• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

çok hasta yardım

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Antibiyotik çok yakın zamanda kullandıysan doksisiklin etken maddeli ilaç kullan o yaptığı hareket üst solunum yolunu üşüttüğünden yapıyor gibi. Bu arada karaciğer koruyucusunu kesin alıp kullan ilaç yüklenmesi yaşamış hayvan bir yeri düzeltirken diğer yerden kötüye gitmesin

furkan er

Aktif Üye
Kardeşim yakınında astım için hava kullanan biri varsa. Onu çalıştır ilacını koy burnuna ver birde elektrolit vermeni öneririm ateşi vs varsa düşer. Kimi kullanmıyor ama ben kullanıyorum bu tğr ağır vakalarda. İkinci olarak son antibiyotik tedavisi ne zaman uyguladın arasında ne kadar zaman geçti 2 hafta vs geçtiyse antibiyotik vermek riskli olacaktır baharın dediği gibi ağır olur kursak mantarına çevirebilir.
2 hafta oldu antibiyotik vereli astım ilacı kullanan yok etrafımda veterinere mi gitmeliyim

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
2 hafta oldu antibiyotik vereli astım ilacı kullanan yok etrafımda veterinere mi gitmeliyim
En Güzel veterinere götürüp hava verirse bu daha iyi olur enfeksiyon testide yapar dışkısına üniversitelerde veteriner fakültesi bölümleri oluyor sizin orda var mı bilmem ama bakarlar

furkan er

Aktif Üye
En Güzel veterinere götürüp hava verirse bu daha iyi olur enfeksiyon testide yapar dışkısına üniversitelerde veteriner fakültesi bölümleri oluyor sizin orda var mı bilmem ama bakarlar
bu havada götürürsem daha kötü olmaz mı? aklım çok karıştı napıcam bilmiyorum bu havada çıkarırsam daha kötü olur sanki bide yakınlarda çok anlayan bir veteriner yok ben şiödi ne ilacı almalıyım

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Dışkıda anormallik var gibi gelmiyor bana enfeksiyon gibi b.ihtimalle solunumla alakalı bir sıkıntı var doksimis kullanmışmıydun ?

furkan er

Aktif Üye
dün veterinere götürdüm 3 günlük antibiyotik, vitamin, probiyotik verdi bugün ishal başladı daha kötüleşti sanırım ne olacak bilmiyorum sanırım kaybedeceğim

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
dün veterinere götürdüm 3 günlük antibiyotik, vitamin, probiyotik verdi bugün ishal başladı daha kötüleşti sanırım ne olacak bilmiyorum sanırım kaybedeceğim
ne gibi ürünler verdi şırıngaya mı çekti antibiyotik halsizleştirir

furkan er

Aktif Üye
ne gibi ürünler verdi şırıngaya mı çekti antibiyotik halsizleştirir
evet şırıngayla verdi lütfen dua edin çocuğumu kaybetmek istemiyorum 😣 6 gün sonra tekrar kontrole götüreceğim ilaçları bitince İnşallah düzelmiş olur ishal oldu onu nasıl önleyebilirim

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
patates haşlayıp veya pirinç lapası yedirmeye çalışabilirsin dal darı varsa darı ver

furkan er

Aktif Üye
İştah ve enerji nasıl inşallah tez zamanda sağlığına kavuşur
iştahı orta ne çok iştahlı ne az aç kalmayacağı kadar yiyor diyebilirim ama darıyı iştah ile yedi enerjisi yok tünekte duruyor arada tırmanıyor ama göz kenarları falan nemli hasta duruyor böyle görmek çok üzüyor İnşallah veterinerin verdiği ilaçlar iyi gelir çok teşekkür ederiz 😔🙏🏻

furkan er

Aktif Üye
Bütün konuyu baştan aşağı tekrar okudum tamamdır şuan. Dediği gibi şuan en makul olan son verdiği 3-3-3 ilaç vitamin probiyotik. Şuan ilacı kaldırabilmesi için yemesine çok dikkat et. Gerekirse dal darı aspur ve yulaf gibi kolay yenen tohumları önünden eksik etme bu süreçte. Eğer onlarıda çok iştahlı yemezse elle besleme yap.
çok sağolun