• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! çözdüldü.. Kuşum hasta gibi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Mikostatin verdiğimizde hemen iyileşiyor o yüzden verdim.
Kuşta mantar yoksa mikostatin vermeyin lütfen. İlaçlar bir verilip bir kesilirse mantar bağışıklık kazanıp daha şiddetli şekilde döner. Kuşa vereceği tahribatı bir kenara koyuyorum o konu çok ayrı.

Yuiiwxii

Yeni Üye
Kuşta mantar yoksa mikostatin vermeyin lütfen. İlaçlar bir verilip bir kesilirse mantar bağışıklık kazanıp daha şiddetli şekilde döner. Kuşa vereceği tahribatı bir kenara koyuyorum o konu çok ayrı.
Kuşumda kuruma hastalığı var göğüs kafesindeki yağlar gidiyor zayıfladı

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Kuşumda kuruma hastalığı var göğüs kafesindeki yağlar gidiyor zayıfladı
Kuruma hastalığı diye bişey yoktur, altında hastalık yatar
Sindirim sistemine bakteri yerleşir, yemi sindiremez, bağırsak florası bozulur ishal olur, kursak mantarı (megabacteri) olur yediğini kusar, öğütemez, üşütürse (cereyan, banyo sonrası balkon) kabarır yemeden içmeden kesilir, grip olur akciğerlere iner enfeksiyon kapar, sinüzit olur gözde ortaya çıkar, o kadar çok ki hastalık(inşallah hasta olmazlar🤲)
Bunların birini yaşarsa yemez içmez ve zayıflama(kuruma) başlar
Kuruma tekli hastalık değildir,

Elbesleme yapılmalı kilo kaybı önlenmeli takviyeler ile destek verilmelidir
Yoksa kayıp yaşanır
Bunların olmaması için...
Sağlıklı beslenmeli, hijyen olmalı, takviye verilmeli
Kaliteli yaşam şartları sağlanmalıdır
👍

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hayır ama kurumaya benziyor
Kuruma bir hastalık değildir. Kurumaya hastalıklar sebep olur. Uzman teşhisi olmadan bir mikostatin verip bir vermemek kuşu daha kötü yapar. Size tavsiyem kanatlı uzmanı veterinere götürün dışkı tahlili yaptırın.

Yuiiwxii

Yeni Üye
Kuruma bir hastalık değildir. Kurumaya hastalıklar sebep olur. Uzman teşhisi olmadan bir mikostatin verip bir vermemek kuşu daha kötü yapar. Size tavsiyem kanatlı uzmanı veterinere götürün dışkı tahlili yaptırın.
Mikostatini sürekli olarak veriyoruz zaten herhangi verdiğimizde daha da iyileşiyor o yüzden şimdilik veterinerlik bir durum yok iyileşiyor kuşum

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Mikostatini sürekli olarak veriyoruz zaten herhangi verdiğimizde daha da iyileşiyor o yüzden şimdilik veterinerlik bir durum yok iyileşiyor kuşum
Madem kullanıyorsunuz, veterinere götürmek istemiyorsunuz, tedavisini yapıyorsunuz konuyu çözüldü işaretliyorum ve kilitliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...