• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Dişi sultan papağanı dışkı sorunu

ebruoncirak

Yeni Üye
Tekrardan merhabalar;
Benim dişi sultan papağanımda dışkı yapamama sorunu oluştu,neyden kaynaklı olduğunu bilmiyorum
Şuan 5 yumurtası var kuluçka döneminde bu ikinci kuluçkası bir ay geçmeden tekrar kuluçkaya oturdu müdahale etmedim ama şuan yumurtaya oturduğun dan kaynaklımı bilmiyorum dışkısını tutuyor 2 veya 3 gün bekledim yeme çıktığında fark ettiğimde ilk yumurtası var zannettim ellemedim sonra kontrol ettiğimde karnı kocaman olmuş ve yumuşacak karnın altı siyahlaşmıştı gariplik olduğunu fark ettim ve karnına biraz bastırarak masaj yaptığımda tüm dışkısını çıkardı sulu yeşil ve çok kötü kokuyordu.Papağanım ondan sonra rahatladı tekrar takip ettim aradan zaman geçti kafesten çıktığında dışkısını yine yapmıyor ve karnı şişiyordu ben müdahale ederek karnına masaj yaparak çıkartıyorum
Ne yapamam gerekiyor nasıl bi ilaç kullanmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim konuyu uzun uzuna yazmak durumunda kaldım nasıl bi yol izlemem gerekiyor bilmiyorum alışkanlık haline mi getirdi yoksa yumurtalardan kaynaklı mı yapıyor ?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kafesi yuva olarak benimsemiş olabilir. Yuvaya yapmadıkları için kafesi yuvası belirlediyse kafesede yapmaz. Entrobac kullanıyor musunuz. Bu sürecte zaten çok tuttukları için günde bir kaç defa kafes dışına çıkarın. Belki ozaman yapar.

ebruoncirak

Yeni Üye
Kullanmıyorum nerden alabilirim olduğum yerde kuş veterineri yok

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Kullanmıyorum nerden alabilirim olduğum yerde kuş veterineri yok
Mamaist.com dan alabilirsiniz. Entrobac probiyotik, gerwit multivitamin ve BT amin Forte takviye edinin mutlaka. Kafesinde Girit kum, kalamar kemiği mutlaka olsun. Mamalarında zeolit tozu katın. Hepsi bölünmüş olarak mamaistte var. Stok yoksa Whatsapp hattından yazın yardımcı olurlar.

ebruoncirak

Yeni Üye
Peki çok teşekkür ederim bu akşam sipariş geçerim inşallah düzelir🙏
Ben bu süreçte eğer yapmazsa aynı şekilde devam edeyim mi ?

İhsan Z.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kafes dışına çıkarttığınızda yapıyor mu? Kuluçkada olduğu için çıkartmamanız normal ama böyle bir sorunu varsa bir süreliğine, en azından dışkılayana kadar dışarıya çıkarmak veya farklı bir kafese koymak çözüm olabilir.

ebruoncirak

Yeni Üye
Kafesi açık bırakıyorum ama kafesten dışarı çıkmıyor ,yemini yedikten sonra yuvalığa giriyor

Arpaz

Yeni Üye
Merhabalar yeni konu açmak istemedim benim dişi sultan papağanım 3 yumurta verdi ve devamı gelmedi 2 yavru yumurtadan çıktı diğeri boş dişi sultan kuluçkadayken sık yapmıyordu dışkılamayı ama artık yavrular çıktığı için yuvadan çıkıyor yapıyor ve o da kafese yapmak istemiyor sanırım ben gündüz kafesi hep açık tutuyorum istediklerinde çıksınlar diye şimdi yine aynısını yaptı sanırım kafese yapmak istemiyor artık etrafa yada kafesin üstüne çıkıp öyle yapıyor bunu yapmaya erkek sultanda başladı onun dışkıda sorun yok ama dişi fotodaki gibi bi dışkılama yaptı genel hali iyi ama bilemedim suyuna vitaminde kullanıyorum burda yazdığınız entrobac ve probiyotiğide alıcam bugün başka yapmam gereken var mıdır?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhabalar yeni konu açmak istemedim benim dişi sultan papağanım 3 yumurta verdi ve devamı gelmedi 2 yavru yumurtadan çıktı diğeri boş dişi sultan kuluçkadayken sık yapmıyordu dışkılamayı ama artık yavrular çıktığı için yuvadan çıkıyor yapıyor ve o da kafese yapmak istemiyor sanırım ben gündüz kafesi hep açık tutuyorum istediklerinde çıksınlar diye şimdi yine aynısını yaptı sanırım kafese yapmak istemiyor artık etrafa yada kafesin üstüne çıkıp öyle yapıyor bunu yapmaya erkek sultanda başladı onun dışkıda sorun yok ama dişi fotodaki gibi bi dışkılama yaptı genel hali iyi ama bilemedim suyuna vitaminde kullanıyorum burda yazdığınız entrobac ve probiyotiğide alıcam bugün başka yapmam gereken var mıdır?
Kafesi yuvalık olarak belirlediği için muhtemelen. Entrobac kullanın mutlaka.

alpdemm

Aktif Üye
Ayni durum basima geldi. Disi diskisini tutuyordu hatta burda konumda da konusmustuk. Arkasi oyle sisiyordu ki yumurta skismasi diye korkmustum. Hatta yuvaliga girerken kafasini soktuktan sonra popusu o delikten neredeyse sifira sifir gectigini bile gordum o ladar cok tutuyordu. Kafesten cikartinca diskiliyordu ve cok berbat bir koku esliginde 😅 asiri fazla ve suluydu. Entrobac kullandim sadece o durumda ve kendiliginden tutmaktan vazgecti birkacgun sonra. 2. Kuluckaya basladiklarinda yine tutar gibi hapti sonradan vazgecti. Cok telas yapmayin bence kendiliginden birakicaktir

Üst Alt