• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Cennet papağını tırnak ısırması

Osbutr

Yeni Üye
Arkadaslar kusum daha 3 aylık bile değil. 1 ay falan oldu eve geleli. Yabaniydi ben alıştırdım. Baya alıştı yanımızdan ayrılmıyor ama çok kemiriyor. Özellikle durmadan tırnağımı kemiriyor ve kuvvetli kemiriyor bu alışkanlıgından nasıl vazgeçirtrcrğim?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba,kuşlarda kemirme alışkanlığı olabiliyor birçok kuş türünde var bunun için mümkün mertebe tırnağınızdan uzak tutmak ☺

Osbutr

Yeni Üye
Merhaba,kuşlarda kemirme alışkanlığı olabiliyor birçok kuş türünde var bunun için mümkün mertebe tırnağınızdan uzak tutmak ☺
Biliyorum ama aşırı derece kemiriyor. Zorla parmağıma gelip kemiriyor. Artık sert ısırmaya basladı. Düşük seviyede acı sürsem veya sevmedipi birşey varsa onu sürsem benden uzaklasır mı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İkisi aynı değil mi? Birde erkek mi bunu bilebilir misiniz
Aynı familyanın farklı türleri. İkisi aynı değil yani. Çatı kontrulü yaparak anlayabilirsiniz. İki bacak arasındaki kemiğe işaret parmağınız sığıyorsa dişi sığmayıp bir iki ml lik bir ara varsa erkektir. Yani kemikler çok yakında erkek açıklık varsa dişidir.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Biliyorum ama aşırı derece kemiriyor. Zorla parmağıma gelip kemiriyor. Artık sert ısırmaya basladı. Düşük seviyede acı sürsem veya sevmedipi birşey varsa onu sürsem benden uzaklasır mı
Kuşların tad almada acıyı algılamazlar. Aksine severler. karanfili parmaklarınızda yuvarlayıp kokusunu sindirin. Kuşlar karanfili sevmez diye biliyorum. Bir deneyin isterseniz.

Osbutr

Yeni Üye
@Semiha S. Hocam kuşum parmağıma kusma işlemi yaparak beslemeye calısıyor neden

Osbutr

Yeni Üye
Kızışmış parmağınızı eş sanıyor bu durumda. Eş almanız uygun olur.
Eş almak istemiyorum. Kuş daha yavru diye biliyorum. Kızıştıgını bende farkettim daha çok erken değil mi? 1 aydır benimle alırken 3 aylık bile değildi. Gagasındaki siyahlık yeni gitti

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eş almak istemiyorum. Kuş daha yavru diye biliyorum. Kızıştıgını bende farkettim daha çok erken değil mi? 1 aydır benimle alırken 3 aylık bile değildi. Gagasındaki siyahlık yeni gitti
Bazen erken kızgınlık durumu olabiliyor. 🤷🏼‍♀️

aron

Yeni Üye
Elimde büyüyen forpus papaganim icin de durum ayni :) Dogalarinda var bu sekilde zaman geciriyorlar herseyi kemirerek isirarak kesfediyor ve oynuyorlar. Vazgecirmek icin yontemleri denedim ama bence bunun bir cozumu yok kivrik gagalilarin cogu boyle

Üst Alt