• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi sultan papağanım da kuruma hastalığı olabilir mi?

Çapkınım123

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar çok çaresiz hissediyorum benim sultan papağanım bana daha şırınga ile beslenirken geldi şu an bir buçuk yaşında o bana çok bağlı bende ona bu yüzden eş almadım başta sonra kendini yolmaya başladı ben tüneğe girdi sandım ama strese girmiş . Üç gün önce kızgınlık yumurtası bırakmış bende yeter ki ölmesin yavrusu olsun diye eş aldım dün akşam ama erkek yaklaşmıyor benim papağanıma ve bu gün benim dişi yuvalığa girdi erkek örüp durdu sonra yuvalığa baktım yumurtlamış yine aldım yuvalıktan. Ama benim asıl sıkıntım şu dün kuşu aldığımız yerde ki adam bana bir sultan papağanı gösterdi kuruma hastalığı olmuş ve birkaç güne ölecek dede eve gelince aynı şeyin benim kuşum da da olduğunu gördüm bu gün dayanamayıp elimle kontrol için kafesten çıkardım ve kemik geliyor eve üçgen şekilde çok ağladım çok kötüyüm ben ölmesini istemiyorum o benim en yakın arkadaşım çok alıştım. Kuşçu adamı arayıp sorduk böyle böyle diye oda bende ki erkek dişiler de bu hastalık çok olmaz yumurtladığı için öyledir belki demiş ama ben ne yapacağımı bilmiyorum lütfen bilgisi olan yardımcı olsun😥

Çapkınım123

Aktif Üye
@Didemkaya
Kuşun resmini eklerseniz arkadaşlar bakarlar
Kuruma hastalığı olan kuşun Yumurta yapacağını sanmıyorum
Yumurta yaptığı için yorgun düşmüş olabilir
Resim de atarım ama şu an sustular diye çekemiyorum ikiside çok bağırıyor. Akşam dün eş aldığımız yere götürmeyi düşünüyoruz hasta olup olmadığını anlamak için inşallah değildir bu gün daha ölmeden kaç saat ağladım çok üzgünüm. Birde bişey daha sorabilir miyim erkek dişiye hiç yüz vermiyor dişi yani benim kuşum yaklaşıyor erkek arkasını dönüyor yada bağırıyor gagalıyor bu gün gagalama yok ama arkasını dönüyor kafam allak bullak oldu ben kuşum ölmesin diye eş aldım yoksa zaten bina da yaşıyorum ve erkek çok sesli ötüyormuş ne yapacağımı bilmiyorum

Çapkınım123

Aktif Üye
İnanın hiç bilgim yok papağan lar hakkında
Siz ayırın isterseniz
Dişi kusunuzu yirmasin erkek resim atın isterseniz
Uygun zamanda da video eklerseniz
Tamam cevabınız için teşekkür ederim akşam bir götüreyim zaten hastaysa kuşum erkeği geri bırakırım inşallah değildir.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle geçmiş olsun. Bir şey sormak istiyorum erkek kuş aldım dediniz, onu aldığınız gün disinizle aynı kafes içinde mi koydunuz acaba?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşunuz sürekli kizistigi için yumurta bırakmış, ve bu da zayıflamasına sebep olmuş olabilir, kuruma hastalığı diye birşey yok kuşunuz kursak mantarı olmuş olabilir daha sonrasında da hastalığın son evresi dediğimiz kuruma olay da ölüm oluyor. Özellikle kursak kontrolü yapmanız gerekiyor kursak boş ise elle besleme maması ve aparatı temin etmelisiniz kuş ne kadar çok bitkin düşerse kendini toparlaması zor olucaktir. Yaptığı diskilar ne durumda, ishal , kusma veya ağızda koku varmı kuşunuzun. Güncel dışkı ve streamble.com dan kuşunuzun son halini video olarak çekip atabilirseniz hocalarımız da bir baksın. Ona göre yardımcı olalım

Çapkınım123

Aktif Üye
Kuşunuz sürekli kizistigi için yumurta bırakmış, ve bu da zayıflamasına sebep olmuş olabilir, kuruma hastalığı diye birşey yok kuşunuz kursak mantarı olmuş olabilir daha sonrasında da hastalığın son evresi dediğimiz kuruma olay da ölüm oluyor. Özellikle kursak kontrolü yapmanız gerekiyor kursak boş ise elle besleme maması ve aparatı temin etmelisiniz kuş ne kadar çok bitkin düşerse kendini toparlaması zor olucaktir. Yaptığı diskilar ne durumda, ishal , kusma veya ağızda koku varmı kuşunuzun. Güncel dışkı ve streamble.com dan kuşunuzun son halini video olarak çekip atabilirseniz hocalarımız da bir baksın. Ona göre yardımcı olalım

Çapkınım123

Aktif Üye
Dışkısı son zamanlarda büyük oluyor baya biriktiriyor mu anlamadım. Fazla ishali yok daldarayi iyi yiyor birlikte kahvaltı yaptık daha dün baya ekmeği yemek istiyordu. Ama dün adam başka bir kuşu öylesine gösterdi bu kuş ölecek diye eve gelince bende fark edince çok üzüldüm şimdi aldığım eşi ne yapıyım bilemiyorum daha da yorar mı kuşumu yada kızışma yumurtası bıraktığı için ölür mü ben hiç eş almak istemedim ölmesin diye aldım sizce ne yapmalıyım

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Aynı kafeslerdeyse çıkarmanız lazım hemen. Siz sanırım petshoptsn aldınız kuşu ve başka bir kuş için size öleceğini demesi bile o kadar saçma ki, o zaman bütün hayvanlar hastalık kapmis olabilir. Sizin getirdiginiz kuş ta hasta olabilir. Yuvalık varsa kafeste yuvaligi çıkarın birde bize kuşunuzun videosunu atar mısınız stresmble.com dan

Bahar Y.

Müdavim
Ben kuşunuzun hasta olduğunu düşünmüyorum, dışkının büyüklüğünün sebebide yumurta oluşudur, her kuşun anatomisinde kursak bölgesinin altında kemik vardır, Pet Shopun söylediği saçma olduğu gibi sizide korkuya düşürmüş...
Fotoğraf atar mısınız kuşun

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dışkısı son zamanlarda büyük oluyor baya biriktiriyor mu anlamadım. Fazla ishali yok daldarayi iyi yiyor birlikte kahvaltı yaptık daha dün baya ekmeği yemek istiyordu. Ama dün adam başka bir kuşu öylesine gösterdi bu kuş ölecek diye eve gelince bende fark edince çok üzüldüm şimdi aldığım eşi ne yapıyım bilemiyorum daha da yorar mı kuşumu yada kızışma yumurtası bıraktığı için ölür mü ben hiç eş almak istemedim ölmesin diye aldım sizce ne yapmalıyım
Ekmek olmaz. Ekmek vermeyin

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Ben kuşunuzun hasta olduğunu düşünmüyorum, dışkının büyüklüğünün sebebide yumurta oluşudur, her kuşun anatomisinde kursak bölgesinin altında kemik vardır, Pet Shopun söylediği saçma olduğu gibi sizide korkuya düşürmüş...
Fotoğraf atar mısınız kuşun
İşte petshop böyle söylüyor başka bir kuş ta satabiliyor hiç dusunemiyor diğer kuşlarda da hastalık olabilir mi diye.

Bahar Y.

Müdavim
İşte petshop böyle söylüyor başka bir kuş ta satabiliyor hiç dusunemiyor diğer kuşlarda da hastalık olabilir mi diye.
Belli ki sadece ticari bakıyor olaya😏 çok mu zor şuan hasta bir kuş var sizin seçtiğiniz kuşu ayırıp gözlemleyip 1 hafta sonra vereyim demek

Çapkınım123

Aktif Üye
Kuşu daha dün aldık zaten az önce kuşumu çıkardım idrar ve yediği yemi atıyım birde popusuna baktım şişmiş yumurtlamaktan sanırım dışkısını yaparken dışarı çıkıyor

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
İkisi aynı kafesteyse çıkarmanız gerekiyor çünkü sağlık açısından. Normalde yeni kuş alındığında bile yaklaşık 10 gün aynı kafeste bulundurulmamalıdır. Karantina gibi de düşünebilirsiniz bu durumu.

Çapkınım123

Aktif Üye
İkisi aynı kafesteyse çıkarmanız gerekiyor çünkü sağlık açısından. Normalde yeni kuş alındığında bile yaklaşık 10 gün aynı kafeste bulundurulmamalıdır. Karantina gibi de düşünebilirsiniz bu durumu.
Anladım henüz aynı yemden yiyip sudan içmediler zaten ikiside kafese yabancı büyük bir kafes aldım ama inanın kafam allak bullak oldu bu sefer de eşi ayırsam yada geri versem kendi kendine üzülür ölür mü

Çapkınım123

Aktif Üye
Kuşunuzu yormaz şuan tek yapmanız gereken yeni kuşu 2 hafta kadar gözetim altında tutmanız
Anladım tamam teşekkür ederim ama bu erkeğin sesi çok çıkıyor valla kafayı yiycem kuşum kızgınlaşmasa hayatta almazdım bir eş zaten ben kuş seven bir insan değildim deli gibi korkardım ama benim kızım bana yavruyken geldi ve o bana çok düşkün omzuna alır gezerim o derece gitmez benden başkasına sesimi bilir çağırınca gelir ağzımdan yemek yer of ölsün istemiyorum

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Erkeği vermeyin, ama onunda yeme içme durumunu gozlemleyin halsiz oluyormu kafes köşelerinde uyukluyor mu kafasını tüylerinin arasına gömüyor mu bunlara dikkat edin ozellikle şimdi ikisi aynı kafeste kaldı az da olsa birbirlerini biliyorlar onu verirseniz dişiniz belki uzulebilir içine kapanabilir. Ayrı kafeslerde kalsınlar birbirlerine ötsunler kafesteki yemlik ve tunekleri de dezenfekte etmeyi unutmayın nolur nolmaz

Üst Alt