• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Biri lütfen akıl versin.

Çapkınım123

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba iki tane sultan papağanım var dişi bendeydi erkek aldık çiftleştikler 4 yumurtaları oldu birini yemişler hangisi yediyse. Bir yumurtayı da ayırıp duruyorlar yatmıyorlar üstüne kaldı iki yumurta. İnanın burnumdan geldi akşam 6 dan sabah 7 ye kadar dişi yatıyor, o çıkınca erkek giriyor yuvalığa ve bir daha akşama kadar dişiyi içeri girdirmiyor girmek isteyince dövüyor yada dişi bana seslenince yani ötunce falan çıkıyor yuvalıkta dişiyi dövüyor aralarına tel koyup ayırıyorum bazen bu sefer bağırıp duruyor ikisinden biri yuvalık tarafında olan susuyor diğer tarafta kalan duramıyor. Yani dişi baya dayak yiyo bırakıp bir yere gidemez oldum ben olmasam öldürecek diye korkuyorum. İnanın dişim ağrıyor yarın dişçiye gitmem lazım bunları nasıl bırakacam ne yapsam ne etsem diye düşünüyorum yildimmmm. Biri akıl versin Allah rızası için.

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Arkadaşlar merhaba iki tane sultan papağanım var dişi bendeydi erkek aldık çiftleştikler 4 yumurtaları oldu birini yemişler hangisi yediyse. Bir yumurtayı da ayırıp duruyorlar yatmıyorlar üstüne kaldı iki yumurta. İnanın burnumdan geldi akşam 6 dan sabah 7 ye kadar dişi yatıyor, o çıkınca erkek giriyor yuvalığa ve bir daha akşama kadar dişiyi içeri girdirmiyor girmek isteyince dövüyor yada dişi bana seslenince yani ötunce falan çıkıyor yuvalıkta dişiyi dövüyor aralarına tel koyup ayırıyorum bazen bu sefer bağırıp duruyor ikisinden biri yuvalık tarafında olan susuyor diğer tarafta kalan duramıyor. Yani dişi baya dayak yiyo bırakıp bir yere gidemez oldum ben olmasam öldürecek diye korkuyorum. İnanın dişim ağrıyor yarın dişçiye gitmem lazım bunları nasıl bırakacam ne yapsam ne etsem diye düşünüyorum yildimmmm. Biri akıl versin Allah rızası için.
İkisini ayrın yavrular çıkana kadar. Yavrular çıkınca tekrar birleştirirsiniz.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Hangisi yuvada kuluçka yapıyor ise onu orfa bırakın diğerini ayırın bide yumurtaları kontrol edin eğer doluysa bu işkenceye katlanirsiniz boş ise atın yuvalıgi çekin bir ay dinlendirin 👍

Çapkınım123

Aktif Üye
İkisini ayrın yavrular çıkana kadar. Yavrular çıkınca tekrar birleştirirsiniz.
Her türlü sıkıntılar dişiyi yuvadan çıkarsam erkek olan delleniyor yuvalığıda bırakıyor bağırıp duruyor içeri koysam dövüyor araya tel koysam yukarıda da anlattığım gibi yuvalık tarafına geçemeyen bağırıyor. Yumurtalar boş çıkarsa yada içinde ölmüş olursa falan yani olumsuz sonuç alırsak erkeği geri vermeyi düşünüyorum

Çapkınım123

Aktif Üye
Hangisi yuvada kuluçka yapıyor ise onu orfa bırakın diğerini ayırın bide yumurtaları kontrol edin eğer doluysa bu işkenceye katlanirsiniz boş ise atın yuvalıgi çekin bir ay dinlendirin 👍
İkiside yapıyor ve ikisi de yuvalık tarafında durmak istiyor telin diğer tarafında kalan bağırıp duruyor. Bir kez ettim 3 gün önce falan yumurtanın uç kısımlarında da damarlanma vardı ikisininde tekrar bakamadım. Sonuç olumsuz olur hiç yavru çıkmazsa yani erkeği geri vermeyi düşünüyorum bir daha da eş almayı düşünmüyorum dişi açısından sıkıntı olur mu. Böyle de sıkıntı oluyor zaten korkuyor ve dayak yiyor yani?

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bence hangisi yuvalıkla daha çok ilgileniyorsa onu kuluçkaya verin diğerini de bir an önce ayırın. Kavga etmeleri daha kötü. Bir süre sonra alışırlar diye düşünüyorum

Çapkınım123

Aktif Üye
Bence hangisi yuvalıkla daha çok ilgileniyorsa onu kuluçkaya verin diğerini de bir an önce ayırın. Kavga etmeleri daha kötü. Bir süre sonra alışırlar diye düşünüyorum
İkisi de ilgili ikiside durmak istiyor ama erkek yumurtaları çok kıskanıyor dişi öttüğünde beni çağırdığını biliyor ve hemen çıkıp dövmeye başlıyor. Ayırdım diyelim yumurtalar dolu çıktı bu seferde ayırdığım yavruları beslemek istemezse diye korkuyorum

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İkisi de ilgili ikiside durmak istiyor ama erkek yumurtaları çok kıskanıyor dişi öttüğünde beni çağırdığını biliyor ve hemen çıkıp dövmeye başlıyor. Ayırdım diyelim yumurtalar dolu çıktı bu seferde ayırdığım yavruları beslemek istemezse diye korkuyorum
Erkek sıkıntılı anlaşılan. Dişiyi yuvalıklı yere koyun. Erkeği de ayıracaksınız mecbur. Başka bir yol gözükmüyor. Dişinin dayak yemesi yavrular icin kötü olabilir

Çapkınım123

Aktif Üye
Erkek sıkıntılı anlaşılan. Dişiyi yuvalıklı yere koyun. Erkeği de ayıracaksınız mecbur. Başka bir yol gözükmüyor. Dişinin dayak yemesi yavrular icin kötü olabilir
Erkek baya sıkıntılı ya ben böyle bir şey görmedim ilk yumurtasını 4 temmuzda vermişti sizce kaç günleri var ona göre çıkmazlarsa eğer erkeği götürcem yani uğraşılmaz onunla ben böyle bir şey görmedim sıkıntıları var yani bildiğimiz psikopat 😓😁

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
dısı eger kuluckada daha cok zaman gecırıyorsa dısının yuvalıkta kalması gerek. erkekle arasına bölme takabılırsınız eger kafesınız bölmelı kafes ıse

Çapkınım123

Aktif Üye
dısı eger kuluckada daha cok zaman gecırıyorsa dısının yuvalıkta kalması gerek. erkekle arasına bölme takabılırsınız eger kafesınız bölmelı kafes ıse
Bölmeli kafes ama mesela bu gün taktım erkek karşı tarafta dişi yuvalıktaydı çıldırdı yani nasıl bağırıyor mecbur çektim aradan teli binada sıkıntı oluyor o yüzden. Son bir kaç gün daha sabredecem yavru çıkmazsa uğraşamam zaten. Bu işleri yapanlara da helal olsun özellikle evde üretim yapanlara çok büyük sabır işi. Belki kolaydır ama bana denk gelen erkekten mi kaynaklı bilmiyorum 😞

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ılk yumurta ve son yumurtayı ne zaman yaptı ? yumurta kontrolu yaptınız mı hiç

Çapkınım123

Aktif Üye
ılk yumurta ve son yumurtayı ne zaman yaptı ? yumurta kontrolu yaptınız mı hiç
İlk yumurta 4 temmuz son 10 temmuz yanlış hatırlamıyorsam. Bir kez yaptım yumurtanın birini yemişler birinin üstüne yatmıyorlar zaten ileri atıyorlar. İkisine baktım uç kısımlarında ikisininde kırmızı damarlanma vardı

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
ustune yatmadıkları yumurtayı kontrol ettınız mı ? boş ise direk kafesten alın

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
en azından kontrol etmenızde fayda var.