Erkek 5 yaşında ve bende 4 yıldır erkeği vermeyi asla düşünmem bunu ilk almaya gittiğimde çok kızgın bir erkekti yanınada yavru dişi almıştım adam yavru verdi yanında büyür ve alışır ona küçük bi kafes vermişti 1aylık dişinin üstüne falan çıkıyodu daha sonra dişisi 8 aylıkken öldü 2 yıl falan yalnız yaşadı sürekli demirlere vs kur yapıyordu sonra dedim buna bi dişi almam gerekiyor instadan bitane üretici buldum albino istiyodum sonra gittim üretimhanesine dişi salmasından beğendim bana demiştiki istersen sarı lutinoyu al diye hemen çiftleşir dedi bende albino istiyodum illa sonra aldım attım yanına bunun dişi hiç kızgın değildi bizimkide yalnız yaşıyodu uzun süredir sevindi ama arkadaş gibiydiler başlarda birbirlerini kaşıyorlardı bide kafesleri küçüktü ben sonra bunlara kafes yuvalık herşeylerini eksiksiz aldım mamalarını veriyordum erkeği kızgınlaştırmayı başardım ama mamayı kafama göre verdiğim için belkide bi süreklilik yoktu dişide bu yüzden kızışmamış olabilir 4 5 ay öncesine kadar dişi yuvalığa giriyordu eğilecek gibi oluyodu ama tam devamı gelmiyodu ayırma işleminden sonra oldu tabiki bu daha sonra dişi eğilemiyo gibi geliyodu bana yada korkuyor gibiydi kanatları falan titriyordu o kur yapınca ama uzun süre kur yapınca erkeğin kafasına vurmaya çalışıyodu erkekte uzaklaşıyodu zorlamıyodu galiba
şimdide erkeğe öyle yapa yapa ümit vere vere onuda isteksizleştirdi ama yine yapmaya çalışıyo az az ama umutsuz vaka bende bu erkek benim kuşum olduğundan yaşı fazla geçmeden onun bir yavrsunu almayı istiyorum baya seviyorum erkeği çünkü ölmesini falan düşünmek istemem o yüzden onun soyundan bir kuş istiyorum çiftleşeceğinede inanıyorum ona uygun bir dişi olursa