• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Boncuk&Yağmur İlk Kuluçka

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR abi bir şey soracağım. Boncuk ve Yağmurun ilk kuluçkası ikiside acemi olduğu için bilemediler mi beslemeyi acaba diyorum. Şu an iki yavru var. Yağmur üzerlerinde yatsada yine beslemiyor. Boncukta yuvaya giriyor Yağmura yem kusuyor ama yavruları beslemiyor. Ben kürdanla besliyorum saat başı. Şimdi sorum şu; bu sıpalar sonradan öğrenir mi beslemeyi yoksa hepten bana mı postalayacaklar besleme işini acaba? 😀 Ya da öğrenmeleri için yapabileceğim bir şey var mı?

Ölen yavruya hala üzülüyorum, Yağmurun huyunu bilmediğim için çok açıp bakmamıştım yuvaya. Keşke sürekli kontrol etseymişim. Limon iyi baktığı için Yağmur'un acemilikten bakmayacak olması hiç aklıma gelmedi açıkcası,ders oldu bana.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Ekli dosyayı görüntüle 30287

Büyüyoruz. 🥰

2 ve 3 numara tüylenmeye başladı.Merakla ne renk olacaklar diye bekliyorum.
Yağmur 6 yavru yapmıştı, biri ölünce 5 kaldı. Bu sürede Limon yuvada son yavru varken yine yumurta yapınca aldım yumurtaları, Bulut ile de ayırdım. Yumurtalardan bir tanesini de deneme amaçlı Yağmurun yuvasına koymuştum. Yaptığı yumurtalar doluymuş yine, damarlanmaya başladı o da. 🤭

Yalnız 2 numaranın ayağında bir sıkıntı mı var yoksa büyüdükçe düzelir mi emin olamıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 30288

Halı üzerinde ayakları böyle,kelepçe takmalı mıyım? 10 günlük oldu şu an.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Resim açılmıyor kardeşim yavrunun ayakları çarpraz mı?

Bahar Y.

Müdavim
Ekli dosyayı görüntüle 30287

Büyüyoruz. 🥰

2 ve 3 numara tüylenmeye başladı.Merakla ne renk olacaklar diye bekliyorum.
Yağmur 6 yavru yapmıştı, biri ölünce 5 kaldı. Bu sürede Limon yuvada son yavru varken yine yumurta yapınca aldım yumurtaları, Bulut ile de ayırdım. Yumurtalardan bir tanesini de deneme amaçlı Yağmurun yuvasına koymuştum. Yaptığı yumurtalar doluymuş yine, damarlanmaya başladı o da. 🤭

Yalnız 2 numaranın ayağında bir sıkıntı mı var yoksa büyüdükçe düzelir mi emin olamıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 30288

Halı üzerinde ayakları böyle,kelepçe takmalı mıyım? 10 günlük oldu şu an.
Takılsa iyi olur bir süre 🥰 maşallah çok şirinler bakalım ne renk olacaklar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yaaaa Kübra maşallah hepsine 😍😍😍 sağlıkla büyüsünler inşallah ❣

Mert.

Eski Forumcu
MASALLAH SAGLİKLİ BUYUSUNLER HEPSİ BENDE SADECE 3 TANESİ KALDİ HAYATTA DİGER İKİSİ ANNE BESLEYEMEDİ BEN BESLEDİM YİNEDE HAYATA TUTUNAMADİ BİRİDE YUMURTADA ÖLMÜŞ KALDİ ÜÇ TANE

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Takılsa iyi olur bir süre 🥰 maşallah çok şirinler bakalım ne renk olacaklar
Teşekkür ederim Baharcım. Şehmus abi ile de konuştum bir hafta takacağım inşallah.

Bende merakka bekliyorum renkleri. 😍

Maşallah bıcırlara 🥰🧿
Teşekkür ederiz ablası. ❤

Yaaaa Kübra maşallah hepsine 😍😍😍 sağlıkla büyüsünler inşallah ❣
Teşekkür ederim canım. İnşallah. ❤❤❤

MASALLAH SAGLİKLİ BUYUSUNLER HEPSİ BENDE SADECE 3 TANESİ KALDİ HAYATTA DİGER İKİSİ ANNE BESLEYEMEDİ BEN BESLEDİM YİNEDE HAYATA TUTUNAMADİ BİRİDE YUMURTADA ÖLMÜŞ KALDİ ÜÇ TANE
Seninkilerde sağlıkla büyüsün inşallah. Hiç istemesekte maalesef olabiliyor böyle şeyler. Biz elimizden geleni yapalımda böyle bir şey olduğu zaman vicdanımız rahat olsun. 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
20220823_153245.jpg

Son halimiz. 🥰
Boncuk ve Yağmurdan mavi, mor renkler çıkar diye beklerken sürpriz renkler çıktı. Yine mavi ağırlıklı ama Boncuk'un renk tonlarından farklı yavruların kanat ve gövdesindeki maviler.

Fotoğrafta belli oluyor mu bilmiyorum ama 3 ve 4 numaranın kanatlarında kahverengi grimsi tonlar var, aralarda da soluk mavi. Gövde kısmı ise kuyruk kısmındaki maviden olacak. Tüpcükler o renk çıkıyor.

Mavi ve mordan kahreverengi ne alaka bilemedim. 🤣 Bu renk kuşlarda çok görmediğim için pek aklıma gelmezdi açıkçası ama Bulut&Limon çiftinin ilk kuluçkasında da vardı. 6 numaranında ya siyah ya gri olacak kanat rengi. Mor renk için son numaradan umutluyum bakalım, merakla bekliyorum.

1 numara doğduktan bir gün sonra ölmüştü, 5 numarayı da 15 günlükken geçen hafta kaybettik maalesef. Benim için çok zor oldu onun kaybı. 15 günlük bir yavru için bu kadar üzülünce insanın aklına diğerlerinin kaybı geliyor ister istemez, Rabbim onların acısını yaşatmasın. 🥲

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ekli dosyayı görüntüle 30972

Son halimiz. 🥰
Boncuk ve Yağmurdan mavi, mor renkler çıkar diye beklerken sürpriz renkler çıktı. Yine mavi ağırlıklı ama Boncuk'un renk tonlarından farklı yavruların kanat ve gövdesindeki maviler.

Fotoğrafta belli oluyor mu bilmiyorum ama 3 ve 4 numaranın kanatlarında kahverengi grimsi tonlar var, aralarda da soluk mavi. Gövde kısmı ise kuyruk kısmındaki maviden olacak. Tüpcükler o renk çıkıyor.

Mavi ve mordan kahreverengi ne alaka bilemedim. 🤣 Bu renk kuşlarda çok görmediğim için pek aklıma gelmezdi açıkçası ama Bulut&Limon çiftinin ilk kuluçkasında da vardı. 6 numaranında ya siyah ya gri olacak kanat rengi. Mor renk için son numaradan umutluyum bakalım, merakla bekliyorum.

1 numara doğduktan bir gün sonra ölmüştü, 5 numarayı da 15 günlükken geçen hafta kaybettik maalesef. Benim için çok zor oldu onun kaybı. 15 günlük bir yavru için bu kadar üzülünce insanın aklına diğerlerinin kaybı geliyor ister istemez, Rabbim onların acısını yaşatmasın. 🥲
Ne güzeller ya maşallah hepsine 😍

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici