• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Büyük çapta geviş hareketi

Atahan Derman

Aktif Üye
Kuşum boncuk 1 aydan beri geviş getirme tarzı hareket yapıyor.Yem yedikden hemn sonra suya koşuyor 7,8 yudum içiyor.Ve ağzını açıp ileri uzatıyor birşey getirecek gibi.Ve su içince ağzından çıt çıt ses geliyor yem var gibi.Halinde dışkısında hiç bir sorun yok herzamnki gibi ama bu neden oluyor?

Atahan Derman

Aktif Üye
Grit ve Probiyotik kullanıyorum Grit vermiyordum normalde.6 ay önce Kum kullanıyordum yani 6 ay aralıksız sonra 2 ay kestim hem dışkıda yem hemde bu hareket başladı.20 günden beri şimdi kullanıyorum.Proyotik: Probiacti-bird uzun sürede etki gösteriyor galiba.

Atahan Derman

Aktif Üye
Aslında bu olaya neler sebeb olur bi yazayım: 1-Salıncak vardı cammımsı gibi onu kemiriyordu daha koymuyorum boğazına vs kalır korkuyorum ama bu düşük ihtimal hep yapardı yokaa bu hareketi,su içerken yapıyor.2-Menekşe yaprağı yedi 6 ay önce bu durumda olanaksız bence hem 6 ay oldu hemde zehirsiz.3-Fazla kum yemiş olabilir.

Atahan Derman

Aktif Üye
Kumu haftada 1 gün takın olmadı birde öyle bakalım. Her ihtimale karşı dışkı resmi paylaşın isterseniz
Başka formdan bilgi alıyordum yazayım.Şöyle; mantar başlamış oluyor zaten ve orta safhada kuş rahatsızlık hissediyor ve yem ile mantarlı ortam daha da kuşu irite ediyor. Bunu ara ara kuşlara yapıyoruz. Bu beşeri bir ilaç ve dozu tek damla çok çok düşük (1/10 gibi)

3 gün sonunda toparlama ve kursakta mantar erimeye başlıyor çünkü ilaç direk kursağa gidiyor. Günde tek doz bu.

İlerleme olursa kusma salya vb. günde iki doz yapılıyor ve 5 gün.

Sizinki hafif durumda seyrediyor gibi.

Dışkılar nasıl? Her gün düzenli probiyotik devam edin. Probiacti fena değildir. Kullanın faydası olur.

Kaplar ve sulukları çok iyi dezenfekte edin. Mantar onlara da bulaşır kuştan Evde iseniz kaplarını ve suluğunu günde iki kez değiştirin.

Atahan Derman

Aktif Üye
Bende martar'dan korkuyordum çünkü hafifden rahatsız Kullanalım.

Atahan Derman

Aktif Üye
Dışkı vs video hepsi gözden geçirildi.Ve önlem amaçlıda veriliyoer biliyorum.

Atahan Derman

Aktif Üye
Ya mantar belirtisi hiç yok ama anlamıyorum yinede önelm amaçlı verelim.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yedikleri ile ilgilidir.. hastalık görünmüyor ama siz yine de sindirim duzenliyici kullanın diyazm veya Entrobac olabilir bide videoda sakıncalı konuşmalar var onu silerseniz sevinirim 😊👍

Atahan Derman

Aktif Üye
Şehmus abi video'da hiç fark etmedim kusura bakma.Sindirim için Probiacti-bird kullanıyorum,Grit kum kullanıyorum.Korkudan mikostatin aldım önlem amaçlı kullansam bi sorun olurmu.1 ay oldu geçmedi aslında Mantardan korktum.Önlem amaçlı kullanmamı tavsiye edermisiniz.

Atahan Derman

Aktif Üye
Başka forumda sindirim ile problem ya da mantar olabilir mikostatin önerdiler fakat kullanmak istemiyorum bişe yoksa kuşta.Şimdi aldım ama siz yazdınız kullanmıcam galiba.Kuşum 1 aydan beri yem yiyor yedikden sonra suya koşuyor sindirmeye çalışır gibi anlamadım ya.): Ne yapayım bilmiyorum Şehmus abi Hiç bir hastalığı yok ?

Atahan Derman

Aktif Üye
1 ay oldu probiacti-bird kullanıyorım 4 gün ara ile.grit kum kullanıyorum.Ya anlamıyorum Kuşumda hiç bir hastalık belirtisi yok.Ama şu ağız açma durumu mevcut,bunu yem yedikden sonra kum yedikden veya gaga taşı yedikden sonra gidip 7,8 yudum su içiyor ve ağzını böyle açıp sanki geviş getiriyor Sindirim sorunu olsa geçerdi Probiacti-bird acaba fazla etkimi göstermiyor.Artık son çare mantar geldi aklıma ama onunda belirtisi yok.Ama bugün Mikostatin aldım kullanmalımıyım Ne yapayım :cry:@Ronay Ayk @Şehmus BAKIR. Önlem amaçlı kullansam zararı olur bence.hala tam neyi var anlamadım.İstanbul Vetform Hazımsızlık demişti 20gün grit kullanın dedi.kullanıyorum.

Atahan Derman

Aktif Üye
Göğüs kemiğinde sivrileşme vs yok kursak normal şişme yok.Konuşuyor herşeyi yapıyor ama geçmedi hala ):.

Atahan Derman

Aktif Üye
Kafes içinde kendi kendine kur yapıyor kafes telleri ile konuşup yem getiriyor.

Atahan Derman

Aktif Üye
Mantar olduğunu sanmıyorum gerçekten Çünkü dışkıya temas vs aklınıza gelecek hiç bir ihtimal yok.Kuşların yuvasını 20 gün değişmeyenler var ve kuşlarında bir şey yok bizmi çok düşüyoruz üstlerine. ben 3 günde temizliyorum başka kuşla teması yok tek besliyorum.Sindirimde sıkıntı var galiba 🤦Keyfi yerinde tüy döneminde susmak bilmiyor herşey yolunda.