• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çok acil lütfen

Emrhst

Aktif Üye
Salmonella. Yerleri hiç dolmuyor. Başınız sağolsun 😔 🙏🏻
Sağ olun hocam bu illetin en başından belirtileri nedir hocam eşini ayırmıştım en azından onu koruyabileyim eğer aynı durumla karşılaşabilirsiniz kurtuluşu zor mu bunun

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Sağ olun hocam bu illetin en başından belirtileri nedir hocam eşini ayırmıştım en azından onu koruyabileyim eğer aynı durumla karşılaşabilirsiniz kurtuluşu zor mu bunun
En başından umarım kafesleri ayırmışsınızdır. Belirtiler fosforlu yeşile yakın dışkı. Aynı şekilde dengeyi sağlayamama uçmakta zorlanma uçtuğunda konacak yer bulamama başını istem dışı çevirme vs net şekilde anlarsınız zaten. Kafeste hijyenik ortam çok önemli. Bu bakteriler pis yeri çok severler ve çok çabuk ürerler. Ama tâbi sadede hijyenik koşullar etken değil. Bünye, genetik unsurlar vs Siz kafes ve ekipmanları komple elden geçirin. Elinizde virkon s varsa güzelce temizleyin. Tahta ise tünekleri ocakta ısıtın mikroplar ölsün. Virkon s yoksa karbonat yada sirke. Yada iyice arındırmak koşuluyla çamaşır suyu.

Emrhst

Aktif Üye
Hocam genel olarak 2 aya yakındır ayrılar vefat eden kuşun ayağında bir sakatlık olmuştu ondan dolayı ayırmıştım geri koymak nasip olmadı hocam çok şükür bu belirtilerden yok ama dışkısının rengi biraz canımı sıktı belirti olablir mi

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Hocam genel olarak 2 aya yakındır ayrılar vefat eden kuşun ayağında bir sakatlık olmuştu ondan dolayı ayırmıştım geri koymak nasip olmadı hocam çok şükür bu belirtilerden yok ama dışkısının rengi biraz canımı sıktı belirti olablir mi
Yok hayır alakası bile yok. İnternetten bakın salmonella dışkıları diye. Ferah olsun içiniz. Kalamar kemiği yada mineral blok tüketimi nasıl fazla tüketiyor izlenimi verdi dışkılarda. Siz entrobac verin üç gün üst üste suyu tazeleyerek. Haftada bir gervit. Sağlıklı iken bağışıklığı yüksek tutun ki hastalıklara açık olmasın.

Emrhst

Aktif Üye
Yok hayır alakası bile yok. İnternetten bakın salmonella dışkıları diye. Ferah olsun içiniz. Kalamar kemiği yada mineral blok tüketimi nasıl fazla tüketiyor izlenimi verdi dışkılarda. Siz entrobac verin üç gün üst üste suyu tazeleyerek. Haftada bir gervit. Sağlıklı iken bağışıklığı yüksek tutun ki hastalıklara açık olmasın.
Çok sağolun hocam yorumunuz için,haftada bir bt ve gervit veriyorum bir gün aralıklarla iki gün de üst üste entrobac veriyorum şuan evet kalamar kemiğine kuyruk altı kısmını çok sürtüyordu 10 gün önce blok taşı aldım mamaistten sürekli yanında

mahmut27371

Yeni Üye
Kuşum biraz önce bir anda hareketsiz kaldı ve sadece gözleri açık onun dışında hareket edemiyor ailem veterinere götürme gerek yok diyor daha fazla yorma hayvanı yapabilecek bir şeyim var mı yoksa her şey bitti mi
benim kusumda böyle olmuştu duvara carpmisti.ben basina ve sırtına hafif soguk suyu elimle damlattim 2 3 damla dene bi

Emrhst

Aktif Üye
benim kusumda böyle olmuştu duvara carpmisti.ben basina ve sırtına hafif soguk suyu elimle damlattim 2 3 damla dene bi
Tavsiyen için teşekkürler ederim ama benim kuşum salmonella hastasıydı iç organlara zarar veren bir mantar hastalığı çok az bile ilerlediği zaman kurtulması zor bir hastalık hocalarım yazmışlar dikkat et sende bu hastalığa yakalanmasın

mahmut27371

Yeni Üye
Tavsiyen için teşekkürler ederim ama benim kuşum salmonella hastasıydı iç organlara zarar veren bir mantar hastalığı çok az bile ilerlediği zaman kurtulması zor bir hastalık hocalarım yazmışlar dikkat et sende bu hastalığa yakalanmasın
onceden yaşadım sanırım.disi kusumun gagasi falan yamuk uzamisti,gozlerinin cevresi yara olmuştu sonra öldü zateb

ULTOR

Yeni Üye
Başınız sağolsun. Gerçekten yerleri dolmuyor.

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Maalesef son ilaçlarını temin edemeden dün akşam 6 yıllık arkadaşım vefat etti yeri hiç kapanmıcak bir boşluk hissi bıraktı geride sonra biraz araştırdıktan sonra tam adını hatırlamıyorum ama som ile başlayan bir hastalığın bütün belirtileri vardı kafayı istemsizce kontrol edememe geriye doğru takla atar gibi uçma yeşil yapışımsı dışkı daha 3 gün önce sağlıklı bir şekilde ötüp yem yiyen bir kuş nasıl bu hale geldi anlamadım
Başınız sağolsun 😞

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Başınızsi sağ olsun. 😞

Üst Alt