• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Dişi kuşun ceresi tamamen kahverengi ve pürüzlü

Burakk

Yeni Üye

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhabalar, dişi kuşumun ceresi kahverengi ve pürüzlü. Durumu ilk farkettiğimizde kızıştığını düşündüm fakat erkek kuşla çiftleşmedi ve cere hala aynı şekilde dueuyor. Mantardan şüphelendim ama sizlere danışmak istedim. Ya3dımcı olabilirseniz sevinirim.Ekli dosyayı görüntüle 6090Ekli dosyayı görüntüle 6093Ekli dosyayı görüntüle 6092Ekli dosyayı görüntüle 6091
Kizistim hadi cifleselim diye bişey varmı. Bende eriskinlige ulasali 10 sene oldu ama hala evlenmedim 😁 aynı şey zamn taniyin

Burakk

Yeni Üye
Kizistim hadi cifleselim diye bişey varmı. Bende eriskinlige ulasali 10 sene oldu ama hala evlenmedim 😁 aynı şey zamn taniyin
😁Öyle öyle ben de aynı durumdayım. Ya böyle kabuklanma, tabakalaşma olunca şüphelendim biraz hasta mı acaba diye. Cevap için teşekkürler

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Bir kuşun eşleşmesi için kızışması yeterli bir gösterge değildir, erkeği ile de uyumlu olması, ilaveten kuluçka için tüm şartların yerinde olması gerekir.
Bu durumlarda her şeyi eksiksiz yapsanız bile zaman ihtiyaç olacaktır.
Takip etmeye devam edin lütfen

Sağlıklı günler.

Ferda aybi

Yeni Üye
Merhabalar 3 aylıkken aldığım yavrular şu an 10 aylık oldular 3 aydan beri kur yapma kusma ve ayak atmalar var çiftleşme olmadı yuvalik taktım ilk başlarda dişi 2 veya 3 kez girip çıktı artık girmiyor bugün ayırma yöntemine geçtim ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada mama vitamin herseyi yapıyorum

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Merhabalar 3 aylıkken aldığım yavrular şu an 10 aylık oldular 3 aydan beri kur yapma kusma ve ayak atmalar var çiftleşme olmadı yuvalik taktım ilk başlarda dişi 2 veya 3 kez girip çıktı artık girmiyor bugün ayırma yöntemine geçtim ne yapmam lazım yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada mama vitamin herseyi yapıyorum
Merhaba.
Öncelikle bu mesajınızı yeni bir konu olarak açmanız daha iyi olacaktı.

Bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi eşleşme ve kuluçkanın oluşabilmesi için bir çok faktörün uygun olması gerekiyor. bu faktörlerden bazıları da maalesef ki bizlerin yapabileceği şeyler değildir. ( dişi kuşun hazır ve kızgın olması, erkeğin de istekli ve çift olarak uyumlu olması )
Biz üreticiler renk yada mutasyon çalışması yaparken kuşların uyumuna bakmadan eşe atarız, tutarsa kuluçka başlar, tutmazsa eş değiştiririz. Buradaki en önemli unsur şudur ki; biz üreticiler sezon sonunda kuşları erkekleri ayrı salmada dişileri ayrı salmada tuttuğumuz için kuşlar dinlenme botunca birbirini görmezler. Kuşlar eşe atılacağı zaman önce erkekleri tekleriz, en az 1 hafta 10 gün erkek kuşlar yuvalıklı kafeste tek kalırlar. Kafesi bölge edinip kafeste hakimiyet sağlarlar, sonrasında dişileri erkeklerin yanına atarız.
Şimdi sizin gibi tek çift yada az çift muhabbet kuşu olanlarda kendiliğinden eş tutmuyorlarsa da yapılması gereken yöntem ayırma yöntemidir. Erkeği yuvalıklı kafeste bırakarak dişiyi başka bir kafese almalı, en az 1 hafta 10 gün kuşları ayrı tutmalısınız. Bu arada kuşlara mama ve özellikle e vitamini takviyesi yapabilirsiniz. Geçen süreden sonra dişiyi erkeğe attığınızda yine eş tutmuyorlarsa pes etmeyip tekrar ayırma yöntemini bu sefer daha uzun ayrı kalacakları bir süre için tekrar deneyin. Yine olmuyorsa kuşlardan birisini değiştirmeniz gerekebilir. Gerçi burada ayırma yöntemi sebebi ile erkek zaten kızışacaktır, önemli olan dişinin hazır ve erkeğe karşı istekli olması gerekmektedir.

Üst Alt