• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çiftleşmeme sorunu

Renklihayat

Yeni Üye
Merhaba iyi forumlar benim 3 tane muhabbet kuşum var mavi erkek 1 yıldan fazla yeşil dişi ise Şubat ayından beri benimle. mavi kuşum kaçtığında dişi kuşum üzüldüğü için siyah erkek kuşu aldım küçüktü o da 3aydır benimle

Mavi erkek ile yeşil dişi aynı kafeste sonradan aldığım erkek kuşum ise ayrı kafeste. Mavi erkekle yeşil dişi kafalarını kaşıyorlar öpüşüyorlar ama bir türlü çiftleşmiyorlar her şeyi aldım mama, kızıştırıcı ilaç , kalamarlı kemiği ama çiftleşmiyorlar 5 ay oldu. Diğer erkek kuşu koydum ama dişi ona saldırıyor. 3 ü bir aynı kafeste olunca erkekler kavga ediyor. Ben yapmam gerekiyor bilemedim mavi ile yeşil kafa kaşıyor 5 ay oldu bu saatten Sonra çiftleşirler mi ?

Bahar Y.

Müdavim
Anlaşan kuşlar aynı kafeste kalsın, ayak atma gaga kaşıma varsa çiftleşirler

Renklihayat

Yeni Üye
Sanırım kaçmış geri bulunmuş bende pek anlayamadım :D
Evet tam olarak öyle oldu. Birde fotoğraftaki 5 aydır beraber olduğu maviyi ayırıp diğer kuşu koymuştum dişinin yanına normalde kafesin kapısı açıkken dışarıya çıkmayan dişi kuşum kafesin kpısını açıp ayırdığım mavi erkek kuşun kafesinin üstünde bekliyordu baktığımda pencereler de açıktı onun yanına gitmiş sadece

Bahar Y.

Müdavim
Kafesin kapağını nasıl açabiliyor ki, şans eseri gitmemiş olabilir fakat çok riskli benim bir kuşum geçenlerde ihmalkarlığım yüzünden pencereden uçtu, sonrası fazlasıyla vicdan azabı oluyor çok dikkat edin

Renklihayat

Yeni Üye
Kafesin kapağını nasıl açabiliyor ki, şans eseri gitmemiş olabilir fakat çok riskli benim bir kuşum geçenlerde ihmalkarlığım yüzünden pencereden uçtu, sonrası fazlasıyla vicdan azabı oluyor çok dikkat edin
Kafesin kapısının yayı bozulmuştu kapı tutacağı kullanıyordum galiba arasından çıkmış bende anlayamadım