• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Boncuk&Yağmur İlk Kuluçka

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Biliyorsunuz daha önceden Fıstık ve Boncuk'un kuluçkasından 19 yumurta olmuş ve hepsi boş çıkmıştı.
Sorunun Boncuk'ta mı olduğunu yoksa Fıstık iri olduğu için dölleme olmadı mı merak ettiğim için Fıstık'ı Boncuktan ayırıp Yağmurun kafesine alıp Yağmur'u da Boncuk 'un kafesine almıştım.

Bizim oğlan başlarda ne zaman dışarı çıksa Fıstığın peşinden ayrılmasa da aylar sonra fikir değiştirip Yağmur'u ikna etti. Yağmur cadısı pek yüz vermiyordu ama Boncuğun karizmasına kim hayır diyebilir?😀

Eskiden yanına erkek kuş değil erkek sineği bile yanaştımayan cadı şimdi böyle. 🤣

20220704_184747.jpg

Yuvalığın kapısını kapatmıştım. Geçen hafta Yağmur kapalı olan kısımla uğraşıp durmaya başlayınca bir şeyler değiştiğini anladım. Akşamına da annem çiftleştiklerini görmüş. 😀
Bugünde ilk yumurtamız gelmiş. 😍

20220708_185321.jpg

Yağmur yapı olarak küçük olduğu için yumurtlama dönemiyle ilgili biraz çekincem vardı ama şükür sorunsuz gelmiş ilk yumurta. Umarım diğerleri de öyle olur. 🤗

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Biliyorsunuz daha önceden Fıstık ve Boncuk'un kuluçkasından 19 yumurta olmuş ve hepsi boş çıkmıştı.
Sorunun Boncuk'ta mı olduğunu yoksa Fıstık iri olduğu için dölleme olmadı mı merak ettiğim için Fıstık'ı Boncuktan ayırıp Yağmurun kafesine alıp Yağmur'u da Boncuk 'un kafesine almıştım.

Bizim oğlan başlarda ne zaman dışarı çıksa Fıstığın peşinden ayrılmasa da aylar sonra fikir değiştirip Yağmur'u ikna etti. Yağmur cadısı pek yüz vermiyordu ama Boncuğun karizmasına kim hayır diyebilir?😀

Eskiden yanına erkek kuş değil erkek sineği bile yanaştımayan cadı şimdi böyle. 🤣

Ekli dosyayı görüntüle 28584

Yuvalığın kapısını kapatmıştım. Geçen hafta Yağmur kapalı olan kısımla uğraşıp durmaya başlayınca bir şeyler değiştiğini anladım. Akşamına da annem çiftleştiklerini görmüş. 😀
Bugünde ilk yumurtamız gelmiş. 😍

Ekli dosyayı görüntüle 28585

Yağmur yapı olarak küçük olduğu için yumurtlama dönemiyle ilgili biraz çekincem vardı ama şükür sorunsuz gelmiş ilk yumurta. Umarım diğerleri de öyle olur. 🤗
Maşallah 🥰 ne kadar bereketli kuşlarınız var 😇

Mert.

Eski Forumcu
Maşallah insalalh sağlıklı çıkarlar

Bahar Y.

Müdavim
Hey maşallah, sağlıkla çıkar inşallah yavrular, demek yanına yaklaştırmayan cadılarda yumurtluyor 🤣
Umutsuzluk yok hayallere devam o zaman... 🥳

Yigit K.

Paylaşımcı
Maşallah. Sağlıklı uzun ömürlü olurlar İnşallah.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah 🥰 ne kadar bereketli kuşlarınız var 😇
Teşekkür ederiz. 😊 Boncuk ve Yağmur için bir şey diyemiyorum bir hafta sonra bakacağız artık. 🤭

Maşallah insalalh sağlıklı çıkarlar
İnşallah. 🤗

Hey maşallah, sağlıkla çıkar inşallah yavrular, demek yanına yaklaştırmayan cadılarda yumurtluyor 🤣
Umutsuzluk yok hayallere devam o zaman... 🥳
Amin inşallah canım. Aynen o yüzden umutla beklemeye devam. Senin yavrularıda göreceğiz inşallah. 🤭 Lakin yavrular büyüyünce asıl sorun başlıyor. Evde kuş sürüsü olacak.😀

Maşallah. Sağlıklı uzun ömürlü olurlar İnşallah.
İnşallah.

Teşekkür ederiz.😊 Darısı başına inşallah. 🤭

Teşekkür ederiz abi. 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 29080

Güncelleme.
Dün itibariyle beşinci yumurtamız geldi. Yağmur üçüncü yumurtadan sonra yatmaya başladı kuluçkaya.
İlk baktığımda yumurtalar boştu o yüzden Boncuk yine baba olamayacak, galiba bizim oğlan kısır diyordum. 😀 Lakin dün baktığımda 2 tanesi damarlanmaya başlamış. 🥳

Mavi ve liladan ne renk yavrular gelecek çok merak ediyorum.

Mert.

Eski Forumcu
Nasıl bakıyorsun yumurtaya bende 6 tane var yumurta 5 temuz da yumurtlamaya başladı nerdeyse 13 gün oldu nerdeyse nasıl bakcam

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 29080

Güncelleme.
Dün itibariyle beşinci yumurtamız geldi. Yağmur üçüncü yumurtadan sonra yatmaya başladı kuluçkaya.
İlk baktığımda yumurtalar boştu o yüzden Boncuk yine baba olamayacak, galiba bizim oğlan kısır diyordum. 😀 Lakin dün baktığımda 2 tanesi damarlanmaya başlamış. 🥳

Mavi ve liladan ne renk yavrular gelecek çok merak ediyorum.
Maşallah, sağlıklı ve sorunsuz bir kuluçka geçirirsiniz inşallah.
Gelecek yavrular konusunda ise kan hattı belirleyici olacaktır, atalarda ne varsa ve baskınlık hangisindeyse ona göre yavrular çıkar. Sürprizlere açık bir süreç olacak, konuyu güncel tutmanızı rica ederim. Bu süreci hep birlikte tecrübe edelim

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Maşallah, sağlıklı ve sorunsuz bir kuluçka geçirirsiniz inşallah.
Gelecek yavrular konusunda ise kan hattı belirleyici olacaktır, atalarda ne varsa ve baskınlık hangisindeyse ona göre yavrular çıkar. Sürprizlere açık bir süreç olacak, konuyu güncel tutmanızı rica ederim. Bu süreci hep birlikte tecrübe edelim
Amin inşallah. 🤗

Maalesef ikisininde kan hattını bilmiyorum ama Boncuk 'un kızkardeşi mor renkti, Yağmurdan daha koyuydu rengi.

Umarım güzel sürpriz renkler olur, malum Bulut ve Limonun iki kuluçkası da pek sürpriz yapmadı bize. Çoğunluk sarı ile yeşil ve gri arası bir renk oldu. 😅

Bu aralar yoğunum biraz bu aydan sonra azalacak yoğunluğum ama elimden geldiğince güncel tutarım inşallah. 🤗

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Maşallah kardeşim hadi bakalım hayırlısı olsun üretime son hız devam mı?