• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi Sultan Halsizlik

E.da

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Hırıltılı nefes alma, çabuk yorulma, sık sık aksırıp tıksırma
Hastalık Belirti Tarihi
18 Ağu 2020
Merhaba, 18.08.20 tarihinde dişi sultan sahiplendim. Geldiği günden bu yana gün içinde hareket eder fakat büyük kısmında uyur durumda. Bir şeyden korkup uçtuğunda ya da normal şekilde uçtuğunda hemen yoruluyor. Uçtuktan sonra değişik art arda hapşırma tarzı sesler çıkarıyor. Geceleri nane okaliptüs yağ kokuları koymadığımda kafesin yanına hırıltılı nefes alıyor. Bu hırıltı beni uykumdan uyandıracak kadar şiddetli olabiliyor bazen. Yemesi içmesi gayet iyi, hatta yemek yemeyi çok seviyor öteki kuşuma göre. Haftada bir kuşlar için sağlıklı besinlerden salata tarzı bir tabak veriyorum. Yumurtayı çok severek yer. Sade kefir içer. Brokoli için bizimle kavga eder. Bir şey olursa çok üzülürüm, ciddi bir sorunu var mı? Ne yapabilirim, yardımcı olabilir misiniz bana?

E.da

Yeni Üye
Merhaba kuşun ve dışkıların resmini atabilir misin hırıltı videoda duyulacak şekilde ise birde kısa bir video
Dışkıları gün gün sarı cıvık ya da ishal, çoğunlukla yeşil toplu duruyor. Video atamadım, nasıl atiliyor buradan?

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Öncelikle geçmiş olsun.
Dışkıda ufak bir düzensizlik var. Probiyotik , vitamin gibi katkılar kullanıyor musunuz?
Yem dışında haftada 1 gün verdiğiniz sağlıklı besinlerden yaptığınız salatanın detayını paylaşabilir misiniz? Bir çok şeyi aynı anda vermeniz sıkıntı olabilir. Tabi verdiğiniz şeylerin miktarı da çok önemli.

Hırıltı ile alakalı daha tecrübeli arkadaşlar yorum yapacaktır, üst solunum gibi duruyor. Bununla ilgili forumda da benzer konular vardı, araştırabilirsiniz.

Sağlıklı günler.

Üst Alt