide. Plastik tozlukları yorucuydu baya yapması.
Beğenip sorduğuna sevimdim, çok uraştım çünki. Toplamda tümü 3000 ne ptladı. Plastik diyip geçemeyin petrol türevi vs. Baya artmış fiyatlar. Ama 5000 tllik kafesten daha geniş bi kafes oldu sonuçta.
Ekli dosyayı görüntüle 31129
Altına mısır granülü koymanızı öneririm. Hem daha hijyenik hem görüntü olarak hoş hem de daha uzun temizlik olmadan dayanır.

özgürkuş

Aktif Üye
Parka salacağına komşuna falan veya akrabalarına hediye et. O kadar korkuyorsan hayvanların başına bir şeyin geleceğinden en azından tanıdık kişilerde durursa kontrol edersin.
Bir akrabam var anne kuş yumurtlarken ölmüş, onlara bir tanesini vereceğim zaten. Onun dışında tanıdıklarıma erkek olursa vereceğim diye söz verdim, çünki dişi insana erkek gibi uyum sağlamıyor, insanlarda bir süre sonra yine bir kuşcuya götürüyor. O yüzden ancak evlerinde bir erkek varsa yakınıma veririm. Birde ev hanımlarının temizlik derdi oluyor ek olarak bir süre sonra vermek istiyolar

Ahmetcan

Paylaşımcı
Bir akrabam var anne kuş yumurtlarken ölmüş, onlara bir tanesini vereceğim zaten. Onun dışında tanıdıklarıma erkek olursa vereceğim diye söz verdim, çünki dişi insana erkek gibi uyum sağlamıyor, insanlarda bir süre sonra yine bir kuşcuya götürüyor. O yüzden ancak evlerinde bir erkek varsa yakınıma veririm. Birde ev hanımlarının temizlik derdi oluyor ek olarak bir süre sonra vermek istiyolar
Valla hocam benim şu an dişi sultan papağanım var evdeki erkek papağandan daha insana yakın. Odadan çıkınca direk bağırmaya başlıyor hayvan eğitim olarak öpme kafasını kaşıttırma ele gelme hepsi var. Olay dişi erkek değil bence eğitim ile alakalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...