• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Bilgi almak istiyorum

Harika Kanatlar

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Kür tedavisi
Hastalık Belirti Tarihi
19 Nis 2024
Merhaba arkadaşlar sizlerden yardım istiyorum 4 takım muhabbet 1 takım sultan 2takım goldian 1takım bengal ve 1 takım zebra kuslarım var MaşaAllah bı sıkıntıları şuan için yok gerekli vitamin probiyotik vs.kullanıyorum.benim sorum kuşlarımın hiç birine iç parazit dış parazit kursak mantarı kür uygulama yapmadım,bu kürleri kuşlar sağlıklı iken mi yoksa hasta olduktan sonramı yapmam gerekli bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler benim hobidaş arkadaslarım kalın sağlıcakla

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Merhaba arkadaşlar sizlerden yardım istiyorum 4 takım muhabbet 1 takım sultan 2takım goldian 1takım bengal ve 1 takım zebra kuslarım var MaşaAllah bı sıkıntıları şuan için yok gerekli vitamin probiyotik vs.kullanıyorum.benim sorum kuşlarımın hiç birine iç parazit dış parazit kursak mantarı kür uygulama yapmadım,bu kürleri kuşlar sağlıklı iken mi yoksa hasta olduktan sonramı yapmam gerekli bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler benim hobidaş arkadaslarım kalın sağlıcakla
merhaba forumumuza hoşgeldiniz 😊
Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşları 🤲
Öncelikle dış parazit damlası kullanıyor, 3-4 ayda bir tekrarlıyoruz
İvermectin etkin maddeli vilmectin, zimec, avromec yada baymec
1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın lütfen, 3-4 ay sonra tekrar ediyoruz
İç parazit kursak mantarı için Zeolit Tozu kullanıyoruz, sağlıklı kuşlarımızı için tedbir amaçlı, mamaların 1 kuş için mercimek tanesi kadar seriyoruz, Allah korusun hasta kuşumuzda elbesleme maması ve zeolit tozu karışımını kursaktan 10 gün veriyoruz, çok şükür 🤲çok faydasını görüyoruz😊

Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamindir
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler

Bu üçlüyü rutin kullanıyoruz, örneğin:
Pazartesi entrobac
Perşembe Gervit-w
2 haftada birde btAmin forte

Tüy dönemlerinde btAmin forte takviyesini haftada 2 defa veriyoruz
Günlük kapalı şişe su veriyoruz
Kalamar kemigi, mineral blok ve grit kum kafeste durmalıdır
Kalamar kemigi Calsiyum
Mineral blok mineral desteği
Grit kum sindirim için gerekli

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok teşekkür ederim ilginiz ve bilginiz için memnun kaldım
Rica ederim hepimiz tecrübe ederek ve forumumuzun hocaları sayesinde çok şey öğreniyoruz, tabiki mümkün değil, her konuyu bilmek😔bilgi büyük bir okyanus 👍yeter ki faydalanmayı, öğrenmeyi, aktarmayı ve en önemlisi paylaşmayı bilelim, ne mutlu bana ki..
Bilgi paylaşımı yapabilsiysem😊🤲

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hoşgeldiniz 😊Demet abla gerekeni ziyadesiyle anlatmış sağolsun 😊kuşlarınızın görsellerini görmek isteriz😍

Üst Alt