• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi muhabbet kuşumun nesi var

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba,

Dişi muhabbet kuşum kuluçkada 12 Yumurta yaptı şimdilik 5 yavrusu yumurtadan çıktı. Gagasının etrafındaki tüylerde düzensizlik ve hafif kahveremginsi renk oluştu. Genel durumu iyi hareketli. Kuluçkada olduğu için video yakalayamadım ancak bu fotoğrafları çekebildim. Sorun nedir sizce?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba gözde herhangi bir kızarıklık sulanma vs var mı. Ayrıca kuyrukta sekme de var mı tüm bu soruların cevabı hayır ise bana mantar enfeksiyonu gibi geldi.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba gözde herhangi bir kızarıklık sulanma vs var mı. Ayrıca kuyrukta sekme de var mı tüm bu soruların cevabı hayır ise bana mantar enfeksiyonu gibi geldi.
Kurukta sekme yok. Gözde kızarıklık yok. Aynı kafesteki erkek kusumda hiç bir sıkıntı yok. Yavrularda sağlıklı. Ne yapmalıyım peki. 3 tane yavrusu iki gün önce iki tanesi de bugün yumurtadan çıktı. Diğer kuşlara bulaşır mı? Dişi kuşum nasıl iyileşir?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Mantar bulaşıcı bir enfeksiyondur. Aslında mantar olmasa dahi göz de enfeksiyon da olsa bulaşma ihtimali var. Siz dişi kuşunuza trosyd mantar kremi temin edip kulak çubuğu yardımıyla az bir miktar göz çevresine ayaklara yapabiliyorsanız tüylere gelmeyecek şekilde popo ya sürünüz. Aslında önleminizi alıp bir müddet ayırmakta fayda var.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Mantar bulaşıcı bir enfeksiyondur. Aslında mantar olmasa dahi göz de enfeksiyon da olsa bulaşma ihtimali var. Siz dişi kuşunuza trosyd mantar kremi temin edip kulak çubuğu yardımıyla az bir miktar göz çevresine ayaklara yapabiliyorsanız tüylere gelmeyecek şekilde popo ya sürünüz. Aslında önleminizi alıp bir müddet ayırmakta fayda var.
Dişi kuşu ayırsam erkek kuş kuluçkaya yatıp yavrulara bakar mı? Çok ufaklar elle beslemem mümkün değil ve yavru sayısı da çok

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Dişi kuşu ayırsam erkek kuş kuluçkaya yatıp yavrulara bakar mı? Çok ufaklar elle beslemem mümkün değil ve yavru sayısı da çok
Bazı erkek kuşlar yavrularını besleyebiliyor. Ama bu konuda sizi yanlış yönlendirme yapmak istemem. Yada kuşları ayırmayın diğer erkek kuşta enfeksiyona dair belirti vermeye başlarsa yada başlamadan ona da tedaviyi uygularsiniz 🌸

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Bazı erkek kuşlar yavrularını besleyebiliyor. Ama bu konuda sizi yanlış yönlendirme yapmak istemem. Yada kuşları ayırmayın diğer erkek kuşta enfeksiyona dair belirti vermeye başlarsa yada başlamadan ona da tedaviyi uygularsiniz 🌸
Mantar değilse peki o kremini kuşlara zararı olur mu?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Yavru büyüttükleri için bağışıklık sistemi düşünce mantar olmuş olabilirler ve kremin zararı yok sadece abartılmadan iyice yedirerek ayaklar ve cereye sürebilirsiniz👍 kafes içini ve gereçleri virkonsla iyice dezenfekte edelim. Yavrular kaç günlük eğer en küçük yavru 15 günden büyükse onlara da krem kullanabilirsiniz. Sadece günde bir kez 5 gün yapmanız yeterli olacaktır. Önce petshoptan kuşlar için mantar kremi bakın bulamazsanız aslı hocanın dediği kremi temin edebilirsiniz Ayrıca bağışıklık sistemi için gerekli takviyelerini düzenli olarak verelim

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Yavru büyüttükleri için bağışıklık sistemi düşünce mantar olmuş olabilirler ve kremin zararı yok sadece abartılmadan iyice yedirerek ayaklar ve cereye sürebilirsiniz👍 kafes içini ve gereçleri virkonsla iyice dezenfekte edelim. Yavrular kaç günlük eğer en küçük yavru 15 günden büyükse onlara da krem kullanabilirsiniz. Sadece günde bir kez 5 gün yapmanız yeterli olacaktır. Önce petshoptan kuşlar için mantar kremi bakın bulamazsanız aslı hocanın dediği kremi temin edebilirsiniz Ayrıca bağışıklık sistemi için gerekli takviyelerini düzenli olarak verelim
Yavruların 3 ü 2 günlük 2 si bugün yumurtadan çıktı. Çok teşekkür ederim. Erkek kuşada sürecek miyim onda bir belirti yok. Ayaklara ve çevreye sürüyorum doğru anladım değil mi? Göz çevresinde tüyleri dökülmüş o bölgelere surmeyeceğim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Acaba göz nezlesi olma ihtimali var mı? Göz çevresinde ve ceresinin etrafında mantar görünmüyor
Şöyle göz de mantar da da tüyler dökülebilir. Ve fotoğraf ta göz kenarlarında hafif dediğiniz gibi renk değişimi yani bir kahverengimsi renk görünüyor. Şehmus bey in cereye de sürün demesinin sebebi cere de mantar olduğundan değil bulaş riskine karşı yani önlem amaçlı sürmenizi istedi. Yoğun şekilde göz kenarlarında tüy dökülmesi görülüyor videoda da. Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz göz de kızarıklık gibi durumlar da varsa göz nezlesidir. O zaman da tobrased damla günde iki kez sabah akşam şekilde. Bir de akşamları terramicyn göz merhemi.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Şöyle göz de mantar da da tüyler dökülebilir. Ve fotoğraf ta göz kenarlarında hafif dediğiniz gibi renk değişimi yani bir kahverengimsi renk görünüyor. Şehmus bey in cereye de sürün demesinin sebebi cere de mantar olduğundan değil bulaş riskine karşı yani önlem amaçlı sürmenizi istedi. Yoğun şekilde göz kenarlarında tüy dökülmesi görülüyor videoda da. Siz yanında olduğunuz için daha iyi bilirsiniz göz de kızarıklık gibi durumlar da varsa göz nezlesidir. O zaman da tobrased damla günde iki kez sabah akşam şekilde. Bir de akşamları terramicyn göz merhemi.
Gözde kızarıklık sulanma yok. Ben yarın ilk iş mantar kremi alıp surmeye çalışayım ama sanırım çok zor olacak anne kuş sürekli kuluçkada elime alabilecek miyim :( soluğa damlatilabilen bir ilacı var midir acaba mantar için

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Gözde kızarıklık sulanma yok. Ben yarın ilk iş mantar kremi alıp surmeye çalışayım ama sanırım çok zor olacak anne kuş sürekli kuluçkada elime alabilecek miyim :( soluğa damlatilabilen bir ilacı var midir acaba mantar için
Siz tedaviyi uygulayın. Biraz zaman tanıyın. Tüyler de çıkma olmazsa damla öneririz. Zaten mantar kreminin herhangi bir zararı yok. Maalesef suluğa konulan bir yöntem yok gözü için 🫤 ama mutlaka akşam uygulayın. İşlemi yapın ışıkları kapatın uykuya geçsin. Kremi yemesin bir yerine değdirmesin. 🌸

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Siz tedaviyi uygulayın. Biraz zaman tanıyın. Tüyler de çıkma olmazsa damla öneririz. Zaten mantar kreminin herhangi bir zararı yok. Maalesef suluğa konulan bir yöntem yok gözü için 🫤 ama mutlaka akşam uygulayın. İşlemi yapın ışıkları kapatın uykuya geçsin. Kremi yemesin bir yerine değdirmesin. 🌸
Yarin başlayacağım tedaviye inşallah kuşum sağlığına kavuşur. Çok teşekkür ederim yardımlarınız için. İnşallah yavru kuşlara bulaşmamıştır.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Bugün çevredeki petshoplarda ve akyol kardeşlerde mantar kremi bulamadım.trosy mantar kremi aldim eczaneden ama kuşu bir türlü yakalayamadım. Kafesleri ve içindekileri iyice dezenfekte ettim.follugu da değiştirdim. Yavru sayısı 6 olmuş. Follukta iri dışkı vardı bir kaç tane sanırım dişi kuşun dışkısı yavrular daha bir kaç günlük. Sanırım en iyisi suya damlatilan bir ilaç yada yarın iş yerinde bir arkadaşım var eskiden kuş uretimhanesi varmış belki o kusuma merhemi sürebilir.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
6 yavrudan en küçüğü dün öldü. Yuvaliktan aldım ölen kuşu. Diğer yavrularimin durumu iyi şuan. Yuvaligi 2 gün önce temizledim. Yine kuş dışkısı var. Yavruların değil eminim bir kaç günlük yavrular. Anne kuş mu baba kuş mu dışkı yapıyor yuvaliga emin olamadım. Her ikisi de yuvaliga girip yavruyu besliyor.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Tekrar merhaba,
Dişi kuşum daha önce de bahsettiğim gibi yavru büyütüyor. Bugün bir yavrusu daha oldu. Yavrular besleniyor ve şimdilik sağlıklı görünüyorlar. Bir yavrusu neden öldü anlamadım. En küçüğü idi ölen yavru. Anne kuşun bir gözü kapanmak üzere dediğim gibi kremi bir türlü sürdürmüyor, yakalayamıyorum. Sanırım annelik iç güdüsü kuluçkada diye yakalatmıyor kendini. Bu arada genel sağlık durumu iyi sadece göz çevresi ve gözünde sıkıntı var baba kuşta hiç bir sorun yok. Bulaşıcı olsa baba kuşa ve beslediği yavrulara geçip hasta ederdi diye düşünüyorum.
Sorum şu, anne kuşu ayırıp ayrı bir kafese koysam veterinere götürsem baba kuş yavruları besler mi? Yoksa yavruları buyutene kadar beklemeli miyim?
Teşekkürler.

Üst Alt