• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bumblefoot hastalığı

Ozgee

Yeni Üye
Merhaba. Kuşumun ayaklarında yaralar çıkmaya başlamıştı ve bumblefoot hastalığı olduğunu anladık. Bölgeyi temizleyip rif ampul ile travazol krem sürüyoruz ama geçmiyor parmaklarının bazılarını kullanmakta zorlanıyor. Bu durum için veya ilerlememesi için ne önerirsiniz?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba. Kuşumun ayaklarında yaralar çıkmaya başlamıştı ve bumblefoot hastalığı olduğunu anladık. Bölgeyi temizleyip rif ampul ile travazol krem sürüyoruz ama geçmiyor parmaklarının bazılarını kullanmakta zorlanıyor. Bu durum için veya ilerlememesi için ne önerirsiniz?
Kusunuzda yağlanma varmı vitamin takviyesi yapın. Bir fotoğraf atın ustadlardaa baksin

Ozgee

Yeni Üye
Kusunuzda yağlanma varmı vitamin takviyesi yapın. Bir fotoğraf atın ustadlardaa baksin
Evet yağlanması var. Yara dişi kuşumun ayağında iki ayağında da oluştu ama nasil durdurabiliriz bilmiyorum. Her gün düzenli kafesi dezenfekte edip ayağını sabah aksam temizleyip kremliyoruz ama ayaklarını hiç kullanamayacak duruma gelmesinden korkuyoruz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Evet yağlanması var. Yara dişi kuşumun ayağında iki ayağında da oluştu ama nasil durdurabiliriz bilmiyorum. Her gün düzenli kafesi dezenfekte edip ayağını sabah aksam temizleyip kremliyoruz ama ayaklarını hiç kullanamayacak duruma gelmesinden korkuyoruz
Öncelikle kusunuzda yağlı tohum vermeyin egzersiz yaptırın. A vitamini eksikliği ayaklara etki ediyor. Dışkı kontrolü yapın. Yemesi nasıl. Veterinere götürme şansınız varsa götürün farklı hastalıklar olabilir bakteri hastalıkları yayılmaya müsait hastalıklardır. Kuşun ayağına sıçramış olabilir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu arada plastik tünek kullaniyosaniz kullanmayın ve kafesini temiz. Tutun

Ozgee

Yeni Üye
Öncelikle kusunuzda yağlı tohum vermeyin egzersiz yaptırın. A vitamini eksikliği ayaklara etki ediyor. Dışkı kontrolü yapın. Yemesi nasıl. Veterinere götürme şansınız varsa götürün farklı hastalıklar olabilir bakteri hastalıkları yayılmaya müsait hastalıklardır. Kuşun ayağına sıçramış olabilir
Yem olarak ne vermem gerekiyor peki? Dal darıyı çok seviyor yemesi de güzel gayet. A vitamini eksikliği varsa bunu nasıl giderebilirim? Veterine götürdüm fakat sadece antibiyotik sprey verdi ve onu kullanmamı söyledi. Onu da kullanıyorum diğer türlü malesef anlayan ve çok ilgili davranan bir veteriner yok cevremde

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yem olarak ne vermem gerekiyor peki? Dal darıyı çok seviyor yemesi de güzel gayet. A vitamini eksikliği varsa bunu nasıl giderebilirim? Veterine götürdüm fakat sadece antibiyotik sprey verdi ve onu kullanmamı söyledi. Onu da kullanıyorum diğer türlü malesef anlayan ve çok ilgili davranan bir veteriner yok cevremde
Dal darı vermeyin. Avisol a kullanin. Yulaf Nijer gibi tohumları vermeyin. Yeşillik verin haftada 2 kez. Ayaklarına batikon sürebilirsiniz üzerine krem sürün.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Sadece ayaklarda mi yara var ? Cerede var mı? Teşhisi kim koydu? Tahlil veya röntgen yapıldı mı?

Ozgee

Yeni Üye
Sadece ayaklarda mi yara var ? Cerede var mı? Teşhisi kim koydu? Tahlil veya röntgen yapıldı mı?
Safece ayak altlarında tabanda var cerede yok herhangi bir yara ayağının altındaki yaralarla da hiç uğraşmıyor kaşıma felan da yok. Veterine götürdüm önce bana sadece antibiyotik bir sprey verdi bunu kullan dedi. Onu da kullandım fakat diğer ayak parmağının altında da cıktı. Bu sefer facebook ta büyük muhabbet kuşu grubuna yazdim ve ordaki yetkili bilen kişiler krem kullanmamı söylediler. Kullandım fakat bu sefer ayakları şişmeye başladı. Tedaviyi öneren kişiyle antibiyotik başladık. 2 buçuk gün kullandım kusun ayaklarının şişi indi fayda etti fakat bu sefer çok su içmeye başladı. Su gibi oldu ishal oldu (hatta size daha önce yazmıştım probiyotik kullanıyorum su içmesi normale döndü ve dışkı katilasmaya başladı.) Ayağının yarası bir parmakta daha küçük cıktı. Bu durumda burdaki kişilerden de yardim almak istedim. Yoksa ayak parmaklarını kullanamıyor hale geliyor. Kuşumun durumu bu özetle. Inanın ben kuşu ilçeden merkeze götürüyorum 3 tane veterinere götürdüm ama bana tedavi bile doğru düzgün önermiyorlar. Hatta birisi iyi bir üreticiye danışman daha iyi olur bile dedi. Malesef çaresizimbu konuda.

aycacem

Yeni Üye
Kısımda bumblefoot var veteriner hergun batikon surun dedi başka yapmam gereken bir şey var mı basamiyor üstüne pek kesin gecirebilrmiyom bu rahatsızlığı neler yapmam lazim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kısımda bumblefoot var veteriner hergun batikon surun dedi başka yapmam gereken bir şey var mı basamiyor üstüne pek kesin gecirebilrmiyom bu rahatsızlığı neler yapmam lazim
Merhaba. Yeni konu açıp kuşunuzun fotoğrafını ve kullandığınız ilaçları yazarsanız bakalım.

Üst Alt