• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi sultan papaganim erkegi yaralıyor

Müge

Yeni Üye
Erkek sultan papağanım var 7 yaşında. Artık tek yaşadığımdan işe gidince evde cok yalnız kalıyor arkadaş olsun diye yanina küçük dişi almıştım. Dişi 5 aylıktı aldığımda. Iyiydi aralari. Simdi 9 ay oldu ve inanilmaz kavga ediyor. Bazen erkegin kusar gibi beslemesine izin veriyor. Ama 2 gündür kavga ediyor kafeste öyle böyle değil. Dün gece bi kıyamet koptu. Gittim baktım ortalık kan içinde. Kanadini ısırmış dişi erkegin.Bunlar hep boyle kavga mi edecekler bilmiyorum. Kafesleri ayirdim. Disiyi de cok sevdim ama dogalari geregi belki olmuyor anlamadim. Yasanandan sonra tekrar ayni kafese koymaya cesaret edemem. Dişiyi cok uzulerek de olsa sahiplendirmem gerekebilir. kalan erkek cok uzulur mu? Depresyona girer bisey olursa diye korkuyorum. Deneyimli arkadaslarin yardimina ihtiyacim var. Yol gösterebilir misiniz?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Strese girmiş olabilir ve bu yüzden kusunuza zarar vermiş olabilir bence de bir süre kafeslerini ayirmaniz daha iyi olur zamanla alisirlar dişi kuşu sahiplendirmenizi tavsiye etmem acikcasi

Müge

Yeni Üye
Yanıtınız icin tesekkurler Didem hanım. Hemen kafese koymamistim. 1 ay yanyana kafeslerde durdular. Ilgi gösterdiler. Sonra ayni kafese aldım. Iyi anlasiyor görünüyorlardı. Erkek dişiyi besliyordu ama ciftlestiklerini görmedim. Daha küçüktü dişi eriskin degildi. 3 ay oyle yasadilar. Simdi disi 9-10 aylik oldu. Hareketlendi iyice. Yine erkek disiyi besliyor uzun uzun.Ama son 2 gün ortalik karıştı. Disi yeni eriskin oldu galiba .Ağır yaralanma olunca korktum. Cok kan kaybi oldu. Kanadini ısırmış 😔

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Müge hanım erkek kuşunuz şuan konuşabiliyor mu

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bu gelen ilk gördüğü dişi sultan papağanı değil mi

FatihB.

Tutkulu
Erkek sultan papağanım var 7 yaşında. Artık tek yaşadığımdan işe gidince evde cok yalnız kalıyor arkadaş olsun diye yanina küçük dişi almıştım. Dişi 5 aylıktı aldığımda. Iyiydi aralari. Simdi 9 ay oldu ve inanilmaz kavga ediyor. Bazen erkegin kusar gibi beslemesine izin veriyor. Ama 2 gündür kavga ediyor kafeste öyle böyle değil. Dün gece bi kıyamet koptu. Gittim baktım ortalık kan içinde. Kanadini ısırmış dişi erkegin.Bunlar hep boyle kavga mi edecekler bilmiyorum. Kafesleri ayirdim. Disiyi de cok sevdim ama dogalari geregi belki olmuyor anlamadim. Yasanandan sonra tekrar ayni kafese koymaya cesaret edemem. Dişiyi cok uzulerek de olsa sahiplendirmem gerekebilir. kalan erkek cok uzulur mu? Depresyona girer bisey olursa diye korkuyorum. Deneyimli arkadaslarin yardimina ihtiyacim var. Yol gösterebilir misiniz?
bizde de vardı çifttiler bazen kavga ediyordular 1 hafta ayrıldık şuan kavga falan yok 🙃🙂

Müge

Yeni Üye
Ayırınca kafesleri yanyana mi koydunuz? Uzak mı?

Müge

Yeni Üye
bizde de vardı çifttiler bazen kavga ediyordular 1 hafta ayrıldık şuan kavga falan yok 🙃🙂
Bayagi kanli, zarar veren birkavga oldu. Erkegi veterinere götürmek durumunda kaldım. Su an iyi ama boyle devam ederse cok kötü. Dişiyi sahiplendirmem gerekebilir. Ne kadar sure ne yapmam gerir bulmiyorum.
Kus yetistiriciler bilir herhalde en iyi.

FatihB.

Tutkulu
Bayagi kanli, zarar veren birkavga oldu. Erkegi veterinere götürmek durumunda kaldım. Su an iyi ama boyle devam ederse cok kötü. Dişiyi sahiplendirmem gerekebilir. Ne kadar sure ne yapmam gerir bulmiyorum.
Kus yetistiriciler bilir herhalde en iyi.
bizim kanlı değildi ama yinede ayırdık sorun kalmadı sizinkini bilmiyorum 🤷🏻

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kavga sebepleri genellikle kızgınlıktan çıkıyor birisi kızgın diğeri kızgın değilse çiftleşmek istemeyen isteyeni döver

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
O zaman dişiyi sahiplendirmeyin bir süre sonuçta onu baskasina verdiğiniz de ona bir süre alışmış da olsa ki aynı kafeste de bulunmuşlar durgunlasip uzulebilir

Üst Alt