• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bit sorunu

Chaerrie

Aktif Üye
Merhabalar.Ben kuşuma düzenli olarak banyo yaptırıyorum,kafesini temizliyorum,ama bitleniyor.Buralarda vilmectin etkenli madde satılmıyor maalesef.Başka yolu yok mu bit sorununu geçirmenin?Az önce belinde 3 adet bit gördüm.Neden bitleniyor onu da anlamıyorum. ☹

Mustafa09

Aktif Üye
Merhabalar.Ben kuşuma düzenli olarak banyo yaptırıyorum,kafesini temizliyorum,ama bitleniyor.Buralarda vilmectin etkenli madde satılmıyor maalesef.Başka yolu yok mu bit sorununu geçirmenin?Az önce belinde 3 adet bit gördüm.Neden bitleniyor onu da anlamıyorum. ☹
Vilmectin için mamaist whatsapp hattından @Şehmus BAKIR abiye ulaşın.Kafesini vs temiz tutmaya çalışın.

Mustafa09

Aktif Üye
Aslında ben Türkiyede yaşamıyorum.Yani,mamaist-in Azerbaycana gönderip göndermediğini bilmiyorum.
Vallahi o zaman bilemeyeceğim bence veterinerlere ya da kuş üreyicilerine sorabilirsiniz illaki vardır ya da türkiyeden bir akrabanız vs getirebiliyorsa.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Aslında ben Türkiyede yaşamıyorum.Yani,mamaist-in Azerbaycana gönderip göndermediğini bilmiyorum.
Ense damlası büyükbaş hayvanların ilaç marketi vardır, oradan dış parazit ilacı olarak alın
1 damla ensesine damlatın
Kesinlikle vardır

Chaerrie

Aktif Üye
Ense damlası büyükbaş hayvanların ilaç marketi vardır, oradan dış parazit ilacı olarak alın
1 damla ensesine damlatın
Kesinlikle vardır
Ben internette araştırdım.Bir mağazada "İvermektin" isimli her ml-i 10 mq (1%) ivermektin olan Belarus firmasına ait dış parazit ilacı satılıyor.Almalı mıyım?

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Ben internette araştırdım.Bir mağazada "İvermektin" isimli her ml-i 10 mq (1%) ivermektin olan Belarus firmasına ait dış parazit ilacı satılıyor.Almalı mıyım?
Alabilirsiniz 1 damla ensesine damlatın ovun o bölgeyi, 15 gün sonra tekrar uygulayın 3-4 ay sonra tekrar edin
Kafesin sirkeli su ile yıkayın herşeyi, tüle çok gizlenirler atın yada yıkayın
Bitler yapışamazsa 3 gün içinde ölür
Fakat 2.dozu yapmazsanız yumurtalar büyür ve tekrar yapışır
Mutlaka 2.dozu 15 gün sonra yapın geçmiş olsun 🤲😊

Chaerrie

Aktif Üye
Alabilirsiniz 1 damla ensesine damlatın ovun o bölgeyi, 15 gün sonra tekrar uygulayın 3-4 ay sonra tekrar edin
Kafesin sirkeli su ile yıkayın herşeyi, tüle çok gizlenirler atın yada yıkayın
Bitler yapışamazsa 3 gün içinde ölür
Fakat 2.dozu yapmazsanız yumurtalar büyür ve tekrar yapışır
Mutlaka 2.dozu 15 gün sonra yapın geçmiş olsun 🤲😊
Peki,iğneyle mi yapmalıyım?Bazı yerlerde iğneyle yaptıklarını görmüştüm.Eğer iğneyle yapmalıysam,göz kararı mı doldurmalıyım yoksa,ölçüsü mü var?Bir sorum daha olacaktı.3-4 ay sonra yaptıkta yine mi 2 defa yapmalıyım yoksa,1 defa yeterli mi?Cevaplarsanız memnun olurum 🤗

Mustafa09

Aktif Üye
Peki,iğneyle mi yapmalıyım?Bazı yerlerde iğneyle yaptıklarını görmüştüm.Eğer iğneyle yapmalıysam,göz kararı mı doldurmalıyım yoksa,ölçüsü mü var?Bir sorum daha olacaktı.3-4 ay sonra yaptıkta yine mi 2 defa yapmalıyım yoksa,1 defa yeterli mi?Cevaplarsanız memnun olurum 🤗
3-4 ay sonra tekrar 1 damla uygulasanız yeterli diye biliyorum.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba iğne ile değil 1 damla ensesine damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın lütfen 3-4 ay sonra tekrar 2 doz 15 gün ara ile yapılmalı