• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi muhabbet kuşumun nesi var

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Tekrar merhaba,
Takip edenler için güncelleme yapmak istedim. Dişi kuşumun gözü açıldı düzelmeye başladı. Her akşam gentagut damla her iki gözüne 1 er damla ve terramycin krem göz çevresine sürüyorum. Göz çevresindeki tüyler düzelmedi daha ama en azından ilerlemedi tüy dökümü. Belki zamanla tekrar tüyleri çıkar.
12 yumurtadan 8 yavru çıktı . İki en ufak yavruya bakmadı kursakları boştu öldüklerinde 6 yavru sağlıklı ve büyüyorlar. Kursakları ne zaman baksam dolu. Sanırım o iki ölen yavru ya hastaydı anne beslemedi yada 6 dan fazlaya bakmayacağım için aç bıraktı ölsünler diye:(

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Diğer çift kusumda 9 Yumurta var. Yumurtlama ve kuluçka yatış tarihini paylaşıyorum. Benim hesabıma göre yavrular çoktan çıkmalıydı halen çıkan yavru yok :(
Hiç yavru çıkmazsa diğer ciftimdeki 6 yavrunun 3 ünü bu dişinin altına kaydrayim mi? Yavrular daha tüylenmedi.

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Tekrar merhaba,
Dişi kuşum daha önce de bahsettiğim gibi yavru büyütüyor. Bugün bir yavrusu daha oldu. Yavrular besleniyor ve şimdilik sağlıklı görünüyorlar. Bir yavrusu neden öldü anlamadım. En küçüğü idi ölen yavru. Anne kuşun bir gözü kapanmak üzere dediğim gibi kremi bir türlü sürdürmüyor, yakalayamıyorum. Sanırım annelik iç güdüsü kuluçkada diye yakalatmıyor kendini. Bu arada genel sağlık durumu iyi sadece göz çevresi ve gözünde sıkıntı var baba kuşta hiç bir sorun yok. Bulaşıcı olsa baba kuşa ve beslediği yavrulara geçip hasta ederdi diye düşünüyorum.
Sorum şu, anne kuşu ayırıp ayrı bir kafese koysam veterinere götürsem baba kuş yavruları besler mi? Yoksa yavruları buyutene kadar beklemeli miyim?
Teşekkürler.
Takvimi unutmuşum paylaşmayı

1.yumurta 11.02.2024
2.yumurta 13.02.2024 kuluçkaya yattı
3.yumurta 15.02.2024
4.yumurta 17.02.2024
5.yumurta 19.02.2024
6.yumurta 21.02.2024
7.yumurta 23.02.2024
8.yumurta 25.02.2024
9.yumurta 27.02.2024

Pamukfıstık

Paylaşımcı
Merhaba,
Konuyu takip edenler için bilgilendirme amaçlı yazıyorum.
Göz çevresinde sorun olan kuşumun göz çevresi düzeldi. Bir kaç gün daha terramycin krem ve gentagut göz damlasına devam edeceğim.
Bu kuşumun 12 yumurtası vardı 9 yavru çıktı maalesef en küçük iki yavru ölmüştü. Diğer yavrular sağlıklı. Başka kuluckada 9 yumurtası olan kuşum vardı kontrol ettim ilginçtir hepsi boş çıktı. Bende 2 yavru ve 3 yumurtayı bu kuşun altına koydum. Yavruları besliyor. Şimdilik hersey yolunda.

Üst Alt