• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi sultan papağanım da kuruma hastalığı olabilir mi?

Bahar Y.

Müdavim
Anladım tamam teşekkür ederim ama bu erkeğin sesi çok çıkıyor valla kafayı yiycem kuşum kızgınlaşmasa hayatta almazdım bir eş zaten ben kuş seven bir insan değildim deli gibi korkardım ama benim kızım bana yavruyken geldi ve o bana çok düşkün omzuna alır gezerim o derece gitmez benden başkasına sesimi bilir çağırınca gelir ağzımdan yemek yer of ölsün istemiyorum
Bence biraz sakin olmalısınız, hiç bir kuş eşi yok diye ölmez hastalık olmadığı sürece, kendini yılmazı evet stres kaynaklı ama biraz güzel düşünün derim

Çapkınım123

Aktif Üye
Erkeği vermeyin, ama onunda yeme içme durumunu gozlemleyin halsiz oluyormu kafes köşelerinde uyukluyor mu kafasını tüylerinin arasına gömüyor mu bunlara dikkat edin ozellikle şimdi ikisi aynı kafeste kaldı az da olsa birbirlerini biliyorlar onu verirseniz dişiniz belki uzulebilir içine kapanabilir. Ayrı kafeslerde kalsınlar birbirlerine ötsunler kafesteki yemlik ve tunekleri de dezenfekte etmeyi unutmayın nolur nolmaz
Aldığımız erkeğin tüyleri de çok iyi durumda benimki kendini hep yoldu. Tünekte gayet iyi duruyor maşallahı var onun

Çapkınım123

Aktif Üye
Bence biraz sakin olmalısınız, hiç bir kuş eşi yok diye ölmez hastalık olmadığı sürece, kendini yılmazı evet stres kaynaklı ama biraz güzel düşünün derim
Ben yakın zaman önce bebeğimin kaybettim o yüzden en sevdiğim can dostumuda kaybetmek istemiyorum çok üzülüyorum

Murat Halisdemir

Müdavim
Erkek ayrı kafeste yan yana 15 gün beklemesi lazım erkek kur yapıyomu ? Dişi ister duruma göre eş olarak seçerse dişi icin kalıcı oluyo erkek sonradan kolay kolay bi daha cifleşmiyolar eşlerine baya bağlılar iç parazit yapmak lazım yeni gelen kuşa

Çapkınım123

Aktif Üye
Erkek ayrı kafeste yan yana 15 gün beklemesi lazım erkek kur yapıyomu ? Dişi ister duruma göre eş olarak seçerse dişi icin kalıcı oluyo erkek sonradan kolay kolay bi daha cifleşmiyolar eşlerine baya bağlılar iç parazit yapmak lazım yeni gelen kuşa
Kuşun görünümün de falan bir sıkıntı yok gayet sağlıklı duruyor. Şimdi aldığımız yere götürdüm beni kuşa baktırdım bişeyi yok yumurtladığından öyle dedi vitamin vereceksin dedi

EnesGenç

Eski Forumcu
Bnece artık kafesi ayırmanın mantığı yok . Her turlu hastalık varsa kapmistir tek yapacağınız şey gözlemlemek olur . Her şeyini didik didik bakın

Çapkınım123

Aktif Üye
Bnece artık kafesi ayırmanın mantığı yok . Her turlu hastalık varsa kapmistir tek yapacağınız şey gözlemlemek olur . Her şeyini didik didik bakın
Ya bize aldığımız yer bu kadar şey yapmadı bizde ne bilelim ama görünüşü çok güzel aldığımız erkeğin tüyleri falan çok bakımlı iri ve idrarı da normal hareketli de akşama kadar tünekte hatta sabaha kadar yani kafasını düşürmedi bir kez bile benim kuşum o kadar sağlıklı dursa çok mutlu olurum ama benimki sırtını göğsünü bileklerine kadar yoldu benimki daha hasta duruyor

EnesGenç

Eski Forumcu
Stresten yapmıştır kötüye yormayın görüşlerinizi

Çapkınım123

Aktif Üye
Bazı kuşlar yanlız kaldığı için stres yapabilir belkide bu erkek ona çok iyi gelecek iyi düşünün dediğiniz gibi guxeo bir gelişme olur inşallah sonrasında
Kuşunuz la huzurlu mutlu yıllara güzel bebeleri de olur inşallah kalabalık bir aile olursunuz ☺
Ay inşallah yavrularını severim ben onun ☺ Peki bir şey daha sorsam bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Belirttiğim gibi bina da yaşıyorum bu yüzden benim kuşa alıştılar ama şimdi erkeğin sesi çok gür çıkıyormuş onu anladım bazen dayanılmaz olunca sesleri üstlerine örtü kapatıyorum ama başka öneriniz var mı çok bağırdıklarında ne yapabilirim. Araştırmalarıma göre ciftleşince bağırması kesilmiş ama ne kadar doğru?

Bahar Y.

Müdavim
Ay inşallah yavrularını severim ben onun ☺ Peki bir şey daha sorsam bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? Belirttiğim gibi bina da yaşıyorum bu yüzden benim kuşa alıştılar ama şimdi erkeğin sesi çok gür çıkıyormuş onu anladım bazen dayanılmaz olunca sesleri üstlerine örtü kapatıyorum ama başka öneriniz var mı çok bağırdıklarında ne yapabilirim. Araştırmalarıma göre ciftleşince bağırması kesilmiş ama ne kadar doğru?
Doğru değil o bilgi, çok bağırdıklarında dikkatlerini farklı bir şeye yönlendirebilirsiniz

Çapkınım123

Aktif Üye
Doğru değil o bilgi, çok bağırdıklarında dikkatlerini farklı bir şeye yönlendirebilirsiniz
Neye mesela bu konuda gerçekten çok yardıma ihtiyacım var benim kuşum her bağırdığında çıkardığım için şimdi onu kullanıyor biraz ama çıkarmamamda lazım.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ciftlestikten sonra da aynilar aslında bagirislari daha çok artıyor ben yasiyorum çünkü 11 sultan birden bağırıyor susturamiyorum direk bulundukları odadan kaçıyorum 😄😄

Üst Alt