• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Çok yeniyim, minik sorular

Ece A.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yardımsever üye
Pek zor yahu gorsel isler benim icin 🙈
cok tesekkur ederimm ,) artik ogrene ogrene ilerleyecegim dediginiz gibi ben de ,)
Cok sevgiler ⚘️

Bu işleri daha iyi bilen arkadaşlarımız da görünce sizlere yönlendirme yapacaklardır🙌 sevgiler ve iyi geceler dilerim 🙏

caracas

Aktif Üye
yeni kafes
yeni kafes 2
Oldu galiba video,
Aslinda kafami karistiran sey kalabalik olmasi fakat icerdeki butun oyuncaklariyla cok guzel vakit geciriyor geldiginden beri.
Bir de alttaki dogal tunekleri de sevdi gibi.
Tek sorun sanirim celik ve beyaz olan yemliklerine yetisemeyip, ayagiyla ustlerine cikmasi :/
ayarlamaya calisiyorum caresizce :/

orta kosedeki tunekte tek ayagini kendine cekerek uyukluyor, gaga gicirdatiyor keyfi yerinde sanki ,)
20260314_022723.jpg

Bir de kare tunekte ayak durusu dogru mudur?
Yanlis mi takmisim?

20260314_024412.jpg

Son düzenleme:

caracas

Aktif Üye
Yeniden selamlar herkese ,)

Kuçuk beyin kafesini tamamladim, ikametgahi salonda ,)
Aksam 22.00 gibi kafesinin uzerini ortsem televizyon ve kosedeki sarı lambader isigindan etkilenmemesi icin ve herkes yatarken uzerini acsam sorun olur mu?
Sabah hava aydinlandiginda uzeri kapali olsun istemiyorum cunku.
Dogru olur mu boyle yapsam yahut bir oneriniz olur mu?

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye

Kuçuk beyin kafesini tamamladim, ikametgahi salonda ,)
Aksam 22.00 gibi kafesinin uzerini ortsem televizyon ve kosedeki sarı lambader isigindan etkilenmemesi icin ve herkes yatarken uzerini acsam sorun olur mu?
Sabah hava aydinlandiginda uzeri kapali olsun istemiyorum cunku.
Dogru olur mu boyle yapsam yahut bir oneriniz olur mu?
Biz akşam 22:00 gibi salonun ışığını kapatıyoruz, TV açık oluyor, rahatsız olmuyor, üst tüneğe çıkıp kafasını gömüp uyuyor. Zaten biz de 23:00 gibi salondan çıkmış oluyoruz.
Saat 22:00'den sonra kaça kadar oturuyorsunuz bilmiyorum, çok geç saatler değilse üzerini örtmeye gerek olmayabilir.

Son düzenleme:

caracas

Aktif Üye
Biz akşam 22:00 gibi salonun ışığını kapatıyoruz, TV açık oluyor, rahatsız olmuyor, üst tüneğe çıkıp kafasını gömüp uyuyor. Zaten biz de 23:00 gibi salondan çıkmış oluyoruz.
Saat 22:00'den sonra kaça kadar oturuyorsunuz bilmiyorum, çok geç saatler değilse üzerini örtmeye gerek olmayabilir.
Tesekkur ederim cevabiniza ,)
Bazen 02.00 buluyor, baktigimda evet uyuyor tarif ettiginiz sekilde Kuçuk da fakat saat gec olunca endiselendim :/

Tekrar tesekkur ederim 🌿

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
yeni kafes
yeni kafes 2
Oldu galiba video,
Aslinda kafami karistiran sey kalabalik olmasi fakat icerdeki butun oyuncaklariyla cok guzel vakit geciriyor geldiginden beri.
Bir de alttaki dogal tunekleri de sevdi gibi.
Tek sorun sanirim celik ve beyaz olan yemliklerine yetisemeyip, ayagiyla ustlerine cikmasi :/
ayarlamaya calisiyorum caresizce :/

orta kosedeki tunekte tek ayagini kendine cekerek uyukluyor, gaga gicirdatiyor keyfi yerinde sanki ,)
Ekli dosyayı görüntüle 102895

Bir de kare tunekte ayak durusu dogru mudur?
Yanlis mi takmisim?

Ekli dosyayı görüntüle 102897
Ben kare tüneğe karşıyım daha güzel tünek çeşitleri var. Kare köşeli yapısından dolayı bir süre sonra ağrı hissi , uyuşukluk gibi sorunlar çıkartır. Çapraz olsun diyorsanız halat tünekleri almışsınız zaten onların 1 tanesini kullanın her türlü şekle çevirebiliyorsunuz onlar daha rahat ve yumuşaktır üstünde uyumayı severler(o üstteki sarmal şeylerden bahsediyorum ama onların şekli değiştirilmiyorsa biraz daha büyük bir şey alabilirsiniz1773661291266.png halatın üstünde de dursun ayakları dinlenir). Onun dışında o merdiven çok işlevsiz olmuş açıdan mı öyle bilmiyorum ama merdiveni tırmanıyorsa ( hiç kullanmıyorsa köprü şeklinde yapmak daha mantıklı. Halat tünek yerine o merdiveni çapraz köprü olacak şekilde koyabilirsiniz daha eğlenceli olur zaten yatay telleri sık yukarı tırmanmasında bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.) kafasını kalamar kemiğine çarpar ya da orada sıkışır. Onun dışında suluğun su içme kısmı tünekle dik kesişsinler paralel olmasınlar daha rahat içer suyunu. Başka da bir şey yok güzel olmuş kafesi elinize sağlık.

caracas

Aktif Üye
Cok tesekkur ederimm ilac gibi geldi yazdiklariniz, sabahtan beri kusu dikizliyorum korkutmadan nereyi kullanip kullanmadigini diye ahaha gozlerim belermisti artik :/
Hemen yapiorum degisiklikleri 🙏

caracas

Aktif Üye
Ben kare tüneğe karşıyım daha güzel tünek çeşitleri var. Kare köşeli yapısından dolayı bir süre sonra ağrı hissi , uyuşukluk gibi sorunlar çıkartır. Çapraz olsun diyorsanız halat tünekleri almışsınız zaten onların 1 tanesini kullanın her türlü şekle çevirebiliyorsunuz onlar daha rahat ve yumuşaktır üstünde uyumayı severler(o üstteki sarmal şeylerden bahsediyorum ama onların şekli değiştirilmiyorsa biraz daha büyük bir şey alabilirsinizEkli dosyayı görüntüle 102995 halatın üstünde de dursun ayakları dinlenir). Onun dışında o merdiven çok işlevsiz olmuş açıdan mı öyle bilmiyorum ama merdiveni tırmanıyorsa ( hiç kullanmıyorsa köprü şeklinde yapmak daha mantıklı. Halat tünek yerine o merdiveni çapraz köprü olacak şekilde koyabilirsiniz daha eğlenceli olur zaten yatay telleri sık yukarı tırmanmasında bir sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum.) kafasını kalamar kemiğine çarpar ya da orada sıkışır. Onun dışında suluğun su içme kısmı tünekle dik kesişsinler paralel olmasınlar daha rahat içer suyunu. Başka da bir şey yok güzel olmuş kafesi elinize sağlık.
Bir sey daha sorsam,
Bu cocuk celik yemliginin kenarina cikip oyle yiyor.
Tunegi hafif alta koydum, hafif uste koydum, tam hizasina koydum kullanmadi :/
Hep yemliginin kenarina cikip da yiyor, ayaklari acimaz mi?
Ne yapabilirim baska?

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Cok tesekkur ederimm ilac gibi geldi yazdiklariniz, sabahtan beri kusu dikizliyorum korkutmadan nereyi kullanip kullanmadigini diye ahaha gozlerim belermisti artik :/
Hemen yapiorum degisiklikleri 🙏
Bekliyorum sonuçları. Benimki de öyle çelik yemliğe çıkıp yiyor tünekten yemiyor yesin yeter ki zaten çok uzun süre durmuyor orada. Yapılacak bir şey yok.

caracas

Aktif Üye
Tamammmdir cok sagolun gercekten ,) 🙏

Perinka

Yeni Üye
Sultan papağanı Kuçuk beyin yeni kafesi geldi, Şehmus hocam sağolsun yetisti imdadimiza sahane bir kafes edindik ,)
Lakin standart kare tunekler ve standart 100/200 ml suluk uymuyor tel araliklari geniş olduğu için.
Acaba bize bir öneriniz olur mu sabitleyebilmek açısından?
Daha doğrusu bilmediğim, "caracas böyle yapabilirsin, bunu dene" diyebileceğiniz püf noktaları var mıdır kafes ekipmanlarını sabitlemek için?
Bir de eski kafes düzeninin aynısını yapmayı planlıyorum, tek tünek yeterli midir sultan papağanı için yoksa bir kare tünek, bir kalın tünek bir tane de doğal zeytin yahut elma ağacı tünek koysam nasıl olur?
Yemlik, tünekten biraz yüksekte olacak sanırım, Demet hocam önermişti sağolsun ,)
Yeniden basic bir düzen oluşturur musunuz bizim için, en azından ben iyice öğrenene kadar ,)

Sonsuz teşekkür ederim buradaki herkese ,)
Kafes olculerimiz:

yükseklik: 83 cm
en: 47 cm
genişlik: 57 cm

Ekli dosyayı görüntüle 102854
Hayırlı uğurlu olsun,Küçük uzun yıllar burada mutlu olsun inşallah :) Şato gibi olmuş mimari olarak hehehe

caracas

Aktif Üye
Bekliyorum sonuçları. Benimki de öyle çelik yemliğe çıkıp yiyor tünekten yemiyor yesin yeter ki zaten çok uzun süre durmuyor orada. Yapılacak bir şey yok.
Merdiveni once kaldirdim, sonra icime sinmedi tekrar dediginiz gibi yatay koydum bu sefer, gormeliydiniz 1 saatte ozlemis gibi merdivenini tek ayagi merdivende tek ayagi tunekte asla birakmiyor aahahaha
gidip.gelip tirmaniyor iniyor, gagasiya seviyor eyvah eyvah :)))
walla efsane fikir oldu sagolun varolun 🙏

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Merdiveni once kaldirdim, sonra icime sinmedi tekrar dediginiz gibi yatay koydum bu sefer, gormeliydiniz 1 saatte ozlemis gibi merdivenini tek ayagi merdivende tek ayagi tunekte asla birakmiyor aahahaha
gidip.gelip tirmaniyor iniyor, gagasiya seviyor eyvah eyvah :)))
walla efsane fikir oldu sagolun varolun 🙏
Rica ederim hayırlı olsun Küçük bebişe.

caracas

Aktif Üye
Bir de oyuncaklarla ilgili bir sey sorsam?
saga sola bakinirken bir videoda kurumus portakal, greyfurt kabuklarindan oyuncak yapmislar ipe/cengele dizip.
Fakat firinlamislar.
Acaba firinlamak sart midir yahut dogal hallerinde kendiliginden kurusalar oyle kullansam bir sikinti olur mu?
Yanlis bir sey yapmak istemiyorum :/

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Bir de oyuncaklarla ilgili bir sey sorsam?
saga sola bakinirken bir videoda kurumus portakal, greyfurt kabuklarindan oyuncak yapmislar ipe/cengele dizip.
Fakat firinlamislar.
Acaba firinlamak sart midir yahut dogal hallerinde kendiliginden kurusalar oyle kullansam bir sikinti olur mu?
Yanlis bir sey yapmak istemiyorum :/
Ortam gerekli şartları sağlamadığı zaman kabukta en küçük bir küflü yeri kemirirse zehirlenme , kursak mantarı gibi hastalıklarla karşılaşır fırınlamak daha güvenilir anında sonuç verir.

caracas

Aktif Üye
Ortam gerekli şartları sağlamadığı zaman kabukta en küçük bir küflü yeri kemirirse zehirlenme , kursak mantarı gibi hastalıklarla karşılaşır fırınlamak daha güvenilir anında sonuç verir.
Anladiiim firinlamanin mantigi buymus demek ki :/
tamam o zaman firinlayayim bende ,)
Tesekkur ederimm ,)
Selamlar sevgiler ,)

caracas

Aktif Üye
Merhabalar yeniden ,)

Kafes araliklarimiz cok genis oldugu icin (3.5cm), hic bir pullu vidali tunek/oyuncak olmadi.
Bende zihnisinir projesi olarak tahta dil cubuklarini pul (rodela) olarak kullanip, yine kendi kelebek somunlariyla sabitledim ,)
Simdi acaba bu tahta dil cubuklarini bu cocuk kemirir mi?
Aslinda goruyorum bir cok oyuncakta kullanilmis, yurtdisinda satilan oyuncaklarda da kullanilmis fakat sizlere de sorup emin olmak istedim.

20260319_172901.jpg

Üst Alt