• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Çok yeniyim, minik sorular

caracas

Aktif Üye
Estağfurullah ne yorması. Bazı insanlar vakit kaybetsin zamanı geçsin diye yemliklere suluklara ulaşabilmesi biraz zor düzen yapıyorlar ama benimki ilk geldiğinde çok yapamıyordu hareketsizdi biraz ben kendim onu çevik hareketli yaptım düzeni de kaldı böyle değiştirmedim ama sizin düzeniniz de güzel. Sizin kafesinizin üstü açılıyor galiba oraya kendiniz tünek koyup yapabilirsiniz benimki kafes üstünde vakit geçirmeyi sevdiği için öyle bir şey aldım kapısının önündeki de salıncak kapısı büyük olduğu için oraya asıyorum orada sallanıyor canı istiyor yukarı da zincirleri kemiriyor halatla tırmanıyor canı istiyor yanıma geliyor bazen salona gidiyor koltuğun üstüne çıkıp dışarıyı izliyor kendi halinde takılıyor .
Simdi anladim, maksat hareket etmesi ama zorlanmamasi da, disari vakitlerinin de kaliteli olmasi sanirim.
Evet kafesin ustu aciliyor fakat bizde soyle bir dezavantaj var, evde iki de kedimiz var :/
Himbil kediler lakin istedikleri anda dogalarina uyacaklar :/
Kafesi salonda duvara sabitleyecegiz kedilerin ulasamayacagi sekilde, L demirlerle.
Kuçuk'u salacagim zamanlarda kedileri odalarina kapatacagim, ayrica evdeki raflarda duran bitkileri kaldirdim mecburen yerlerine Kuçuk için tunekler oyuncaklar koyacagim.
Simdilik duzeni boyle.oturtabildim 🤷🏼‍♀️
Bir anda geldi Kuçuk bize, reddemedik de cunku "sen almazdan disari salacagim" tehdidine maruz kaldim 🙈😅
Yani burda isler cok karisik aslinda aahahha kafam allak bullak, bu yuzden cok tedirginim ve 30 yillik kafam basmamaya basladi 😅

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Simdi anladim, maksat hareket etmesi ama zorlanmamasi da, disari vakitlerinin de kaliteli olmasi sanirim.
Evet kafesin ustu aciliyor fakat bizde soyle bir dezavantaj var, evde iki de kedimiz var :/
Himbil kediler lakin istedikleri anda dogalarina uyacaklar :/
Kafesi salonda duvara sabitleyecegiz kedilerin ulasamayacagi sekilde, L demirlerle.
Kuçuk'u salacagim zamanlarda kedileri odalarina kapatacagim, ayrica evdeki raflarda duran bitkileri kaldirdim mecburen yerlerine Kuçuk için tunekler oyuncaklar koyacagim.
Simdilik duzeni boyle.oturtabildim 🤷🏼‍♀️
Bir anda geldi Kuçuk bize, reddemedik de cunku "sen almazdan disari salacagim" tehdidine maruz kaldim 🙈😅
Yani burda isler cok karisik aslinda aahahha kafam allak bullak, bu yuzden cok tedirginim ve 30 yillik kafam basmamaya basladi 😅
Kedilerden saklamanız güzel olmuş. Parkur alanı yapmak çok iyi ya eğlenir odasında ben de öyle bir şey planlıyordum ev değiştirince siz yaptığınız zaman fotoğrafını görmek isterim. Merak etmeyin iyi ki gelmiş Küçük ailenize çok seveceğinizden ve alışacağınıza eminim kendileri çocuk ruhludur zaten canınız kaynar hemen :D.

caracas

Aktif Üye
Kedilerden saklamanız güzel olmuş. Parkur alanı yapmak çok iyi ya eğlenir odasında ben de öyle bir şey planlıyordum ev değiştirince siz yaptığınız zaman fotoğrafını görmek isterim. Merak etmeyin iyi ki gelmiş Küçük ailenize çok seveceğinizden ve alışacağınıza eminim kendileri çocuk ruhludur zaten canınız kaynar hemen :D.
Kedilerden saklayamayacagiz iste esas sorun orda 🙈😅
Kafes duvarda yuksekte sabit duracak lakin kedi bireylerle ayni ortami paylasacak :/
Acaip tedirginim bakalim nasil olacak ,)

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Kafes duvarda yuksekte sabit duracak lakin kedi bireylerle ayni ortami paylasacak :/
Kedilerle aynı ortamı paylaşması çok sıkıntılı kafesinin üstüne çıkarsa ve saldırmaya çalışırsa oradan kuş strese girer belki bir şekilde açabilir de orayı. İnşallah en iyisi olur.

caracas

Aktif Üye
Kedilerle aynı ortamı paylaşması çok sıkıntılı kafesinin üstüne çıkarsa ve saldırmaya çalışırsa oradan kuş strese girer belki bir şekilde açabilir de orayı. İnşallah en iyisi olur.
Evet evet o yuzden kedilerin ziplayamayacagi yukseklige asacagiz ama uyku yok bize uzun sure :(
Kuçuk'u uyudugumuz odaya alalim diye dusunduk fakat hem gun icinde yalniz kalacak ve oda nispeten soguk alti bos oldugu icin :/
Kara kara dusunuyoruz bakalim :/
Cok vaktinizi aldim n'olur kusura bakmayin.
Tekrar cokk tesekkur ederim.
Gelismelerden haberdar edecegim ,)
Sevgiler ,)

Nora

Aktif Üye
Öncelikle hayırlı olsun, dostunuzla sağlıklı uzun mutlu bir yaşam geçirmeniz dileğiyle.
Sizi uyarmak için yazıyorum çünkü benim de papağanım ve kedilerim var öncelikle papağanın kapısına çocuk kilidi vesair bir önlem alın çünkü kediler akıllı hayvanlar bir kere kapısının açılmasını öğrenirse sıkıntı ve çabuk öğrenirler , sadece merak amaçlı bile bulaşabilirler . Naçizane fikrim dikkatli davranmakta fayda var

caracas

Aktif Üye
Öncelikle hayırlı olsun, dostunuzla sağlıklı uzun mutlu bir yaşam geçirmeniz dileğiyle.
Sizi uyarmak için yazıyorum çünkü benim de papağanım ve kedilerim var öncelikle papağanın kapısına çocuk kilidi vesair bir önlem alın çünkü kediler akıllı hayvanlar bir kere kapısının açılmasını öğrenirse sıkıntı ve çabuk öğrenirler , sadece merak amaçlı bile bulaşabilirler . Naçizane fikrim dikkatli davranmakta fayda var
Cok tesekkur ederim ,)
Evet evet, kilit isini hallettik extra guvenlik kilidi ile.
Kafesini de L demirlerle ve saglam beton cengelleriyle duvara sabitleyecegiz, kedilerimin ziplayabilecegi max.yuksekligi hesaplasam da endiseliyim yine de dediginiz gibi ,(
Kafesin yaninda yoresinde altinda tirmanabilecekleri, destek alabilecekleri herhangi bir kaide de olmayacak.
Fakat iste en kotu ihtimalle Kuçuk bizim uyudugumuz odaya yerlesicek mecburen 🤷🏼‍♀️
Aslinda en bastan da odaya alabilirim fakat oda hem oldukca soguk 15 derece gibi temmuz agustos disinda, extra isiticiyla bile isinmiyor cunku alti bos odanin, tam giris :/
Bir de odayi sadece uyumak icin kullanioruz, tum gun yaninda oturmam imkansiz salonda calisiyorum cunku :/
Acikcasi devrelerim yanmak uzere benim de :(
Kuçuk bir anda geldi bize, alamam desem de "disari salacagim" tehdidiyle tamam demis bulundum :/
Kedilerimin biri 10 yasinda, digerini de aman vermeyin diye sahiplendik,
Simdiyse carsi karisti :(

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Cok tesekkur ederim ,)
Kafesini de L demirlerle ve saglam beton cengelleriyle duvara sabitleyecegiz, kedilerimin ziplayabilecegi max.yuksekligi hesaplasam da endiseliyim yine de dediginiz gibi ,(
Kafesin yaninda yoresinde altinda tirmanabilecekleri, destek alabilecekleri herhangi bir kaide de olmayacak.
Fakat iste en kotu ihtimalle Kuçuk bizim uyudugumuz odaya yerlesicek mecburen 🤷🏼‍♀️
Aslinda en bastan da odaya alabilirim fakat oda hem oldukca soguk 15 derece gibi temmuz agustos disinda, extra isiticiyla bile isinmiyor cunku alti bos odanin, tam giris :/
Bir de odayi sadece uyumak icin kullanioruz, tum gun yaninda oturmam imkansiz salonda calisiyorum cunku :/
Kuçuk bir anda geldi bize, alamam desem de "disari salacagim" tehdidiyle tamam demis bulundum :/
Bakarsınız merak etmeyin. Önemli olan dikkatli olmak en küçük bir dikkat hatası bile sonu kötü olabilir. Sizin yanınızda olduğu zaman dışarı salın onun dışı hep kafesi kilitli olsun noranın dediği gibi katılıyorum.

Nora

Aktif Üye
Cok tesekkur ederim ,)
Hiç korkmayın ☺. Endişe etmeyin. Sadece gözünüzü alışma sürecinde üzerlerinden ayırmayın ,bu beyefendiyi birkaç kez kafes üzerinden aldık, hâlbuki kendisini anca yaş mamaya alıştırdık. (Önceki sahip sadece kuru mama ile beslemiş)
Sadece merak etmiş ne var orada diye ☺

Son düzenleme:

caracas

Aktif Üye
Hiç korkmayın ☺. Endişe etmeyin. Sadece gözünüzü alışma sürecinde üzerlerinden ayırmayın ,bu beyefendiyi birkaç kez kafes üzerinden aldık, hâlbuki kendisini anca yaş mamaya alıştırdık. (Önceki sahip sadece kuru mama ile beslemiş)
Sadece merak etmiş ne var orada diye ☺Ekli dosyayı görüntüle 102427
Hahahaha guzelligine masallahlar olsunnn, tuyleri kadar ömrü olsun saglikla keyifle mirmirmir ,)
Ziplama olasiligini minimize ettik ama iste zihnim telas icinde av ve avci nasil olacak diye :/ anksiyete sahibi oldum olucam az kaldi aahhaha

caracas

Aktif Üye
Bakarsınız merak etmeyin. Önemli olan dikkatli olmak en küçük bir dikkat hatası bile sonu kötü olabilir. Sizin yanınızda olduğu zaman dışarı salın onun dışı hep kafesi kilitli olsun noranın dediği gibi katılıyorum.
Planlamayi kafamda yaptim, kedilerimin ayri bir odasi var balkonlu korunakli telli, tavana kadar da tirmalama direkleri, simdiye kdr tirmalama direginin ucuncu katina hic ulasamadilar defalarca gozlemledim, bu bana az cok max ziplama esigini gosteriyor aslinda fakat dogalari geregi bir anda degisebilir de durum :/
O yuzden Kuçuk'un kafesini sabitleyecegimiz yeri ayarladim henuz monte etmedik, cok uzattim ozur dilerim :/
Kisaca asiri panigim aaahhahaha 🙈

Nora

Aktif Üye
Planlamayi kafamda yaptim, kedilerimin ayri bir odasi var balkonlu korunakli telli, tavana kadar da tirmalama direkleri, simdiye kdr tirmalama direginin ucuncu katina hic ulasamadilar defalarca gozlemledim, bu bana az cok max ziplama esigini gosteriyor aslinda fakat dogalari geregi bir anda degisebilir de durum :/
O yuzden Kuçuk'un kafesini sabitleyecegimiz yeri ayarladim henuz monte etmedik, cok uzattim ozur dilerim :/
Kisaca asiri panigim aaahhahaha 🙈
Estağfurullah ☺ Ben de forumda yeniyim , aynı durumda sayılırız .Bu forum bilgi dolu ve forumdaki insanlar gerçekten ilgili ve nazik . Yönlendirme ilgilenme konusunda yardımsever insanlar.
Kediler konusuna gelirsek uyurken aynı oda da bırakmamanızı öneririm (gece çok hareketli benim yaramazlar) bu sebebten ayrı odalarda daha makul olur. Ne olur ne olmaz . Gündüz gözünüz üzerinde iken durum daha kontrol altında olur bu alışma sürecinde.

Bu arada çok teşekkür ederiz iyi dilekleriniz adına ☺🍀🍀🍀

caracas

Aktif Üye
Estağfurullah ☺ Ben de forumda yeniyim , aynı durumda sayılırız .Bu forum bilgi dolu ve forumdaki insanlar gerçekten ilgili ve nazik . Yönlendirme ilgilenme konusunda yardımsever insanlar.
Kediler konusuna gelirsek uyurken aynı oda da bırakmamanızı öneririm (gece çok hareketli benim yaramazlar) bu sebebten ayrı odalarda daha makul olur. Ne olur ne olmaz . Gündüz gözünüz üzerinde iken durum daha kontrol altında olur bu alışma sürecinde.

Bu arada çok teşekkür ederiz iyi dilekleriniz adına ☺🍀🍀🍀
Gercekten oyle, mucize gibi ciktiniz karsima hepiniz ve forum 🙏
Kul sıkışmayınca Hızır yetismezmis dedikleri ,)
Tekrar tesekkur ederim nezaketinize ayri ayri ,)

Nora

Aktif Üye
Kendi adıma konuşarak ; rica ederim, ne demek. Sizin açtığınız başlık vesilesiyle gözümden kaçan bir durum var mı diye kontrol ederken yeni bilgiler öğrendim.
🍀🍀🍀

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba o kadar büyük bir kitleye yardım eli uzatmaya, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ki.....
Dualar alıyoruz, aile sıcaklığı ile yaklaşıyoruz, korkuları hep birlikte yenmek için çabalıyoruz, yetmediğimiz yerde kanatlı uzmanına yönlendirme yapıyoruz, 81 ilimiz ayrıca yurtdışından misafirlerimiz yardım isteyen üyelerimiz oluyor ne mutlu bizlere ki böyle dönüşler alıyoruz😊🤲
Hepimiz gönüllüyüz, hiç bir karşılık beklemiyoruz yeter ki minik meleklerimiz sağlıklı olsunlar😊🤲

caracas

Aktif Üye
Merhaba o kadar büyük bir kitleye yardım eli uzatmaya, elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz ki.....
Dualar alıyoruz, aile sıcaklığı ile yaklaşıyoruz, korkuları hep birlikte yenmek için çabalıyoruz, yetmediğimiz yerde kanatlı uzmanına yönlendirme yapıyoruz, 81 ilimiz ayrıca yurtdışından misafirlerimiz yardım isteyen üyelerimiz oluyor ne mutlu bizlere ki böyle dönüşler alıyoruz😊🤲
Hepimiz gönüllüyüz, hiç bir karşılık beklemiyoruz yeter ki minik meleklerimiz sağlıklı olsunlar😊🤲
Gercekten de inanilmaz ve mukemmel bir amme hizmeti, cidden kelimenin tam karsiligi bu.
Iyi ki varsiniz hepiniz, ayri ayri minnettarim hepinize🙏❤
Isleriniz, guclukleriniz hep rast gitsin hep iyilerle iyi seylerle karsilasin hepiniz 🌿

Nora

Aktif Üye
İnanın bana dile getirilen kadar getirilmeyen birçok minnet iyi dilek dua sizlere ediliyor.
İyi ki varsınız 🍀🍀🍀

caracas

Aktif Üye
Ben yine bir şey sorsam, kafesinin içindeki tünekler kalın mı? Sultan papağanları için daha ince tünekler mi kullanmalıyız?
Bir iki yerde izledim, kalın tünekler jako çocukları için demişler :/
Forumda da aradım fakat bulamadım gözden kaçırdım sanırım:/

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Ben yine bir şey sorsam, kafesinin içindeki tünekler kalın mı? Sultan papağanları için daha ince tünekler mi kullanmalıyız?
Bir iki yerde izledim, kalın tünekler jako çocukları için demişler :/
Forumda da aradım fakat bulamadım gözden kaçırdım sanırım:/
Farklı kalınlıkta doğal ağaç tünekler kullanmanız ayak sağlığı için daha iyi olabilir.
Görseldeki tünekler kuşunuz için biraz kalın görünüyor.
Ne bu kadar kalın tünekler olmalı, ne de üzerinde durduğunda ayaklarının tamamen kapandığı, tırnaklarının neredeyse temas etmediği kadar ince olmalı.
Bu sınır aralığında farklı kalınlıktaki tünekler hem ayak sağlığı için hem de tırnaklarının doğal olarak törpülenmesi için daha uygun olur diye düşünüyorum.

Üst Alt