• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beyaz dışkı kabarık kuş

Potifar

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar kuşum son 2 haftadır Beyaz dışkı yapıyor ve kabarık duruyor halsiz duruyor. Temizlemeden birde zemini temizleyip koydum fotoğraf.

Bahar Y.

Müdavim
Üstadlarda uygun görürse pankreoflat kullanılabilir

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Bu diskiyi yapan kuşunuz sultan papağanı mi?

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Yem harici başka bir şeyler de verdiniz mi kusunuza tuketmesi icin ? Yada yem değişikliği yaptınız mı

Potifar

Yeni Üye
Hayır yem aynı yanında erkek Sultan papağanı da var onda bir sıkıntı yok sadece dişi bu halde

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Kuşunuzun kısa bir videosunu Streamble.com dan bize çekip atabilir misiniz

Potifar

Yeni Üye
Video şuan yükleyemiyorum. Fotoğraf ekledim.

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Pankreatit ( pankreas enfeksiyonu ) olma durumu yüksek bulunduğunuz ilde kanatlı uzman varsa öncelik götürmeniz ve tahlil yapmaları gerekiyor. Benim bildiğim pankreas enfeksiyonu olan kuşlara yanlış hatırlamıyorsam nidazol 250 mg eritip 4-5 gün sularına konulması ve sonrasında da elektrolit verilmesi ama siz öncelik kanatli uzmana goturmelisiniz bence. Çünkü kuş 2 haftadır beyaz dışkı yapıyormuş. Bulaşıcı mı onun hakkında bilgim yok ama onların yavruları varmı ? Çünkü bir süre dişiyi kafesten ayırmanız gerekiyor tedavi için

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Erkek sultanı da gozlemlemeniz gerekiyor dışkı yönünden 2 hafta uzun bir süre açıkçası umarım kuşun sağlığı bir an önce yerine gelir toparlar. Önceliğiniz kanatlı uzmandan destek almanız eğer çevrenizde yoksa kanatli uzman hocalarımız da ellerinden geleni yaparlar yardımcı olmak için
@Şehmus BAKIR @Ronay Ayk. @Tuğrul Bey @Taha

Potifar

Yeni Üye
Burada veteriner hekimler var fakat kuşlara bakmıyorlar Türkiye'de kuşlara bakan veteriner hekim bulmak çok zor en son erkek papağanımı götürdüğümde karaciğer yağlanması var dediler ve 800 TL aldılar kuşum iyileşti O yüzden hiçbir şey söylemedim ama şu an o kadar verebilecek param yok. Burada durum belli kuş bana geleli 1 ay oldu ve son iki haftadır genelde kabarık titriyor ama çok kötü de değil durumu gün içinde hareketli beyaz dışkılarını zaten fotoğrafta gösterdim uzman olan kişilerin bunu anlayabileceğini düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim. Onun dışında elimdeki ilaçlardan veriyorum görsellerde gösteriyorum. Bunları verdiğimden beri iyiye gittiğini görüyorum ama yeterli olur mu bilmiyorum.

Üst Alt