Merhaba arkadaşlar sizlerden yardım istiyorum 4 takım muhabbet 1 takım sultan 2takım goldian 1takım bengal ve 1 takım zebra kuslarım var MaşaAllah bı sıkıntıları şuan için yok gerekli vitamin probiyotik vs.kullanıyorum.benim sorum kuşlarımın hiç birine iç parazit dış parazit kursak mantarı kür uygulama yapmadım,bu kürleri kuşlar sağlıklı iken mi yoksa hasta olduktan sonramı yapmam gerekli bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler benim hobidaş arkadaslarım kalın sağlıcakla
merhaba forumumuza hoşgeldiniz

Maşallah SüphanAllah Rabbim nazarlardan korusun saklasın beklesin minnoşları

Öncelikle dış parazit damlası kullanıyor, 3-4 ayda bir tekrarlıyoruz
İvermectin etkin maddeli vilmectin, zimec, avromec yada baymec
1 damla damlatın ve masaj yapın 15 gün sonra tekrar uygulayın lütfen, 3-4 ay sonra tekrar ediyoruz
İç parazit kursak mantarı için Zeolit Tozu kullanıyoruz, sağlıklı kuşlarımızı için tedbir amaçlı, mamaların 1 kuş için mercimek tanesi kadar seriyoruz, Allah korusun hasta kuşumuzda elbesleme maması ve zeolit tozu karışımını kursaktan 10 gün veriyoruz, çok şükür

çok faydasını görüyoruz
Entrobac probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w multivitamindir
BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler
Bu üçlüyü rutin kullanıyoruz, örneğin:
Pazartesi entrobac
Perşembe Gervit-w
2 haftada birde btAmin forte
Tüy dönemlerinde btAmin forte takviyesini haftada 2 defa veriyoruz
Günlük kapalı şişe su veriyoruz
Kalamar kemigi, mineral blok ve grit kum kafeste durmalıdır
Kalamar kemigi Calsiyum
Mineral blok mineral desteği
Grit kum sindirim için gerekli
Merhaba bakımını yaptığımız canların tüm ihtiyaçlarını kafes ortamında vermemiz gerekiyor.Bu takviyeler her kafes canlısına rutin olarak kullanılmalıdır. Entrobac (probiyotik) kullanımı Yarım suluk (50 ml) içme suyuna plastik veya tahta kaşığın ucuyla bir mercimek tanesi kadar iyice...
kafeskuslari.com